Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Usporedi to s Katoličkim vjeronaukom i odnosom zvanično većinski Katoličke Hrvatske:
Nikad nisam vidjela program vjeronauka u školama. Malo sam prelistala, izgleda jako dobro.
Da li u Peruu postoje oni koji za Krista nisu čuli? Ili su kako to i popis stanovništva govori, većinom u Peruu Katolici...
Pa ako je već tako, koga to "evangeliziraju" subotari?
Katolike....
U posljednjih 30-ak godina protestantizam ( osobito pentekostalci) se raširio po zemljama Južne Amerike. Ima to svojih razloga. Socijalni aspekti i politička previranja, ali i mentalitet ljudi. Nešto malo znam o njima jer sam par godina živjela s Meksikankama, nekim curama iz Perua, Venezuele i Argentine. Jako su drage i vrlo emotivne, ali kao da nemaju korijena. Uglavnom, drugačijeg su mentaliteta, nekako nestabilne. Vole promjene, eto.
Zato me ne čudi ako adventisti "evangeliziraju" katolike u Peruu.
Kad je pred par godina bio sastanak, (možda međunarodni sastanak) Jehovinih svjedoka u Zagrebu, meni se dogodilo da sam se jednom srela s tri para mladih djevojaka, pripadnica Jehovinih svjedoka. Mlade, lijepe cure od 16-17 godina meni nude brošure ( valjda Kula stražara) i pričaju mi o Isusu i pitaju da li vjerujem u Boga, da li sam krštena i sl. Ja gledam.
S dvije koje su me prve susrele, bila sam ljubazna, s druge dvije već mi je tlak porastao, a trećem paru sam očitala bukvicu...