Hula na Duha Svetog

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Samo slep covek ne vidi vec jasno prilozene dokaze... ili onaj ko to ne zeli.

SLAGATI DUHU SVETOME ZNACI SLAGATI BOGU JER JE DUH SVETI JEDNA OD BOZANSKIH LICNOSTI:

DUH SVETI NEZAVISNA LICNOST U ODNOSU NA BOGA, KO POHULI NA BOGA OPROSTICE MU SE, A KO POHULI NA DUHA SVETOGA NECE MU SE OPROSTITI:

"Zaista vam kažem: svi gresi oprostiće se sinovima čovečjim, i huljenja na Boga, makar kakva bila:
A koji pohuli na Duha Svetog nema oproštenja vavek, nego je kriv večnom sudu"
( Jevandjelje po Marku 3. 28 - 29 ).

SLAGATI DUHU SVETOME ZNACI SLAGATI BOGU JER JE DUH SVETI JEDNA OD BOZANSKIH LICNOSTI:
Adventističko predubeđenje bez razuma i bez logike.

Šta to treba da znači:
Slagati "Duhu Svetome, zar "On"nije više Sveti Duh"?
Zar Sveti Duh nije sam po sebi Bog?
Koja konfuzija sačuvaj me Bože i zakloni od takvih Teologa.
Ti kao Adventista govoriš tako kako govoriš nahođen ali nemaš validnih Biblijskih dokaza za to što govoriš, tačno!


DUH SVETI NEZAVISNA LICNOST U ODNOSU NA BOGA, KO POHULI NA BOGA OPROSTICE MU SE, A KO POHULI NA DUHA SVETOGA NECE MU SE OPROSTITI:
Isto važi i za ovu izjavu! Samo pričaš pričice, malo istine a mnogo neistine to je po šablonu Sotone i njegovom Štabu za dezinformacije.

Kome prodaješ maglu da "Duh Sveti" sada više nije Sveti Duh?
I da Duh Sveti je nezavisna ličnost na ELOHIMA mnoštva! Nego Duh Sveti čija je "ON" sada glavna uloga ako je nezavistan na ELOHIMA mnoštva?
O čemu ti govoriš? Ima to ikakve veze sa vezom, Znaš ti šta hoćeš da kažeš ili prodavaš maglu jer po Adventizmu svi su pijani od pive ili drogirani jakim drogama i ne kontaju šta govoriš?

Jednostavno pitanje za tebe glasi:

Da li je taj Duh Sveti sam po sebi Bog ili nije sve dok nije ceo tim ili sklop ELOHIMA mnoštva na okupu ujedno i zajedno?
Koja je to konfuzija.
 
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Duh sveti se mora najpre dobiti krštenjem,pa tekonda nešto možemo znati. ovde se nikad ne možete na ovaav način posvedočiti.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja svedocanstvo Duha Svetoga imam, i svaku istinu koju iznosim je prozeta osvedocavajucom silom njegovog Duha i njegovim odobravanjem.

Ko pise sam od sebe - neka se moli Bogu da ga on u to sam osvedoci.
 
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ja svedocanstvo Duha Svetoga imam, i svaku istinu koju iznosim je prozeta osvedocavajucom silom njegovog Duha i njegovim odobravanjem.

Ko pise sam od sebe - neka se moli Bogu da ga on u to sam osvedoci.


Da, DA! Vidi se to.
Nego kaži ti nama zašto na ELOHIM mnoštva Adventisti mogu huliti i oprastiće vam se ali ne na glavnu ulogu glavnog aktera Sveto Duha ne?

Kažeš: "neka se moli Bogu da ga on u to sam osvedoci."
Kolega hoš ti da mi pojasniš kojim ELOHIMIMA mnoštva se ti moliš? Kom akteru sa glavnom ulogom se ti to moliš?

Znaš ti o čemu ovde pišeš?
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Zaista imaš @Laodikeja??? To znači brate da ti možeš da činiš dela Hristova kao i apostoli ili ne možeš. Hristos je doslovno rekao:"Ko veruje u mene činiće i dela koja ja činim čak i veća od ovih". I jesili učinio neko od tih dela. Vaskrsnuo prevremeno umrlog, vratio nekom detetu zdravlje, slepom oči pretvorio vodu u vino...??? Jeli brate kaži nam nemoj da si skroman. Ako nemaš ni jedno delo, a kažeš da veruješ u Hrista, JA ti odgovaram onom biblijskom "taj je laža i otac laži u kome nema istine".Mora da ti je žao što nemoš da primeniš na meni "ultrasatanisti" ono što je primenio apostolos Petar na Ananiji i ženi mu njegovoj. Jedino nisam bio prisutan da ga pitam; Da li je to hula na Duha Svetoga što ga je ON Petar izjednačio sa rizničarem blaga i Mamonom novcem ili nije?
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, obracen covek mora da ima dela koja je Hristos opisao.
Neka se jos uvek danas ne ispoljavaju - kao sto je vaskrsenje mrtvih, ali ce ih biti u poslednje vreme kada se istina bude objavljivala svetu i bude potsticana i otvorenim cudima i znacima.

