Napisaću mejl HERE kancelariji. Međutim, pitanje je ko je pogrešio. Iz svih komentara zaključujem da svi mislite da je HERE zabrljao. To sam i ja prvo pomislio. Ali, sada više nisam siguran da li su oni krivci, ili iGO, kao kupac mapa. Jer, koliko znam, svaki provajder prodaje mape u svom formatu, a korisnik ih konvertuje u svoj format.
Ne bih želeo da se ponovo stekne utisak da branim HERE. Zaista, to ni oni ne žele. Nemaju ništa od izbegavanja istine...
U prilogu sam stavio sliku kako gradove Pirot i Belu Palanku pretražuje navigacija HERE Maps. Ipak, navigacija ponudi i ulice sa imenima ovih gradova, ali i sam grad. Tapnem na lupu (enter) i grad se pokaže na mapi. Nisam više siguran da je nekada bilo bolje. Zrenjanin mi je ponuđen sa 18 stavki. Tek pri kraju se "prepoznaje" sam grad Zrenjanin.
Na sajtu HERE je sve OK. Upisom imena grada se odmah nudi i grad, uz dodatak u kom okrugu se nalazi...
Probao sam Sygic Truck mape nt.2015.12. U navigaciji Sygic (auto) se odmah po upisu imena grada "Pirot" nudi i "Pirot, Pirotski Okrug" i sa Go (enter) se pojavi grad na mapi.
Dakle, da li je naša ljutnja upućena na pravu adresu...Ako neko ima iGO 2015.Q4 mapu nekog zapadnoevropskog grada, ne bi bilo loše da odmah proba da li se tamo pojavljuje, ili ne, isti problem.
EDIT
U postu #2007 sam opisao proveru Nemačke mape HERE.2015.Q4. Takođe, selektovao sam mape HERE.2015.Q3 u iGO Primo navigaciji i njih testirao sa gradovima koje mapa 2015.Q4 ne pronalazi.