Truck mod u navigaciji iGO_NextGen
Zaista ne znam gde bih postavio ovaj komentar. Da li u glavnoj temi navigacije, ili u mapama. Primetio sam da kod mene, ipak, Truck Mod ne radi baš kako bi trebalo. Ovo je situacija na dva telefona.
Kao što se vidi, izbor vozila "Kamion" je sa nepotpunim menijem. Samo je data max brzina. Kada se zatraži ruta pogodna za testiranje, navigacija kao prvu alternativu ponudi onu koja je ispravna. Nažalost, ostale su sumnjive. Treća alternativa (slike 3 i 4) je nekorektna.
Ne vodi kroz deo koji je zabranjen za kamione, preko Topčiderske Zvezde, ali kasnije ide kroz podvožnjak na ulazu u Košutnjak. Radi se o Truck mapama i HERE_2015.Q2 i HERE_2015.Q3. Pošto nemamo licencu za Q3, to me ne čudi. Ali, zašto se to dešava i sa Q2, za koju imamo i truck licencu. Nema ni uobičajenih upozorenja, koja će se videti na sledećoj slici. Iako, navigacija u realnoj vožnji pokušava da izbegne ovaj puta, vraćanjem sa Topčiderske Zvezde...
Slučajno mi je na trećem telefonu ostala verzija na kojoj nisam menjao mape. Ovde je Truck mapa HERE_2015.Q1 i dvadesetak licenci. Među njima i ona za Q1. Kao što se na slici vidi, sve je korektno, onako kako i treba da bude. Samo jedna alternativa, sa izbegavanjem Topčiderske Zvezde i podvožnjaka pre Košutnjaka. Tu je i upozorenje sa jutrošnje vožnje, četvrta slika. Naravno, vozač može ignorisati upozorenje i, na svoju ruku, nastaviti vožnju. Tada linija kretanja menja boje u crvenu, slike u prilogu.
Iskopirao sam sadržaje ove dve "verzije", koje i nisu različite verzije.
Isti je apk fajl, isti DATA, identičan ux folder...Ništa mi nije jasno. Jedino telefoni nisu isti. Međutim, loš rad sa prve velike slike se ponavlja i na telefonima, od kojih jedan koji ima istu Android verziju,
4.4. (KitKat) kao i ovaj sa "ispravnim" radom, a drugi je verzije
4.1.1 (Jelly Bean).
Na telefonu gde Truck ispravno radi sa Q1 sam probao sa mapama Q2 i dodatom licencom za Q2 truck. Ponudi prvu alternativu od 7.3km ali kada tapnem na alternative, aplikacija se "neočekivano" isključi, tj. program prekine. Prethodno se vidi da se nude različite alternative, dakle neispravne.
Da li kod ostalih članova, na bilo kojoj android verziji,
radi ispravno Truck Mod, sa svim elementima kao na prvoj velikoj slici. Ako može, voleo bih i slku sa alternativama da vidim. Hvala !
EDIT
Posebno me zbunila činjenica da, kada na telefon sa Android verzijom 4.1.1 ostavim samo mape HERE_2015.Q1 i iskopiram licence sa telefona gde Q1 ispravno rutira Truck mod, aplikacija ne radi dobro (u Truck Modu) ni sa ovakvom postavkom. Iako je apk fajl isti,
iGO NextGen_9.19.1.484935+sys.apk, ipak postoji neka razlika posle instalacije. Koliko sam video, na telefonu gde ispravno rutira, bio je samo jedan ux više,
GPS-2D-3D_button...
Dakle,
kod mene samo na jednom telefonu, na izgled ista, aplikacija ispravno tretira mod za kamione. I to samo sa mapom HERE_2015.Q1 i truck licencom za nju.