Ne znam da li ovo može nešto poboljšati. Napisao si da kod tebe radi, ali nisi testirao. U kom smislu radi. Nisam te razumeo. Pošto je location_net u pitanju, da li se to odnosi na lokaciju preko GSM mreže. Ja ne znam.
Da li neko zna : Kako rešiti problem lošeg GPS pozicioniranja u iGO navigacijama.
Ja mislim da je ipak obrada GPS signala najveći problem u novim iGO navigacijama, i AvicSync i NextGen. Previše energije trošimo na šminku a suština ostaje. Ja ne umem da rešim, ali mogu ukazati na problem. Bio sam na parkingu do same ulice Aleksinačkih rudara, prva mala slika. To je pogled ka Bulevaru Mihajla Pupina. Tim smerom i treba da me navigacija uputi.
Nažalost, sa uključenim GPS modulom, na 2 telefona (Samsung Galaxy S3 i Huawei), startna pozicija je, blago rečeno, problematična. Druga mala slika je iz navigacije AvicSync. Čak je 50m (!?) greška. Toliko navigacija kaže da se mora ići do ulice. A auto je, de facto, na ulici. Na trećoj slici je NextGen, na istom telefonu, Samsung S3. Tu je situacija dosta bolja, samo 10m odstupanja. I poslednja, četvrta slika, je situacija na Huawei Y300, navigacija NextGen. Tačka pokazuje da je lokacioja dosta pomerena. Ali, ozbiljnije je pitanje zašto u tom slučaju navigacija "smatra" da sam usmeren ka Bulevaru Nikole Tesle. Bez alternativnog puta krećem ka Nikoli Tesli i tada navigacija kaže da se mora napraviti "petlja" (okret) i vratiti na pravi smer ka Mihajlu Pupinu.
Cilj mi nije bio da kritikujem iGO a da druge navigacije pohvalim. Ali, činjenica je da su druge navigacije imale bolje startno pozicioniranje. To su slike u prilogu. Jedino je Sygic izabrala put preko Bulevara Nikole Tesle. Ostale su imale dobar polazak. Dakle, trebalo bi videti da li neko nudi objašnjenje za ovo i , naravno, rešenje ozbiljnog problema iGO navigacije.
Da nema zabune izbrisao sam EDIT iz svoje poruke (meni se stalno gubio gps signal)
Totalno si pogrešno shvatio šta sam napisao!
Poslednja izmena: