iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
EDIT: @WOB

Grešiš, može biti proizvoljan unos a pokušaču da objasnim i zašto...

...treba da zamislimo jedan pravougaonik sa dijagonalom od "50 i odnosom stranica 16:9 ...on bi izgledao kao neki moderan veliki televizor. Sada na taj pravougaonik treba da " spustimo" zamišljenu mrežu koju bi tvorile 1920 vertikalnih linija i 1080 horizontalnih linija (to je rezolucija) ... E vidiš ta zamišljena mreža je projektovala približno 2.000.000 (2 megapiksela) novih sitnih pravougaončića koje nazivamo pikselima ... Onaj naš zamišljeni pravougaonik dijagonale 50 inča ima i svoju površinu izraženu u KVADRATNIM inčima, a na svakom tom kvadratnom inču se našla određena količina ovih malih pravougaončića koje zovemo pikselima - e pa upravo taj broj piksela po kvadratnom inču je DPI vrednost i ona govori o gustini piksela a u ovom slučaju ona bi bila oko 44... Na kraju zamislimo pravougaonik od 5 inča istog odnosa stranica i iste rezolucije i videćemo da će u tom slučaju gustina piksela po kvadratnom inču biti 10 puta veća odnosno DPI će biti oko 440 ... E nekako se treba boriti sa tim a iGO je izabrao da se bori tako što će koristiti nekoliko foldera sa grafičkim elementima koji će biti odgovorni za određeni dijapazon gustine piksela pa tako imamo foldere:

ldpi koji je odgovoran za gustinu do 120 dpi
mdpi do 160
hdpi do 240
xhdpi do 320
xxhdpi do 480
I sada ovaj novi folder xxxhdpi koji je odgovoran za gustinu do 640dpi

Uglavnom će nam odgovarati da koristimo flag "auto" ili da upišemo svoj stvarni dpi ali nije isključeno ni da će našem oku više odgovarati prikaz koji stvara neki od susednih foldera. Dakle možemo upisati bilo koju vrednost od 241 do 320 a da ne osetimo nikakvu promenu što je i prirodno jer će svaki put biti korišteni grafički elementi iz foldera xhdpi.

Zašto je ovaj pristup dobar pored toga što je sada na iGO-u lakše boriti se sa različitim rezolucijama i različitim gustinama ekrana? Zato što se pravi ozbiljna ušteda u prostoru za skladištenje jer sada je data.zip ispod 10MB a u Primu je npr. 150MB a takođe i zato što sada možemo da koristimo .svg vektorsku grafiku umesto rasterske što osim uštede donosi i kvalitetniji vizuelni prikaz grafičkih elemenata.

@neshabgd hvala ti što si nas informisao o rezultatima testiranja. Ja sam očekivao da ćeš primetiti razliku što bi dalo argument za korišćenje novog data.zip ali božemoj, ne mora uvek sve biti onako kako ja mislim da treba. :D

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
ovo basarsoft kljuse neće da se instalira na lolipop 5.1.1
2q8q913.png
1553uxx.jpg

Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
86
ovo basarsoft kljuse neće da se instalira na lolipop 5.1.1
2q8q913.png
1553uxx.jpg
Kod mene može na 5.1.1
Možda ti pravi problem neka druga verzija ako imaš instaliranu. Ili preimenuj folder iGO na internoj memoriji ako ga imaš.
Isto se meni dešavalo, nisam mogao instalirati AVICSYNC sa google trgovine kada sam imao instaliran iGO Pioneer 9.18.28.610126

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
@vladcepesh, pojavila se signed app i ona hoće da se instalira ali radi proveru licence. Verovatno LuckyPatcher rešava problem ...ja to sa LP tek treba da probam.

Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
86
Zvuk Ugrađena kamera za merenje brzine.

Kod:
http://www8.zippyshare.com/v/5QGUpj5L/file.html

Ko hoće može da testira i slijedeće zvukove:

Dangerous, Enter_Highway, Height_Limit, START, STOP, Toll_Gate, Used_Defined_Alert, Width_Limit

Umjesto svakog zvuka ubačen je zvuk "Pažnja", ovako je isto urađeno u pongo skinu za litvanski jezik

Kod:
http://www49.zippyshare.com/v/qMV779c6/file.html

Poslednja izmena:

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
EDIT: @WOB

Grešiš, može biti proizvoljan unos a pokušaču da objasnim i zašto...

