iGO Primo Navigacija

Član
Učlanjen(a)
20.05.2010
Poruka
86
Imam priliku da skoro svaki tablet cackam koji je na trzistu pa sam se igrao sa navigacijom. :) Cisto da znam kako radi na kom uredjaju.

Najveci problem mi zadaju Asusovi uredjaji sa ovom verzijom, tacnije:

1. Asus Fonpad 1024 x 600
2. Asus MeMo Pad 7 1280 x 800

Problem je to sto kada instaliram ovu navigaciju ona se pokrene i radi ali kada okrenem tablet u landscape ekran se zacrni, kada kliknem par puta na back opciju na tabletu pojavi se slika isecena i skracena. Takodje ako pokrenem navigaciju u landscape modu i okrenem tablet u normalni mod ista prica, ekran se zacrni. Dakle radi ali nece da radi kad zarotiram uredjaj.

Pokusavao sam dosta toga i nemam pojma sta nisam sve radio :) Pokusavao sam na sve nacine da editujem sys fajl koji uredjaji sami naprave ali bez uspeha. Trazio po temi ali nisam nasao jos sad kada je neko spojio teme nemam pojma dokle sam stigao sa citanjem.

- Koristio sam data.zip 800x480...2560x1600, takodje probao sam i data.zip 1280x720
Upisivao sam svasta sta sam nalazio po temama i netu ali nisam uspeo da osposobim ove uredjaje.

Probao sam iGO Primo BS i probao sam sa sys fajlom koji napravi BS da pokrenem sa iGO Primo IS.

Inace nasao sam neku staru navigaciju i probao nju, kod nje mi recimo ovo radi samo u landscape kada unesem

(Full Screen)

[Android]
Fullscreen = 1
tablet = 0
has_physical_home_button = 1

(With top bar )

[Android]
Fullscreen = 0
tablet = 0

ITD... dakle i ostale kombinacije da ne nabrajam, sa jednom resim problem sa lower bars ali ne mogu da sklonim takav bar koji stoji sa desne strane, kao da ostane lower bars kada je uredjaj u uspravnom polozaju.

Da li ima neko nesto da predlozi da probam da ovo resim.

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.081
@baxuz011
Za rezoluciju 1024x600 sa data.zip 800x480...2560x1600 provjereno radi ova kombinacija -

[android]
fullscreen=1
upside_down_bug=1
tablet=1
;has_physical_home_button=1

[device]
type="android"
[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_xy="1280_800:1024x552/600x976:fullscreen"
;screen_xy="1280_800:1024x552/600x976"

Vrijedi probati!

Učlanjen(a)
01.12.2014
Poruka
3
Više puta sam instalirao/reinstalirao iGo-a i nisam imao problema.
Sada imam 2 problema sa nekom Xperia koja ima externu karticu od 2GB i internu od 16GB. U pitanju je iGo Israel koji sam u par navrata uspesno instalirao na drugim telefonima (Lenovo, LG, Huawei).
U ovom sučaju, sve je kopirano na eksternu karticu od 2GB (sdcard1).
  1. Prvo startovanje (posle instalacije koja nije pravila pitanje) je puklo sa nekom porukom could not open.../licence, ili tako nekako (iako folder postoji).Sledece startovanje je proslo bez problema i iGo je lepo proradio.
    Problem nastaje jer nije sačuvao inicijalnu konfiguraciju i svako novo startovanje aplikacije ponovo traži inicijalno podešavanje. Kao da aplikacija ima problem sa pravima upisa fajla konfiguracije?
  2. Postavio sam GJAK skin 2.3-arine. Imam u folderu /scheme više varijanti šema, ali nemam nigde u opcijama da promenim šemu (samo promena celog skina).
Video sam na više foruma da se provlače ova pitanja, ali nisam našao odgovor.
Hvala unapred!

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
EDIT: @baxuz011

Mislim da bi radilo i ovako:

Kod:
[android]
fullscreen=1
upside_down_bug=1
tablet=0
show_status_bar=0
has_physical_home_button=1

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="auto"

... "has_physical_home_button=1" ostavljas cak iako ga stvarno nemas upravo kako rezolucija ne bi bila "okrnjena" zbog potrebe njegovog nadomestanja softverskim dugmetom.

EDIT: @yuwalker

1. Jeste problem sa pravom upisa na sd card a videotut kako resiti problem ces naci par strana unazad
2. Podesavanja/podesavanja karte/boje karte danju (boje karte nocu)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
04.12.2012
Poruka
58
Imam priliku da skoro svaki tablet cackam koji je na trzistu pa sam se igrao sa navigacijom. :) Cisto da znam kako radi na kom uredjaju.

