iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Šta znam, meni je još uvek zanimljivo to igranje sa nextgenom. Pozicija kursora radi sigurno u default skinu, pomera se kursor po vertikali od sredine displeja pa dole do naziva ulice (i bude udaljen od naziva ulice za još jednu širinu trake sa nazivom ulice) a te trake (carpool) kod nas ne postoje a namenjene su onima koji zarad stizanja do posla dele vozila čime umanjuju gužve u saobraćaju ...zbog te uštede su stimulisani namenskom saobraćajnom trakom.

...a evo sad sam proverio i pongo skin - i u njemu radi pomeranje kursora ali tek posle restarta aplikacije ...razlika je što kod arimija radi i bez restarta.

EDIT: slučajno sam primetio da si dodao ovo pitanje oko rezolucija... za to će biti zainteresovani oni sa displejima velikih rezolucija, oni su imali problema do sada jer kako god da podese dpi u sys.txt imali su sitne dugmiće i uske ulice.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.10.2013
Poruka
144
Šta znam, meni je još uvek zanimljivo to igranje sa nextgenom. Pozicija kursora radi sigurno u default skinu, pomera se kursor po vertikali od sredine displeja pa dole do naziva ulice (i bude udaljen od naziva ulice za još jednu širinu trake sa nazivom ulice) a te trake (carpool) kod nas ne postoje a namenjene su onima koji zarad stizanja do posla dele vozila čime umanjuju gužve u saobraćaju ...zbog te uštede su stimulisani namenskom saobraćajnom trakom.

...a evo sad sam proverio i pongo skin - i u njemu radi pomeranje kursora ali tek posle restarta aplikacije ...razlika je što kod arimija radi i bez restarta.

EDIT: slučajno sam primetio da si dodao ovo pitanje oko rezolucija... za to će biti zainteresovani oni sa displejima velikih rezolucija, oni su imali problema do sada jer kako god da podese dpi u sys.txt imali su sitne dugmiće i uske ulice.
Evo, upravo sam zamenio data zip novim iz Basarsoft Nextgena i opet mi sve sitno. Galaxy S6 edge 1440x2560/577 ppi.

Učlanjen(a)
28.10.2013
Poruka
144
[rawdisplay]
driver="gles_2_0_android"
screen_xy="auto"
dpi=577

Ukucao ovo http://dpi.lv i upisao dpi i sad radi kao sat. Samo klizi kad skrolujem kroz menije.....ranije je znalo da secka i bas me nerviralo.

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Super, još kad bi vratio stari data.zip uz ta podešenja pa da odmah znamo da li si taj benefit imao baš od ovog novog data.zip. Bilo bi fer kad bi to probao i informisao nas o rezultatu.

Učlanjen(a)
28.10.2013
Poruka
144
isto i sa novim i sa starim. nekoliko puta sam instalirao i deinstalirao, menjajuci data zip i nisam primetio nikakvu razliku, sem sto mi sada generalno radi bolje posle upisivanja ovog dpi u sys text. kako stoje stvari, ima ovde jos dosta da se budzi

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
U principu, dovoljno je da ti u sys.txt bude:
[rawdisplay]
driver="gles_2_0_android"
screen_xy="auto"

Ako nisi zadovoljan rezolucijom, dodas jos jedan red u zavisnosti od rezolucije koja ti odgovara
dpi=160
Vrednosti se menjaju za +40, npr. 200, 240, 280, 320, 360, 400...

Poslednja izmena:
Natrag