Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Ali ovaj sajt kaže kako je Jakov Zavedejev stradao 45.n.e. Znači ima tri Jakova. Jer je drugi strado 62.n.e a treći u Egiptu..po tradiciji.
Jovane, jel' ti voliš baptiste?
Rado bih ti preporučila jednog, čini mi se, poštenog i istinoljubivog baptistu Paul-a Wacher-a.
On govori o greškama koje su proizišle iz protestanskog principa da je Biblija za sve ljude i da je svi mogu razumjeti i svi tumačiti i užasava se nastankom tolikih sekti i nejedinstva među protestantima. Kaže kako sve to proizlazi iz arogancije. I zatim jednostavno, poziva na poučljivost i mudrost. To za njega znači upoznavanje i uvažavanje crkvenih otaca i drugih svetih ljudi koji su tijekom stoljeća proučavali Bibliju. Zanimljivo, zar ne? Baš me iznenadio.
Pošten i mudar čovjek, iako je protestant.
Ti sad imaš priču o tri Jakova, o autoritetu Biblije, o Marijinoj djeci, o tradiciji koj mi ne poštivamo itd. i ponavljat ćeš ju koliko budeš htio. O. K. To je vaš adventistički stil.
A kako bi bilo da odgovoriš na neka osnovna pitanja: gdje u Bibliji piše "sola Scriptura", koju je to Crkvu Krist ustanovio i obećao da neće biti nadvladana, za koga je rekao da će rešetati Crkvu i tko ju rešeta? Gdje su adventisti u svemu tome?
Nisu pitanja teška i možda nešto možeš reći o tome.