Evo posle malog test..
-
HERE ne bih vise da komentarisem, nijedan broj nije upisan u najvecim ulicama u Cacku, nijedna jednosmerna ulica itd...
-
Contrast sam koristio do skoro, po centru i sirem centru sve lepo odradjeno, upisani brojevi, jednosmerne kako treba, ALI dok nisam uporedio sa TomTom mapom nisam ni znao da nema dosta malih ulicica, nekih makadamskih puteva isl..
Neke ulice postoje 100god, a Contrast ih nema na mapi uopste (jedan od primera slika ispod)
Takodje vec sam pomenuo da su sela lose ucrtana tj. nema seoskih puteva, samo neki glavni..
I jos jedna mana, zastarele mape, ne update-uju se...
-
TomTom, sve lepo ucrtano, svaki broj u ulici, jednosmerne isl.. Da ne kazem, preslikana Contrast mapa, ALI TomTom ima nesto sto Contrast nema, a to su ucrtane male ulice po sirem centru, selima... Svaka i najmanja ulicica, makadanski put, cak i prilaz kucama, koji se ne vodi kao ulica, ucrtani! Po selima takodje, ucrtani cak i neki sumski putevi..
Evo i sami da vidite jedan primer Contrast vs TomTom:
ulica Suva Morava 29 u Cacku - udaljena od centra grada nekoliko km, postoji kao takva "100god."
Contrast mapa:
TomTom mapa:
Igrom slucaja tacno znam gde je br.29 u toj ulici, jer mi drugar zivi tamo, a br. je upravo onde gde pokazuje TomTom.
Inace na mesu gde Contrast pokazuje nema nijedna kuca..
Ovo je samo jedan od primera, a ima ih vise.. Recimo ulice u Konjevicima (naselje kraj Cacka), Contrast nema skoro ni jednu ulicu dok kod TomTom-a sve do jedne ucrtano. A inace postoje tamo "100god." i nisu makadamske, a naseljeno je poprilicno.
A sto se tice ovoga sto milichic kaze, bas sam uporedio, gde TomTom nema ucrtan broj, nema ni Contrast (probao u pomenutom Bulevaru Zorana Đinđića, M. Pupina...) probajte i sami..
Takodje u Cacku, probao sam bas dosta ulica, gde Contrast pokaze broj, na istom mestu i TomTom tj. nisam nasao ulicu da na TomTom-u nema broj, a Contrast da ima..
I opet sam dosao do zakljucka da je TomTom no.1
Ja sam skoro poceo da ih koristim i stvarno su me odusevile..
Voleo bih da se javi neko iz BIH i CG, ako ih ima ovde, pa da napise iskustva, da vidimo kakav je slucaj u okolnim zemljama sa TomTom mapama.
p.s. Na testu koriscene mape:
Serbia_83_Contrast_2012.07_120910.fbl
i
Serbia_83_TomTom_2014.09_141201.fbl