Ja sam jutros probao novi
junctionview.zip u iGO verziji
AvicSync. Nisam primetio bilo kakvo poboljšanje u preciznosti određivanja GPS položaja. Unapred se ograđujem, možda grešim, ali mislim da preciznost i "položaj strelice" ipak ne zavisi od ovog promenjenog ux dodatka. Na slici se vidi kako je bilo lociranje, a time i rutiranje ove navigacije.
junctionview.zip je namenjen za prikaz specijalnih "slika" na ekranu i nije toliko precizno povezan sa GPS lokacijom, već samo sa raskrsnicom ili sa tunelom na tom delu puta.
Na okruženim slikama (dve fotografije i dva skrinšota) se vidi koliko je navigacija pogrešila. Nešto više od 30 metara. Stajao sam parkiran u smeru ka centru grada u Bulevaru Kralja Aleksandra. Navigacija je pogrešno odredila da se nalazim u Gvozdićevoj ulici i tako je i rutirala prema kući. U judnom slučaju vodi desno ka raskrsnici sa Batutovom, u drugom navodi sa prelaskom u trake preko puta, sa skretanjem levo prema Tašmajdanu.
Na preostalim dvema slikama (desni deo), nalazio sam se parkiran pored traka u smeru koji je i navigacija ispravno odredila. Ne bi trebalo obraćati pažnju na polukružno koje je na obema slikama. To je slučajno navigacija izbacila u tom trenutku. Rutiranje je potpuno korektno i precizno.
Ako ne grešim, urednik
@nenadsenn mi jednom prilikom lepo objasnio. Trenutna pozicija, pored ostalog, u velikoj meri zavisi i od konfiguracije ulice, tj. od toga da li se nalazimo u ulici koja ima sa obe strane visoke zgrade. U prvom primeru sam se nalazio na parkingu pored koga su sve visoke zgrade. GPS prijemnik, bez obzira što piše da komunicira sa N satelita, ipak formira pogrešnu lokaciju. Zato i ne čudi prva greška od više od 30m. U drugom slučaju sam se nalazi pored objekta koji je dosta nizak, to je zgrada banke. Mislim da je to objašnjenje ovakvog pozicioniranja. Iz ovog razloga, nikada nisam imao problema sa lokacijom u Novom Beogradu, na nekom bulevar, jer je sve "otvoreno" i vidljivo. U starom delu, u ulicama iza Skupštine se dešavalo da zaista navigacija "poludi" i krene da pogrešno rerutira. Tada se nalazim, na neki način, kao u nekom klancu (između zgrada) gde je dostupan mnogo manji broj satelita iznad automobila.
Ovde bih se, u velikoj meri, složio sa kolegom
@dejankiss. Kvalitet neke navigacije, rutiranje i rerutiranje, u većoj meri zavisi od mapa, pa time i od kategorizacija puteva. Takođe, zavisi i od toga da li su neki elementi puta (raskrsnica, kružni tok) korektno "upisani" u mapu. U prilogu su tri skrinšota koji ilustruju ovo. TomTom mapa, iako ima uredno skretanje i na prvom izlazu sa kružnog toka "Autokomanda", neobjašnjivo u navigaciji
Szulin (isto je i u navigaciji
Primo) pogrešno određuje drugi izlaz sa kružnog toka, a taj izlaz je u kontra smeru. Sa HERE mapom, ista navigacija navodi ispravno. Mislim da se u navigacijama pojavljuju mnogo ozbiljniji problemi zbog mapa od onih sa "ludovanjem" strelice...
EDIT Mini Junction View
@akineki, u nekoj od instalacija sam očigledno "pokvario" novi
Update iGO_Avic (9.18.28.624722) by pongo ux plugins_14.03.2016, koji sam svojevremeno testirao, i greškom iz "arhive" instalirao staru verziju. Primetio sam tek onda kada nisam mogao da selektujem Mini Junction View, jer ga prethodna verzija ne nudi. Očigledno je skin u pitanju. Zato danas nisam koristio AvicSync koji ti imaš. Ukoliko bude nekih izmena što se tiče "mirovanja" strelice, dodaću ovde kao novi EDIT. U prilogu ću dodati samo slike sa novim Mini Junction View. Navigacija zaista lepo izgleda.