Ja sam neka svoja iskustva u vezi licnih darova vec opisao, a ona su vezana za prorocki dar koji je Bog dao svojim slugama u ovom vremenu radi probudjenja i reforme njegove crkve, sto znaci da ga ja imam, takodje i dar posrednistva u isceljenju, takodje u razumevanja i tumacenja Bozanskih istina...

Svako nek se moli Bogu pa neka otkrije svoj dar, ali prvenstveno da upozna istinu i da mu se potpuno preda, jer od toga zavisi spasenje - a ne od samog posedovanja darova.

Pozdrav
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Znaš ti šta hoćeš da kažeš ili prodavaš maglu jer po Adventizmu svi su pijani od pive ili drogirani jakim drogama i ne kontaju šta govoriš?

AApocketz nije ti ovo kafana pa da odgovaras na takav nacin. Ovo je forum o religiji i nekakava uljudnost treba da postoji u komunikaciji, cak i ako nisi duhovan. Nije lepo tako pisati..

Sto se tice Svetoga Duha odgovor je dat vec 1000 puta i dokazane su vase manipulacije. Samo vas to ne zanima, hiljadu puta ponvljena laz postaje istina po vama..
To sto je Hula na Svetoga Duha neoprostiva nema nikakve veze sa njegovom velicinom u trojstvu. Objasnio sam to.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Vrlo korisna tema sad je pronađoh.
Poelbuster drago mi je za ovu temu da već postoji i dobre reči si postavio u uvodu.
Zahvalan sam i Pravoslavcu koji je dao neke podatke o Duhu.
Nisam sve isčitao ali potrebno je malo više pažnje i usmerenja na sve što spada pod hulu jer se na mnogo toga može pohuliti kao što i piše i na Oca i Sina ali i na Duha Svetoga.

Zašto se ta hula na Duha ne oprašta?
Zato što je to treća služba gde je Gospod U NAMA i mi ga u toj službi isteramo kad pohulimo.
Ako pohulimo na Oca onda negiramo Stvoritelja. Kad pohulimo na Sina tad negiramo Spasitelja a kad pohulimo na Duha Svetoga (nedao Bog) onda svedočanstvo i život u sebi gubimo.
O Ocu možemo ne znati mnogo isto kao i o Sinu ali Duh je U NAMA i nemamo izgovora jer nas On osvedočava i obraća nam se stalno.

Duh Sveti daje DAROVE.
Ko pohuli na dar Duha taj je odbacio darodavca tj. Duha Svetoga.
Isus isteruje demone i svetenici znaju da i njihovi vinovi to čine i znaju da to čine Božjom silom ali oni zbog mržnje u svom srcu izgovaraju da Isus isteruje demone silom satane i oni su pohulili jer su silu preko dara odbacili a to je Božja sila delujuća.
Kad kažem SILA ne mislim na energiju već moć koju imaju i materijalna bića kao anđeli i ljudi tako i Duh Sveti ima silu.
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Mene zanima kada sam već ovdje da li je Sveti Petar pohulio na Duha Svjetoga :oopss: kada je prebacio Ananiji da krade od Duha Svjetoga i ubio ga i ženu mu njegovu (samo što mu se nije uračunalo u grijeh) izjednačavajući Duha Svjetoga sa Rizničarem Blaga koji lopovi kradu i podkopavaju. S'obzirom da je Hristor rekao sakupljajte Blaga na Nebu koje lopovi ne mogu ukrasti... ;) AAA???

PS. Kada smo kod darova hteo bih da ti reknem @Laodikeja kakav sam ja od Gospoda YHWH dobio nadar, a to je dar "nedodirljivog". (Šta je nedodirljivi to je najniža kasta u Indiji).
Ako se setiš priče apostola Paje o tome kako grnčar ima vlast nad grnčarskim kalom da nekoga napravi za čast, a nekoga za sramotu, eee ja sam dobio taj dar kaleža za sramotu tačnije ja sam kalež za "pljuvanje". Mogu da "pljunem" na sve i svakoga i da mi se ne uračuna u greh pa čak i da pohulim na Duha Svetoga i da mi se ne uzme u greh!!!
Šta kažeš za moj dar proroče? Šta sve možeš da uradiš sa ovakvim "diplomatskim" imunitetom? Sa darom Nedodirljivog.
Kažu Indijci kada senka nedodirljivog pada na Brahmana (to je prva sveštenička kasta) ovaj bude nečist dugo vremena i čini silnu pokoru da mu se povrati "čistoća".
Dok kod nedodirljivog, cela svetlost nebeska da padne na njega, ne može ga osvetiti ni za dlaku, dok anđeli i demoni beže od nedodirljivog kao od kuge.
Šta misliš čiji je dar jači i veći tvoj ili moj?
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top