Najveci problem mi zadaju Asusovi uredjaji sa ovom verzijom, tacnije:

1. Asus Fonpad 1024 x 600
2. Asus MeMo Pad 7 1280 x 800

Problem je to sto kada instaliram ovu navigaciju ona se pokrene i radi ali kada okrenem tablet u landscape ekran se zacrni, kada kliknem par puta na back opciju na tabletu pojavi se slika isecena i skracena. Takodje ako pokrenem navigaciju u landscape modu i okrenem tablet u normalni mod ista prica, ekran se zacrni. Dakle radi ali nece da radi kad zarotiram uredjaj.

Pokusavao sam dosta toga i nemam pojma sta nisam sve radio :) Pokusavao sam na sve nacine da editujem sys fajl koji uredjaji sami naprave ali bez uspeha. Trazio po temi ali nisam nasao jos sad kada je neko spojio teme nemam pojma dokle sam stigao sa citanjem.

- Koristio sam data.zip 800x480...2560x1600, takodje probao sam i data.zip 1280x720
Upisivao sam svasta sta sam nalazio po temama i netu ali nisam uspeo da osposobim ove uredjaje.

Probao sam iGO Primo BS i probao sam sa sys fajlom koji napravi BS da pokrenem sa iGO Primo IS.

Inace nasao sam neku staru navigaciju i probao nju, kod nje mi recimo ovo radi samo u landscape kada unesem

(Full Screen)

[Android]
Fullscreen = 1
tablet = 0

(With top bar )

[Android]
Fullscreen = 0
tablet = 0

ITD... dakle i ostale kombinacije da ne nabrajam, sa jednom resim problem sa lower bars ali ne mogu da sklonim takav bar koji stoji sa desne strane, kao da ostane lower bars kada je uredjaj u uspravnom polozaju.

Da li ima neko nesto da predlozi da probam da ovo resim.

Potpuno isti problem na HTC Desire 820 i na Galaxy tab 10.5 resen jednostavnom promenom aplikacije. Instalirao neku drugu (ne secam se koju) i to je resilo problem zatamnjenja ekrana.

Učlanjen(a)
21.06.2014
Poruka
5
Jesi li sigurna da je to android uredjaj?

Nije android, naravno, već obična navigacija. Trebalo je da postavim pitanje na nekoj drugoj temi, pretpostavljam. Uh... Nova sam ovde, pa se slabo snalazim. Izvinjavam se moderatorima i svim ostalim forumašima, ako je tako. Molim da moje pitanje prebacite u odgovarajuću temu, ili obrišete, pa ću ga ja ponovo postaviti tamo gde treba, ako nađem temu u kojoj treba da ga postavim. Uh...

Član
Učlanjen(a)
20.05.2010
Poruka
86
Probacu sa ovim kombinacijama koje ste mi savetovali pa bas javljam da li radi. Da bas testiramo da nekom ako nekad zatreba zna sta da radi. :)

1. Prvo startovanje (posle instalacije koja nije pravila pitanje) je puklo sa nekom porukom could not open.../licence, ili tako nekako (iako folder postoji).Sledece startovanje je proslo bez problema i iGo je lepo proradio.
    Problem nastaje jer nije sačuvao inicijalnu konfiguraciju i svako novo startovanje aplikacije ponovo traži inicijalno podešavanje. Kao da aplikacija ima problem sa pravima upisa fajla konfiguracije?
    Postavio sam GJAK skin 2.3-arine. Imam u folderu /scheme više varijanti šema, ali nemam nigde u opcijama da promenim šemu (samo promena celog skina).

@ yuwalker Sto se ovoga tice ista je stvar i sa Asusovim tabletima koje sam uzeo da testiram, sve radi ako stavis na internu memoriju.

Učlanjen(a)
01.12.2014
Poruka
3
    Problem nastaje jer nije sačuvao inicijalnu konfiguraciju i svako novo startovanje aplikacije ponovo traži inicijalno podešavanje. Kao da aplikacija ima problem sa pravima upisa fajla konfiguracije

Resen problem - prebacio instalaciju na internu karticu. Hvala.
  1. Postavio sam GJAK skin 2.3-arine. Imam u folderu /scheme više varijanti šema, ali nemam nigde u opcijama da promenim šemu (samo promena celog skina).

Hmm.. ovo nisam rešio. GJAK skin pokrije zadnju opciju za Color. Na podrazumevanom skinu imam opciju za promenu sheme, ali ne mogu da je menjam. Zakucano na onu defaultnu anemičnu.

Natrag