I djecu ubijaju, a Kristovim se nazivaju

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po svemu sudeci da je to delo Jezuita, jer koliko znam Riverina knjiga se prodaje u crkvi ASD, i svi znaju da je Adventista bivsi Jezuita.
Da, moze se falsifikovati ali da ne postoje i drugi izvori svedocenja, njegova biografija posana od nezavisnih autora neadventista, kao i podataka koji su lako proverljivi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Po svemu sudeci da je to delo Jezuita, jer koliko znam Riverina knjiga se prodaje u crkvi ASD na ovim prostorima i svi ga smatraju Adventistom.

Rekoh ti ja da bi mu se po gadostima koje je činio mogla na čelo nalijepiti etiketa - adventist. Međutim, Alberto Rivera zaista nikada nije bio adventist i nikada nije bio jezuit (isusovac). Razlika je jedino u tome, što se nikada nije lažno predstavljao da je adventist, ali se lažno predstavljao kao isusovac.

Koliko je Rivera bio isusovac, procijenite sami po ovome (za procjenu treba uključiti mozak). Isusovci, računajući srednjoškolsko sjemenište + studij teologije, u školi i na fakultetu provedu i prođu 11 do 12 godina intenzivnog učenja - između ostalog posebno izoštravaju i jezike: latinski, grčki i hebrejski. A onda, jednom zgodom, kad je Alberto Rivera sudjelovao u jednoj radio emisiji u koju su se mogli direktno telefonom uključivati i slušatelji, pokazalo se kako Alberto Rivera ne zna ni riječi latinskog jezika. Rekoh, procijenite sami, i savjetujem vam da ne isključujete mozak nakon procjene. :)

Da moze se falsifikovati ali da ne postoje i drugi izvori svedocenja, njegova biografija posana od nezavisnih autora neadventista.

Odlično, pronađi sam i postavi ovdje vjerodostojan dokaz da je Alberto Rivera bio adventist.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Koliko je Rivera bio isusovac, procijenite sami po ovome (za procjenu treba uključiti mozak). Isusovci, računajući srednjoškolsko sjemenište + studij teologije, u školi i na fakultetu provedu i prođu 11 do 12 godina intenzivnog učenja - između ostalog posebno izoštravaju i jezike: latinski, grčki i hebrejski. A onda, jednom zgodom, kad je Alberto Rivera sudjelovao u jednoj radio emisiji u koju su se mogli direktno telefonom uključivati i slušatelji, pokazalo se kako Alberto Rivera ne zna ni riječi latinskog jezika. Rekoh, procijenite sami, i savjetujem vam da ne isključujete mozak nakon procjene. :)

Hmm, valjda je onima što se na Riveru i njemu slične pozivaju sve to nepoznato, jer u svojim "školama" provedu daleko manje vremena, pri tome im nije potrebno čak ni poznavanje maternjeg jezika na kome im je pisala "duh proroštva" i njezini sledbenici Milerovi pioniri, da postanu, doktori "teologije", "geologije", "prirodnog znanja" i čega sve još ne, kao što je to postao kucista MIroljub Petrović.

Uzgred, Riverino nepoznavanje latinskog jezika, gledano očima sledbenika "duha proroštva" i oca joj Millera, nikako ne umanjuje mogućnost da je isti bio Isusovac - Jezuita, jer isto tako nepoznavanje grčkog jezika nije sprečavalo da gomile Biblijom zanešenih "proroka" Ilija, Enoha, i njima sličnih, poveruju da je Charles T Russel "prorok".. uostalom poverovali su i Veljku Mlinariću, i kada se ispostavilo da je isti masno lagao, svojefantazije prodavao umovcima sličnim njemu, oni su histerično tražili "utehu" u bulažnjenjima Ellen Gould Harmon White i ostalih manipulatora čije su im budalaštine, umesto da budu blasfemije, što i jesu, zvučale kao "otkrovenje" od Boga.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap toliko zna o Riveri - kao da mu je bio licni saradnik, da je upoznat i sa time da li je Rivera studirao teologiju, i da li zna latinski.
Stvarnoslap bi mogao dobro da zaradi u svetu sou biznisa, snimajuci film "DOZIVLJAJI BARONA STVARNOSLAPA MINHAUZENA"

Za one koji neznaju, baron Minhauzen je bio najveci lazov u istoriji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap toliko zna o Riveri - kao da mu je bio licni saradnik, da je upoznat i sa time da li je Rivera studirao teologiju, i da li zna latinski.

