iGO Primo NextGen Mape

Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
A samo da pitam čemu služe ti fajlovi .fnr?
Ostavio sam 5 komada tog fajlova naziva Full Europe, a izbrisao 2x5 od east europe i west europe.

Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
226
Vidim da malo ko pominje TomTom mape za iGO...
Ja sam bio ljubitelj Contrast mapa, ali kako ne izlaze nove, njih sam zabatalio..
Ostaju HERE i TomTom:

- HERE 2014.Q3 sam skoro detaljno testirao i mogu reci da su UZASNO odradjene, bar u Cacku.
Nijedna jednosmerna ulica nije ucrtana kao takva, a neke koje nikada nisu bile, su jednosmerne na HERE mapi..
Zatim ulica iz dva dela (Hajduk Veljkova) koja nikada nije bila spojena (deli je pruga) na HERE mapi je iz jednog dela..
Onda nijedan broj u glavnim, velikim ulicama nije ucrtan..
Jedino sto mogu da je pohvalim da su ucrtani neki putevi po selima, cak i makadamski.

- TomTom 2014.09 - VRHUNSKA mapa..
Sve lepo ucrtano do kucnog broja, svaka jednosmerna kako treba, svaki prolaz, ulicica, pa makar bila i makadamska, ucrtana..
Takodje po selima makadami, prilazi kucama ucrtani..
Bolje odradjeno nego na Contrast mapama svojevremeno..
Jednom recju, odusevila me TomTom mapa Srbije!

A evo sta sam procitao na jednom sajtu iskljucivo o navigacijama, inace ga vodi strucnjak u toj oblasti:
"Poslednje mape za Srbiju od TomTom-a ( bivše Contrast karte ) su iz februara 2015.god. verzija 2014.09."
"Mape Srbije za iGO navigacije je preuzeo svetski lider u izradi karti TomTom, tako da sada dobijamo četiri puta godišnje ažurirane nove mape za navigacije."
"Tako da je TomTom praktično nasledio lokalnog proizvođača Contrasta."

I sve mi ovo ima smisla, jer sam testirao TomTom mape i video koliko su sada dobro odradjene..
Svaka preporuka za TomTom mape!!!

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Taj se nalupao kao Maksim po diviziji. Nema nikakvih dokaza o saradnji Contrast-TomTom. A TomTom i dan danas ima znatno slabiju adresnu bazu od Contrasta za vece gradove u Srbiji sto samo dokazuje suprotno.

Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
226
Lupao on, ne lupao, ja sam probao TomTom i HERE i video da je TomTom neuporedivo bolji.

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Taj deo vezan za tvoja iskustva u Cacku ti ne sporim ...on se naprotiv i podudara sa mojim sto licnim sto posrednim saznanjima. Ali ovo oko saradnje Contrast-TomTom je neozbiljno ponavljanje buve plasirane pre vise od godinu dana a koja buva nema nikakvu potvrdu u stvarnosti. To mozes i sam da primetis ako budes uporedjivao TomTom i Contrast na nivou Cacka - sigurno ces doci i do podataka da Contrast ima nesto upisano a TomTom nema sto bi bioo nemoguce da je istina da TomTom sada raspolaze Contrastovim podacima. I pazi, ne tvrdim ja da je Contarst bolji za Cacak vec samo da sigurno ima nekih adresa koje u TomTomu jos nisu unete.

Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
226
Ok, to za saradnju nisam tvrdio, nego samo procitao pa eto tako pomenuo, napisao ovde...
Sutra cu da uporedim Contrast i TomTom do nivou tacnosti i preciznosti, pa pisem..
Ono sto sada vec znam, Contrast nema ucrtane ulice, puteve po selima kao sto ima TomTom. Tu sam se iznenadio, moram priznati

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Super sto ces napraviti to poredjenje ali molim te obrati paznju na to da je moja tvrdnja vezana za adresne brojeve te da je u tom smislu Contrast i u Cacku verovatno u (barem nekakvoj) prednosti u odnosu na TomTom. Sve ostalo prihvatam da moze biti na strani TT.
Beograd, NS, NI, Pancevo, Obrenovac... je provereno ovako kako kazem.

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
sve karte tom tom i here kasne dosta sa objavama . evo pupinov most kad se pojavio i pratite kad se pojavi u tom tom i here mapama i videćete koliko kasne sa ažuriranjem. taj most je od opšteg značaja pa može biti vanredno ažuriran ali ostale stvari od manjeg značaja sigurno će mnogo vremena da prođe da bi se promenilo
Neko vreme sam i ja mislio da su karte tom tom od contrasta oslanjajući se na logiku zašto bi neko pravio karte ispočetka
karte su bile samo sa glavnim putevima mada je bilo nekih karti ranije kod tom tom-a gde se jagodina zvala svetozarevo i tako neke karte od pre 30 godina.
Sad mislim da su možda karte uzete od navigo hrv što pravi adria route u garminu
ni tu baš nisam siguran.
Više puta sam rekao da je besmislena rasprava koje su bolje. zato najbolje koristite sve vrste pa koja bude bolja u datom trenutku.

Natrag