Poruka #1084 govori o principima merenja i o realnom testu koji je napravljen. Ni ta poruka nigde ne pominje da li, kako i gde treba nešto kopirati/podesiti/izmeniti da bi se uopšte mogao napraviti nekakav realan test. Jedino se pominje da je jedna od verzija iGO NextGen radila sa Pongo skinom.
Merenje Prosečne brzine (II deo)
Drugar
@lavaback je potpuno u pravu. Mnogo toga je ostalo nejasno...
Ja sam instalirao
iGO AVICSYNC 9.18.28.696728 - 10.apr.2017
Naš drugar
@Bocky72 je postavio link u postu
#1918, stranica
192, tema
iGO NextGen
Naš prijatelj
@Frontzosd je kreirao
More_improved_2.zip DVA ZIP fajla, tj
UX dodatke za merenje Prosečne brzine, koje je postavio
@nislija30 u postu
#1083 ove teme.
Dakle, materijal za instalaciju navigacije iGO AvicSync imate na pomenutom postu #1918. Ona 2 zip fajla
more_info_button_fd.zip
speedcam.zip
nisam probao na "osnovnoj instalaciji" ali pretpostavljam da bi takođe korektno merili Prosečnu brzinu. Pošto je
@Frontzosd sve prilagodio svom skinu i svom UX folderu, ja sam i njih ubacio u instaliranu navigaciju. Frontzosd UX paket se zove
Navy Blue, poslednja verzija za Avic je
only for Avic_V11.3 i može se skinuti sa linka koji je dat u
EDIT 2 ovog posta...
Dakle, instalirao sam AvicSync, ubacio
frontzosd Navy Blue 11.3 UX paket umesto originalnog, u njemu zamenio postojeći fajl
speedcam.zip sa istoimenim iz posta #1083, dodao fajl
more_info_button_fd.zip, ubacio mapu
Srbije HERE.2017.Q2 i obaveznu
licencu za nju, dodao naš
Lang i
Voice, dodao fajl
Prekrsajne_kamere_SRB_24.8.2017 (post #1083) i to je bilo sve.
Podsetiću da Prekršajne kamere imaju upisane sve Naplatane rampe u Srbiji i da se ova instalacija odmah može koristiti u realnim uslovima, na autoputevima u Srbiji...
Sa navigacijom koja je instalirana sa pomenutim materijalom, garantujem savršeno (bez greške) merenje Prosečne brzine.
I moram da naglasim :
Korektno merenje Prosečne brzine, za sada, radi JEDINO u navigaciji AvicSync. Navigacija je veoma brza, podiže se za 2 sekunde, za razliku od Basar, Gift, Israel... gde to baš iritantno traje. Ja sam se malo mučio sa navigacijom iGO Israel, koju je zaokružio drugar
@akineki , uspevam da i ona korektno meri Prosečnu brzinu. Ipak, način kako to postižem je previše komplikovan i neprimenjiv, pa vas ne bih zamarao njime.
Način merenja sam opisao u postu
#1084. Ukratko ću ponoviti. Pošto brojač Prosečne brzine reaguje samo na Naplatne rampe a ostalali tipovi upozorenja uopšte ne smetaju radu i mogu ostati, ja podesim rutu, pokrenem, neposredno ispred mene postavim improvizovanu
PRVU (Ulaznu) Naplatnu rampu i krenem.
Ta prva će resetovati brojač Prosečne brzine. Vozim po gradu do odredišta, menjam rutu kako ja želim (jer ni to ne smeta), i neposredno pre Cilja tapnem na putanju, postavim
DRUGU (Izlaznu) Naplatnu rampu i tada se na ekranu pojave pravi podaci :
Prosečna brzina (koja nama treba),
Aktivna prosečna (bez stajanja u vožnji) i
Max brzina. Potrebno je zatvoriti navigaciju (izaći iz nje) da bi se ta ruta zapamtila u Dnevniku i videćete da su svi podaci isti (poslednje dve slike u prilogu)...
Da bih kontrolisao dotadašnju Prosečnu brzinu kojom vozim, povremeno tapnem na dugme INFO i na ekranu se, pored ostalih, pojavi i Prosečna brzina.
Rezime : Za sada, korektno merenje Prosečne brzine funkcioniše samo sa navigacijom AvicSync. Ni sa jednom drugom (Basar, Gift, Israel) NISAM uspeo da radi onako kako je koncipirano. Takođe, ne radi ni u navigaciji iGO Primo...
EDIT 1
U prilogu su slike sa vožnje koju sam obavio nakon pisanja ovog posta. Skrinšotovi potvrđuju sve ono što sam opisao u vezi sa radom UX dodataka koje smo dobili. Inače, smatram da instalacija ove iGO NextGen verzije nije nikakav teret. Radi uz instalirane ostale verzije. I da napomenem da je, drugarima koji žele da aplikacijom na telefonu kontrolišu Prosečnu brzinu, ovo sigurno najbolji izbor. Ja sam razmišljao i o putnom računaru u automobilu. On će meriti prosečnu brzinu dok motor radi. Ali, jedino će nam reći kada možemo nastaviti put sa nekog odmorišta ako ostavimo uključen motor. U suprotnom, moramo da računamo...Takođe, aplikacija koja se nudi na Play Store, nisam probao pa se ograđujem, ne verujem da može pružiti ovoliki komfor koji imamo korišćenjem AvicSync sa dodatim UX fajlovima. Inače, izgled skina je stvar ukusa i, verujte, prilagođavanja. Meni sasvim odgovara...
EDIT 2
Naš zaista
veliki prijatelj frontzosd je, prema očekivanju, dao saglasnost da postavim link njegovog
Navy Blue UX u kome je implementiran i
njegov originalni frontzosd skin.
Linkovi za
iGO Avic instalaciju i
Improved dva UX fajla su dati na početku ovog posta...
frontzosd Navy Blue UX - Only for Avic_v11.3
Kod:
http://www2.zippyshare.com/v/EhMtllKL/file.html
Između ostalog, napisao je da mu je zadovoljstvo da pomogne braći...
Dear friend Frontzosd, thank you very much from the members of the Serbian Forum