...treba da zamislimo jedan pravougaonik sa dijagonalom od "50 i odnosom stranica 16:9 ...on bi izgledao kao neki moderan veliki televizor. Sada na taj pravougaonik treba da " spustimo" zamišljenu mrežu koju bi tvorile 1920 vertikalnih linija i 1080 horizontalnih linija (to je rezolucija) ... E vidiš ta zamišljena mreža je projektovala približno 2.000.000 (2 megapiksela) novih sitnih pravougaončića koje nazivamo pikselima ... Onaj naš zamišljeni pravougaonik dijagonale 50 inča ima i svoju površinu izraženu u KVADRATNIM inčima, a na svakom tom kvadratnom inču se našla određena količina ovih malih pravougaončića koje zovemo pikselima - e pa upravo taj broj piksela po kvadratnom inču je DPI vrednost i ona govori o gustini piksela a u ovom slučaju ona bi bila oko 44... Na kraju zamislimo pravougaonik od 5 inča istog odnosa stranica i iste rezolucije i videćemo da će u tom slučaju gustina piksela po kvadratnom inču biti 10 puta veća odnosno DPI će biti oko 440 ... E nekako se treba boriti sa tim a iGO je izabrao da se bori tako što će koristiti nekoliko foldera sa grafičkim elementima koji će biti odgovorni za određeni dijapazon gustine piksela pa tako imamo foldere:

ldpi koji je odgovoran za gustinu do 120 dpi
mdpi do 160
hdpi do 240
xhdpi do 320
xxhdpi do 480
I sada ovaj novi folder xxxhdpi koji je odgovoran za gustinu do 640dpi

Uglavnom će nam odgovarati da koristimo flag "auto" ili da upišemo svoj stvarni dpi ali nije isključeno ni da će našem oku više odgovarati prikaz koji stvara neki od susednih foldera. Dakle možemo upisati bilo koju vrednost od 241 do 320 a da ne osetimo nikakvu promenu što je i prirodno jer će svaki put biti korišteni grafički elementi iz foldera xhdpi.

Zašto je ovaj pristup dobar pored toga što je sada na iGO-u lakše boriti se sa različitim rezolucijama i različitim gustinama ekrana? Zato što se pravi ozbiljna ušteda u prostoru za skladištenje jer sada je data.zip ispod 10MB a u Primu je npr. 150MB a takođe i zato što sada možemo da koristimo .svg vektorsku grafiku umesto rasterske što osim uštede donosi i kvalitetniji vizuelni prikaz grafičkih elemenata.

@neshabgd hvala ti što si nas informisao o rezultatima testiranja. Ja sam očekivao da ćeš primetiti razliku što bi dalo argument za korišćenje novog data.zip ali božemoj, ne mora uvek sve biti onako kako ja mislim da treba. :D
Bojim se da nisi razumeo moje pitanje.
Hvala na objašnjenju, ali znam šta je gustina ekrana u dpi.
Na pitaje si mi nehotično odgovorio, time što šta god da upišeš od ... do, on će koristiti default gustinu jednog od 5 ili 6 foldera. Znači ne može fino da se podešava veličina prikaza, već imamo samo 5, tj. sad 6 nivoa.

Dakle, može biti proizvoljan unos, ali ne znači ništa, postoji samo 5 prikaza.

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Nisam nehotično nego namerno a opširan sam bio zbog potencijalnog čitaoca koji ne razume problematiku.

Posle godina iskustva, izvukao sam zaključak da je na forumima bolje biti iscrpan u objašnjavanju (zbog čega čitalac može izvući zaključak da potcenjuješ njegovo znanje), nego biti površan jer tada možda nisi ni uspeo da (onima koji ne znaju) budeš dovoljno informativan. Naravno iscrpan si isključivo u dobroj nameri i čitalac ne treba da bude uvređen tom iscrpnošću makar mu sve napisano već bilo poznato.

... možda sam stvarno počeo da davim pa ću pokušati da budem malo kraći ubuduće. :)

• Sviđa mi se
Reactions: WOB
Natrag