- Učlanjen(a)
- 05.12.2015
- Poruka
- 1.282
Pongo i merenje prosecne brzije...
Posto vidim da ima i dalje nejasnoca vezano merenje prosecne brzine pongo skinom da rezimiramo...
Pongo skinom mozemo mereiti prosecnu brzinu na 2 nacina.
Sa Jednom i sa Dve kamere.
Jednom kamerom:
Prolaskom kroz kameru upozorenje pocinje a prestaje po odredjenom vremenu zadatom u failu plugin.ini u speedcam.zip linija max_section_time=180.
[speedcam_category:3]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Average speed camera ahead."
approach_beep_distances=10
approach_beep_spoken_type=speech
approach_beep_speech="Average speed camera."
approach_beep_spoken_type=sound
skin_first_sound="Section_Start"
skin_speed_sound_delay=250
skin_repeat_sound="Section_Start"
skin_repeat_distance=0
section_beep_distance=10
section_beep_spoken_type=speech
section_beep_speech="Average speed camera."
section_beep_spoken_type=sound
section_beep_sound="Section_Start"
max_section_time=180
overspeed_spoken_type=speech
overspeed_speech="Reduce your speed."
overspeed_min_speech_repeat_delay=-1
overspeed_min_tone_repeat_delay=-1
min_frc=-1
use_road_speedlimit=0
Slozicemo se da nama ovo upozorenje nikako ne odgovara...
---------------------------------------------------------------------
Sa Dve kamere: (ono sto nama treba)
Prva kamere je podesena na brzinu ogranicenja (120km/h) a druga kamera na 0km/h.
Prva pokrece upozorenje a druga gasi upozorenje uz poruku kraj zone.
---
Posto svi mere prosecnu brzinu jednom kamerom jedino mi sa 2 niko nece specijalno da radi i objavljuje ux dodatke specijalno prilagodjene nama nego to moramo da uradimo mi.
Tako da linija max_section_time=180 treba biti obrisana iz plugin.ini ako testiramo kod nas jer nama nista ne znaci kratko merenje deonice vec je cilj cela ruta.
U postu gde sam objavio novi skin i speeedcam.zip napomenu sam da je prilagoden za 2 kamre.
Otvoriti speedcam.zip sa Total Commander na putanji speedcam.zip/ux/speedcam/plugin.ini.
plugin.ini editirati sa bilo koji txt editor i obrisati liniju max_section_time=180.
---
Na svim stranim forumima gde god da je ovaj speedcam.zip objavnjen objavljeno je sa ovom linijom za vremensko ogranicenje i mora biti obrsana za ispravno testiranje kod nas, inace dzabe sve probamo i testiramo, a autoru se nazad salju netacne povretne informacije sto ne dopinosi resavanju problema...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
Nova koncepcija uz poslednju verziju skina 11.01.2018.
Pomenuta linija max_section_time se ne brise vez se menja u:
max_section_time=7200
sto odgovara nasim uslovima merenja (za sada naj duza deonica oko 2h).
Ovim je merenje prosecne brzine odraniceno na 2h ali ce prestati i ranije prolaskom kroz drugu kameru (0km/h) na izlazu sa auto puta.
Ako se neko zadrzi duze od 2h na auto putu onda prosecna brzina vise i nije bitna jer vise niste u prekrsaju.
Posto je defaul vrednost lijije (prilagodjeno za jednu kamereu) max_section_time=180 za svaku novu verziju pongo skina podrebno je prilagodoiti nama max_section_time=7200 (ili po zelji povecati, smanjiti).
Posto vidim da ima i dalje nejasnoca vezano merenje prosecne brzine pongo skinom da rezimiramo...
Pongo skinom mozemo mereiti prosecnu brzinu na 2 nacina.
Sa Jednom i sa Dve kamere.
Jednom kamerom:
Prolaskom kroz kameru upozorenje pocinje a prestaje po odredjenom vremenu zadatom u failu plugin.ini u speedcam.zip linija max_section_time=180.
[speedcam_category:3]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Average speed camera ahead."
approach_beep_distances=10
approach_beep_spoken_type=speech
approach_beep_speech="Average speed camera."
approach_beep_spoken_type=sound
skin_first_sound="Section_Start"
skin_speed_sound_delay=250
skin_repeat_sound="Section_Start"
skin_repeat_distance=0
section_beep_distance=10
section_beep_spoken_type=speech
section_beep_speech="Average speed camera."
section_beep_spoken_type=sound
section_beep_sound="Section_Start"
max_section_time=180
overspeed_spoken_type=speech
overspeed_speech="Reduce your speed."
overspeed_min_speech_repeat_delay=-1
overspeed_min_tone_repeat_delay=-1
min_frc=-1
use_road_speedlimit=0
Slozicemo se da nama ovo upozorenje nikako ne odgovara...
---------------------------------------------------------------------
Sa Dve kamere: (ono sto nama treba)
Prva kamere je podesena na brzinu ogranicenja (120km/h) a druga kamera na 0km/h.
Prva pokrece upozorenje a druga gasi upozorenje uz poruku kraj zone.
---
Posto svi mere prosecnu brzinu jednom kamerom jedino mi sa 2 niko nece specijalno da radi i objavljuje ux dodatke specijalno prilagodjene nama nego to moramo da uradimo mi.
Tako da linija max_section_time=180 treba biti obrisana iz plugin.ini ako testiramo kod nas jer nama nista ne znaci kratko merenje deonice vec je cilj cela ruta.
U postu gde sam objavio novi skin i speeedcam.zip napomenu sam da je prilagoden za 2 kamre.
znaci samo uklonjena problematican linija.(prilagodjen za upozorenje sa 2 kamre)
Otvoriti speedcam.zip sa Total Commander na putanji speedcam.zip/ux/speedcam/plugin.ini.
plugin.ini editirati sa bilo koji txt editor i obrisati liniju max_section_time=180.
---
Na svim stranim forumima gde god da je ovaj speedcam.zip objavnjen objavljeno je sa ovom linijom za vremensko ogranicenje i mora biti obrsana za ispravno testiranje kod nas, inace dzabe sve probamo i testiramo, a autoru se nazad salju netacne povretne informacije sto ne dopinosi resavanju problema...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
Nova koncepcija uz poslednju verziju skina 11.01.2018.
Pomenuta linija max_section_time se ne brise vez se menja u:
max_section_time=7200
sto odgovara nasim uslovima merenja (za sada naj duza deonica oko 2h).
Ovim je merenje prosecne brzine odraniceno na 2h ali ce prestati i ranije prolaskom kroz drugu kameru (0km/h) na izlazu sa auto puta.
Ako se neko zadrzi duze od 2h na auto putu onda prosecna brzina vise i nije bitna jer vise niste u prekrsaju.
Posto je defaul vrednost lijije (prilagodjeno za jednu kamereu) max_section_time=180 za svaku novu verziju pongo skina podrebno je prilagodoiti nama max_section_time=7200 (ili po zelji povecati, smanjiti).
Poslednja izmena: