- Učlanjen(a)
- 22.06.2011
- Poruka
- 285
iGO NextGen Version 9.18.28.610238 - iGO_AVIC Pioneer
Sve što je brzo, to je i kuso
Da li je neko probao iGO_AVIC Pioneer, novu verziju NextGen ? Ja sam instalirao, paralelno sa standardnom iGO_NextGen.
Nisam baš oduševljen. Sitna slova, nedovoljne mogućnosti podešavanja...Doduše, vrlo brzo se pokreće. Ali, "sve što je brzo, to je i kuso". Bar je tako kod mene...
Većina stvari radi, ukoliko se uspe da se postavi ruta za simulaciju. Kod mene je problem što, ako promenim početnu lokaciju (Start), i postavim Odredište, progam tu stane i ne odrađuje rutiranje.
...............
Može se čekati i tapkati "Odredi kao odredište" (na poslednjoj maloj slici) do sledeće Nove godine, ništa se ne događa. Nema rutiranja...
Ukoliko samo dodam neko odredište, tapnem na "Odabrati kao odredište", ruta se isplanira ali od početne, negde zapamćene, lokacije, u ulici Dečanskoj, pored Trga Nikole Pašića. Tada se pojavi i putanje i alternative, a moguća je i simulacija...
..................
Kao što se vidi na poslednjoj maloj slici, start je "od nekuda", tj. "ni od kuda"...
Inače, još ozbiljnija stvar je da se često program, ponovnim pokretanjem, zaglavi pri podizanju i jedini spas je resetovanje. Sve u svemu, nepotpuna navigacija. Ubacio sam u Android, Data, folder "jp.pioneer.mbg.avicsync", ali nema efekta...U vožnji nisam probao.
Stari iGO_NextGen radi normalno ! Slike u prilogu.
Ja sam probao i sve mi radi baš kao što je za očekivati.
Prvo ću reći da mislim da je osnovni razlog što na Avicsync imaš taj problem to što u stvari probavaš u kućnim uslovima i što NEMAŠ KONEKCIJU SA SATELITIMA ...ovaj zaključak izvlačim zato što je tvoja početna pozicija u stvari ona koja se desi kod tek instalirane aplikacije a sa prisutnom mapom samo Srbije. Ja npr. imam mape SFRJ i meni je ta početna pozicija uvek u centru Ljubljane.
Pošto sam ja pored osnovnog paketa već ubacio i default i pongo skin a i gja utility mapchanger koji su za avicsync objavljeni naporedo sa njegovim objavljivanjem nije isključeno da je i tu negde caka (posebno jer je posle par sati pongo objavio i novi data.zip). Hoću da kažem da nisam 100% siguran da li sam probao sve ovo i na paketu kakav je ovde objavljen iako lično mislim da jesam ali takođe hoću da kažem da avicsync sam po sebi nije kriv za problem koji prijavljuješ jer u najmanju ruku meni sada kada je već skockan ne stvara probleme koje tebi stvara. I još nešto, menjaj dpi ako nisi zadovoljan prikazom, ni meni se ne sviđa defaultni i uvek napravim korekciju.