Novi speedcam by Pongo...
Test verzija namenjena probi nije konacna verzija verovatno i dalje postoje neki od problema.
Pored novog ux dodatka speedcam.zip (prilagodjen za upozorenje sa 2 kamere) obavezno koriscenje novi skin the_skin_by_pongo.zip.
Pozeljno je testiranje u realnim uslovima na auto putu sa poslednjom verzijom svih ostalih ux dodataka 22.12.2017. Dakle, speedcam.zip+the_skin_by_pongo.zip
U sys ne smeju postojati S P E E D C A M - C A T : 0-30
Merenje prosečne brzine sa novim Pongo UX dodacima
Jedna kamera - sa vremenskim ograničenjem 180 sec
Ubacio sam nove dodatke, s tim da sam uzeo najnoviji apdejt Pongo dodataka, opisanih na drugom forumu kao "Pongo added possibility to disabled speed units in the "Speed Limit". Mislim da je samo promenjen speedcam.zip, gledano veličinu fajla : od 1.82 MB na 1.85 MB.
Opšti utisak je da su eliminisani neki uzroci koji su uslovljavali prekid Merenja. Nažalost, i dalje dolazi do prekida Merenja prosečne brzine ali je sada komplikovanija analiza jer se teško može definisati uzrok. Jednostavno, merenje nekada prestana dok nekada pod istim uslovima radi korektno.
Opis situacija je po principu (N1, N2), N=1,2...9, N>6 su u prilogu
EDIT Shodno komentaru u postu #1264, POGREŠNO sam testirao po principu korišćenja jedne kamere a taj princip podrazumeva trajanje merenja od 3 minuta.
1) Potpuna promena rute nije prekinula merenje ali je postavila max brzinu na 5 km/h
2) Pri silasku niz Košutnjak neobjašnjivi prekid Merenja. Juče, ista putanja, tu je bilo OK. POGREŠNO !
3) Postavljena Code 3 Cam, pre kružnog toka Autokomanda. Merenje bez razloga prestalo u JB. POGREŠNO !
4) Selektovana TomTom mapa. Pri povratku promena rute nije prekinula Merenje. Super !
5) Merenje se prekinulo nakon ulaska na Autoput. Brzina ranije postavljena kao 80 km/h. POGREŠNO !
6) Simuliranje svraćanja na Benzinsku pumpu. Restoran Milošev Konak, prekinuto merenje.
7) Izlaz sa autoputa. Merenje prekinuto malo kasnije nakon pojave "Raskrsnice" (Junction View). POGREŠNO !
8) Podvožnjak. Čekao sam dok se nije GPS izgubio. Merenje prekinuto tek nakon pojave !?
9) Očekivani prekid Merenja nakon namernog isključivanja GPS prijemnika.
10) Ako je MERENJE u toku, kada se uđe u meni, Dugme Back više ne funkcioniše.
Mislio sam da pojave informacija (na ekranu), "Putokaz" i "Raskrsnica" (grananje), mogu izazvati prekid Merenja. Ipak, navigacija se nije uvek tako i ponašala.
Izneo sam samo činjenice iz realne vožnje. Iskreno, osim nabrojanog ne bih imao nikakav predlog za Ponga. Mislim da se nepotrebno istrajava na kameri za Prosečnu brzinu (Code 3). Naravno, Pongo daleko bolje zna od mene sva ograničenja pri korišćenju pomenute kamere...Ali, da li se baš sve situacije mogu predvideti i da se način Merenja može smatrati pouzdanim. Ipak ima dosta "random" prekida, onih koji se slučajno pojavljuju...Meni sve više ovo liči na "metod uzaludnih pokušaja"...Nažalost !
EDIT
Dobio sam informaciju da speedcam, koji sam koristio, navodno nije za ovo naše Merenje. Možda ću probati i onaj sa našeg foruma, ali ne očekujem neke promene. Koliko vidim, ovo se pretvara u "Igre bez granica"...
Editovao sam iz ozbiljnijeg razloga.
Potrebno je obavestiti Ponga da, bar na mom telefonu (Huawei Y6II Compact) i verziji iGO Israel,
ako je MERENJE u toku, kada se uđe u meni, može se nešto i odraditi ali se ne može vratiti navođenje na ekran. Dugme Back više ne funkcioniše. Ne može se ni izaći iz aplikacije. Jedino pomaže srednje dugme.