Kome ti tumačiš ono što u Pismu jasno piše. U Pismu stoji da je sveti Ivan "uzeo k sebi" Blaženu Djevicu Mariju
I ti tumačiš jer Pismo dalje ćuti o tom zajedničkom životu Marije i Jovana niti pojašnjava na način na koji ti misliš da je bilo.
Ja sam naveo da Isus sam kaže da postoje duhovna braća, sestre, majke, očevi...jel tako govori Hristos? Znači, ovaj Hristov zahtev je povezan sa duhovnom a ne samo iskljuivo fizičkom komponentom tog odnosa "majka"-"sin".
Znači, Pismo ne govori dalje o tome da je Jovan zamenio sina Marije, i da su živeli bukvalno kao majka i sin. Radi se o duhovnom srodstvu. Marija ima decu jer po Mateju 1,25 Josif je nakon rođenja Hrista imao odnose sa Marijom, a zatim braća i sestre pomenute u Mateju 13,55,56, bez drugog konteksta ukazju na krvnu braću i sestre Hristove.
Već spomenuh i tradiciju. Po tradiciji, Jakov brat Gospodnji, za kojega i tradicija tvrdi da je brat po Josifu, je u Jerusalimu stradao 62.n.e a po toj tradiciji imao je 63 godine. Znači rođen je 1.p.n.e. Jasno je i po toj tradiciji da je Jakov mlađi brat Hristov i samim tim je mogao proizaći samo od Marije i Josifa.