- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Vi ste ipak idolopoklonici Biblije. I ne samo Biblije.
Spise osnivačice sekte definirati (smatrati) "jedinim nepogrešivim tumačem biblijskih principa" je idolopoklonstvo par excellence.
Kršćani se ne klanjaju danima.
Citiraj apostola koji zagovara zdravu prehranu. Pa nije Biblija feministički časopis.
Što god stavite ispred Boga, to vam je objekt idolopoklonstva. A vama je Knjiga, proročica i osnivačica sekte, njezini spisi, subota i grozničava briga za "zdravom prehranom".
Slape, ne bacaj sve pred samozaljubljene "tumače" Scriptura, da ne bi kopirali i postavljali po Facebook-u.
Jesu li idoplopoklonci? Klanjaju li se i služe svojim idolima? Šta i ko su njihovi idoli? Pokušaću da odgovorim, mada si već sam i odgovorio. Nemaj drugih Bogova osim mene, reče Bog, pa ipak oni se ne odriču EGW, makar im pred očima i ušima bili dokazi čvrsti kao što su to dokazi da je 2+2=4, da je ona lažni prorok i da je iskrivljavala nauku učeći hereze i apostaze.
Ako se takvo ponašanje i stav uporede sa ponašanjem i stavom ranih Hrišćana koji nisu ni po cenu života hteli da se odreknu Krista- Hrista, onda je sasvim jasno da je njima EGW stavljena na istu ravan sa BOGOM. Prva zapovest prekršena. Druga, za koju nas optužuju da je kršimo takođe je prekršena klanjanjem Bibliji i verovanjem da je u njoj BOŽIJI DUH. Ne Crkva, ne apostoli, Biblija je mesto u kome po njima počiva DUH BOŽIJI. Dodaj na to ono što si već rekao o "zdravom životu" što je klanjanje telesnom, i klanjane danu...
A ovamo mi ne poštujemo Dekalog?! Da ne govorim o tome da njima Dekalog ne počiva u celini, i da im je redosled zapovesti najmanje bitan, jer i sam njihov idol je izjavljivala da joj je Bog navodno rekao da je 4.ta zapovest ključnija od svih ostalih. Na njoj, po njihovom verovanju počiva čitav zakon.