iGO Primo NextGen Mape

Učlanjen(a)
29.12.2013
Poruka
39
Ja sam se ovde izgubio skroz nmg nikako da se snadjem, jel mi moze neko poslati link igo najnovije mapu ? hvalaa...
 
Član
Učlanjen(a)
16.02.2013
Poruka
56
DvD to DIN (loš izraz ali je odomaćen) je način povezivanja, priključak, ne nužno vezan za navigaciju :) Bilo koji moderniji uređaj može na starije konektore("običan" kvalitetan audio plejer, mp3, dvd, sa ekranom).... Nije neophodan tzv EURO konektor. Mada to danas nije nikakav problem, u skoro svakom car-audio servisu mogu ti prikačiti bilo koji uređaj na tvoju instalaciju.
Za dosta automobila ima aftermarket multimedia-navigacija da zamene originalni koji je neupotrebljiv. Uglavnom kineske proizvodnje, ali ima i Pioneer, Alpina... sad je pitanje da li ćeš platiti 400-500€ za kineza ili preko 1.000 za brend.
Ako sam dobro razumeo, taj uređaj se poveže sa mojom postojećom navigacijom i koristi moj ekran. U pitanju je Renault Vel Satis 2003-e model, isto kao i Laguna iz te godine. Mislim da za moj nema zamenskih modela, ekran je smešten gore, CD jedinica u kaseti a kontrole dole ispod radio uređaja.
 
Član
Učlanjen(a)
16.02.2013
Poruka
56
To kod mene ne može. Fizički je razdvojen ekran, komande CD playera, komande navigacije, CD čitač navigacije, a sve je na instrument tabli :) Ima li treće rešenje?
 
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
daj slikaj da vidimo. kako onda ekran izlazi. možda ima i za to rešenje mada je lakše..
onda kupiš navigaciju na bazi androida i imaš šire mogućnosti. nosač navigacije na šoferšajbnu i to je to. na ugrađenu zaboravi to je potpuno nepraktično u današnje vreme naročito kad većina vozila se kod nas kupuje polovna. Nemac vozi 2-3 godine i kupuje novo i njega ne interesuje koliko će navigacija za karte imati podršku ali kod nas se voze kola koja su zastarela za bilo kakvu podršku.
 
Učlanjen(a)
11.10.2013
Poruka
110
Ubacio sam Serbia_2013.Q4_140324__HERE.3dl u folder BUILDING i ne znam zašto neće da mi prikaže objekte... Verovatno nešto ne radim kako treba... Usput, raster mape su fina stvar ;)
 
VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.654
Ovo nije nemac nego francuz :p
Vel Satis. Retka zverka i za zapadne pojmove. Ako postoji mogućnost, umesto ekrana navigacije (ako samo tome služi) da se ubaci kompletan uređaj kinez koji softver i mape čita sa mSD kartice. CD šaržer i ostalo i dalje bi imalo neku svoju drugu funkciju. Ako je sve isprepletano i u međusobnoj vezi, onda ti preostaje samo samostalan GPS.
 
Natrag
Top