Vidim da malo ko pominje TomTom mape za iGO...
Ja sam bio ljubitelj Contrast mapa, ali kako ne izlaze nove, njih sam zabatalio..
Ostaju HERE i TomTom:
- HERE 2014.Q3 sam skoro detaljno testirao i mogu reci da su UZASNO odradjene, bar u Cacku.
Nijedna jednosmerna ulica nije ucrtana kao takva, a neke koje nikada nisu bile, su jednosmerne na HERE mapi..
Zatim ulica iz dva dela (Hajduk Veljkova) koja nikada nije bila spojena (deli je pruga) na HERE mapi je iz jednog dela..
Onda nijedan broj u glavnim, velikim ulicama nije ucrtan..
Jedino sto mogu da je pohvalim da su ucrtani neki putevi po selima, cak i makadamski.
- TomTom 2014.09 - VRHUNSKA mapa..
Sve lepo ucrtano do kucnog broja, svaka jednosmerna kako treba, svaki prolaz, ulicica, pa makar bila i makadamska, ucrtana..
Takodje po selima makadami, prilazi kucama ucrtani..
Bolje odradjeno nego na Contrast mapama svojevremeno..
Jednom recju, odusevila me TomTom mapa Srbije!
A evo sta sam procitao na jednom sajtu iskljucivo o navigacijama, inace ga vodi strucnjak u toj oblasti:
"Poslednje mape za Srbiju od TomTom-a ( bivše Contrast karte ) su iz februara 2015.god. verzija 2014.09."
"Mape Srbije za iGO navigacije je preuzeo svetski lider u izradi karti TomTom, tako da sada dobijamo četiri puta godišnje ažurirane nove mape za navigacije."
"Tako da je TomTom praktično nasledio lokalnog proizvođača Contrasta."
I sve mi ovo ima smisla, jer sam testirao TomTom mape i video koliko su sada dobro odradjene..
Svaka preporuka za TomTom mape!!!