Ja se svoga znanja ne stidim. Vidim, ti se svojim neznanjem ponosiš.

Minhauzenu Laodikeja, ne može se biti isusovac (jezuit, kako bi rekli vi EGWisti) a ne završiti teologiju katoličku. Ovim ne sramotiš mene nego sebe.

Za one koji neznaju, baron Minhauzen je bio najveci lazov u istoriji.

Za one koji ne znaju, Minhauzen Laodikeji nije ni do gležnja. :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pogledajte na Vikipediji autobigrafiju Rivere otkucavsi na google pretrazivacu ALBERTO RIVERA ( AKTIVISTA ) - VIKIPEDIJA gde je navedeno sve o Albertovom zivotu, i skolovanju u Katolickoj skoli za svestenika.
Ne mogu da kopiram tekst.
Uverite se sami koliko Stvarnoslap laze.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja se svoga znanja ne stidim. Vidim, ti se svojim neznanjem ponosiš.

Zašto bi se neko znanja, koje je dar od Boga (jedan od darova Duha Svetoga je mudrost, drugi je razum) stideo? Zašto bi znanje, i pravilno korišćenje dara Duha Svetoga bilo na sramotu bilo kome?

Za one koji ne znaju, Minhauzen Laodikeji nije ni do gležnja. :)

Dakle, nadmašio je učiteljicu i njezine oca (Velimira Mlinarića - Williama Millera) i dedu (Samaela - sotonu)? Ako, ako, učenik i treba da nadmaši učitelje. No, bojim se da on nije ni svestan da laže, te da je ove pomenute "učitelje" nadmašio sa zadrškom, i to samo zato što je i poverovao njima i njihovim "tumačenjima" Pisama.

Naime, za razliku od pomenutih, koji lagaše i lažu s namerom, on laže jer veruje da je to što iznosi istina. Nema tu nameru.

Zato ga i ne osuđujem. Čak naprotiv.

Ali...

Kult i lažove koji s namerom stvoriše isti, koji njega (Laodikeju) i mnoge druge zaraziše svojim lažima, ne samo da osuđujem, nego i ponavljam reči koje im je uputio Sv. Apostol Pavle:

"Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! 9Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet. " Gal 1 8,9

Svako ko je primio, ili naveštava nekakvo "novo evanđelje" je isključen od Hrista. Proklet je, i mesto mu je ognju večnom, spremljenom sotoni i njegovim anđelima.

Upravo zato su jadni svi oni koji su Evanđelje Hristovo, Istinu Crkve njegove, zamenili za maloumnosti i lagarije "proroka" iz američkih polja kukuruza i konoplje. Veliki su greh na sebe primili.

Neka im se Svemogući Bog, Otac - Sin - Duh Sveti smiluje, ako li je Volja Njegova...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pogledajte na Vikipediji autobigrafiju Rivere otkucavsi na google pretrazivacu ALBERTO RIVERA ( AKTIVISTA ) - VIKIPEDIJA gde je navedeno sve o Albertovom zivotu, i skolovanju u Katolickoj skoli za svestenika.

Ja pročitao i jedan pasus s Wikipedie evo preveo:

Rivera je rođen u Las Palmas de Gran Canaria, Kanarski otoci, Španjolska. Najznačajniji je po svojim izjavama o događajima iz vremenu dok je bio katolički svećenik i o unutarnjem djelovanju Katoličke crkve. Katolička crkva i drugi žestoko osporavaju većinu ovih izjava, a Rivera nije mogao pružiti uvjerljive dokaze u prilog svojim izjavama. Istraživanje Garyja Metza objavljeno u časopisu Cornerstone, kao i drugo u časopisu Christianity Today, dovodi u pitanje mnoge Riverine izjave o njegovom životu, tvrdeći da je bio prevarant.
------
Dakle, baš kako sam tvrdio. Laodikejin "duhovni guru", Alberto Rivera je notorni lažov, notorni prevarant, notorni lopov i neizlječivi umobolnik. Ali, baš takvi pašu Laodikeji i sekti mu. :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pogresio si stranicu.
Ovaj tekst iz Vikipedije je na Srpskom.

Natrag