Ovde, izgleda, jedan broj ljudi kada piše - piše samo za one koji su prilično verzirani u ovim stvarima, pa im maltene nije potrebno ništa ni objašnjavati.
Na primer (ono što sam pokušavao da uradim, ali je nejasno kako):
a) Izgleda da se ova tema odnosi samo na iGO NextGen verzije.
b) Izgleda da fajlovi iz postova #1044 i #1045 treba da omoguće merenje prosečne brzine, što je aktuelno prema novom zakonu.
c) Dotle sve izgleda jasno, ali problem počinje posle uputstva iz #1044:
"Svi koji koriste verzije iGO Primo o podesavanju za prekrsajne kamere imate ovdje.........."
d) Da li se to odnosi samo na iGO Primo, ili i na iGO NextGen? Ako se odnosi i na iGO Next Gen, nije jasno da li iz teme "iGO - audio obavestavanja i upozorenja na srpskom jeziku" i iz tih poruka iz 2013.godine treba primeniti sve, ili samo nešto, i šta tačno treba uraditi.
e) OK, poruka #1044 bar daje neka uputstva, a poruka #1045 kaže samo da je tamo priloženi fajl "dodatak za ux".
f) Kada smo već kod ux - nije jasno ni da li bi ovo merenje radilo i na novom Pongo skinu (koji koristi dosta ljudi), ili radi samo na nekom određenom skinu.
Ovo je samo primer, ovakvih nejasnoća u uputstvima i objašnjenjima ima koliko vam duša želi. Ja ću zbog toga ubuduće prilično retko i selektivno ovde pratiti teme o navigacijama, jer zaista ne nameravam više da treba da pročitam 40-ak poruka da bih posle toga zaključio da sam gubio vreme, jer mi je bar 10-pitanja ostalo nejasno. To naravno može biti i znak moje nedovoljne ekspertize i/ili inteligencije.
Vama ekspertima želim da i dalje uživate u svojim ekspertizama.