Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Evo kako Hristos uci novom zakonu:
"Culi ste da je receno oko za oko i zub za zub, A JA VAM KAZEM ne brani te se od zla, nego ako te ko udari po desnom tvom obrazu okreni mu i drugi!"
Ovakva zapovest nije postojala u SZ!
Vec upravo suprotna! Da se nisu branili od neprijatelja, zavrsili bi kao nacija brzo!
Šta nije postojalo.
ODGOVOR I OBARANJE, VEĆ IMA TA NAUKA U SZ
"Ne budi osvetoljubiv..." (3.Mojsijeva 19,18)
"Nemoj govoriti osvetiću se za zlo!" "Ne govori: kako je on meni učinio, tako ću ja njemu učiniti." "Kad padne neprijatelj tvoj, nemoj se radovati."
"Ako je tvoj neprijatelj gladan, hlebom ga nahrani." (Priče 20,22; 24,29.17; 25,21)
Samo što si ti formalista pa sve shvataš da mora tako bukvalno da piše.
Šta je ovo nego ista nauka ne brani se od zla i ne budi osvetoljubiv. ne govori osvetiću se za zlo.
Ne govori kako je on meni učinio tako ću ja njemu.
"Još ste čuli kako je kazano starima: ne kuni se krivo, a ispuni što si se Gospodu zakleo. A JA VAM KAZEM: ne kunite se nikako!"
To je bio Mojsijev zakon koji on menja, evo odakle je:
„Ako se neki čovek zavetuje Gospodu ili se zakune ... ne sme da prekrši svoju reč. Neka učini sve što izađe iz njegovih usta“ (Brojevi 30:2)
Dakle, Hristos je uveo novu zapovest!
A šta piše ovdje.
Matej 5,33 Još ste čuli kako je kazano starima: ne kuni se krivo, a ispuni što si se Gospodu zakleo.
Matej 5,34 A ja vam kažem: ne kunite se nikako: ni nebom, jer je prijestol Božij;
Matej 5,35 Ni zemljom, jer je podnožje nogama njegovijem; ni Jerusalimom, jer je grad velikoga cara.
Matej 5,36 Ni glavom svojom ne kuni se, jer ne možeš dlake jedne bijele ili crne učiniti.
Matej 5,37 Dakle neka bude vaša riječ: da, da; ne, ne; a što je više od ovoga, oda zla je.
Pa vidiš da u SZ stoji da se ne kuneš krivo. Gdje ti stoji zapovijest da se mogu kuniti.
Pa Ananija i Safira su se zakleli i nisu ispunili, to i jeste smisao toga. Zato i stoji da se ne kunemo nikako.
Gdje tu nova nauka, pa vidiš da se Isus sam poziva na SZ i dodatno objašnjava jer su Jevreji u zabludi, a ne da je nova nauka.
Kako te Biblija obara. Pa to Isus stalno radi jer su Jevreji postali formalisti.
Matej 5,27 Čuli ste kako je kazano starima: ne čini preljube.
Matej 5,28 A ja vam kažem da svaki koji pogleda na ženu sa željom, već je učinio preljubu u srcu svojemu.
Po tebi ispada da nije bio grijeh da se pogleda sa željom u srcu, nego samo ako se učini preljuba tijelom.
Sve im je bilop objašnjeno a onda su to Jevreji izvrnuli pa se kleli, zato im Isus objašnjava u čemu je problem. Što smo i vidjeli po Ananiji i Sapfiri.
Dakle nije nova nauka, nego Jevreji nisu shvatili smisao zapov. kao ni ti, pa su upali u formalizam, mislili su da je grijeh samo ako počinu preljubu, a da nije grijeh ako požele u srcu tuđu ženu.
Zato im Isus objašnjava zapov.
„Ako se neki čovek zavetuje Gospodu ili se zakune ... ne sme da prekrši svoju reč. Neka učini sve što izađe iz njegovih usta“ (Brojevi 30:2)
Dakle, Hristos je uveo novu zapovest!
Gdje tu nova zapov. Gdje Isus rekao da se kunemo? Pa vidiš da si gore dao da je kazano starima da se ne kunu nikako i da ispune ako se zakunu, a to volja ljudi da li će da se zakunu, što i vidimo na već spomenutom primjeru. Ne može Bog nikoga da spriječi da se zakune, nego samo poziva da se ispuni, a već je postojala zapov. da se ne kunemo.
"Tako je kazano: Ako ko pusti zenu svoju neka joj da knjigu raspusnu. A JA VAM KAZEM da svaki koji pusti zenu svoju osim zbog preljube, navodi je da cini preljubu i koji pustenicu uzme cini preljubu"
Mojsije je dozvolio da muz otpusti zenu iz bilo kog razloga ako mu nije po volji. Dakle novi zakon je u pitanju!
Gdje stoji da je iz bilo kog razloga osim preljube? Nema takve nauke.
Pa vidiš da Isus kritikuje puštanje žene zbog preljube i da se dalje nastavlja preljuba njena i onih koji će biti sa njom.
"Idite i nacinite sve narode mojim ucenicima krsteci ih.. "
Jevrejima je cak bilo zabranjeno mesati se sa drugim narodima a kamo li propovedati im.
Ala lupaš gluposti, pa baš ih je Bog postavio tamo u Izr. da budu svjetlo ostalim narodima, samo su oni ti zanemarili. Pa Bog je naredio da se drže subotu i tuđini koji pristanu uz Gospoda.
Gdje stoji u SZ da im je zabranjeno da propovijedaju, hoćeš zablude fariseja da podmetneš kao da je to zakon kojeg je Bog dao.
Danilo propov. na dvoru Novuhodo. Josif faraonu i svima tamo, mala djevojčica u ropstvu propovijedala ljudima u toj kući.
"Nadglednik dakle treba da je besprijekoran, jedne žene muž, trijezan, pametan, častan, gostoljubiv, sposoban da uči.."
Jevreji su bili poligamisti, a Hriscani nisu!
Nigde jevrejima nije bila zapovedjena monogamija!
Pa vidiš da nije zapov. znači nema NOVE NAUKE, običaj tih naroda je bio da imaju više žena. A ne da je Bog dao zapov. opet nema nove nauke nego ti NEČASNO podmećeš zablude Jevreja kao da je to nauka Božja, pa je došla tobože nova nauka u NZ.
Pa stvaranjem Adama i Eve je potvrđeno to iz NZ dakle nema NOVE NAUKE.
Nije stvroen Adam i 3 Eve.
Jevreji su bili poligamisti, a Hriscani nisu!
Bili su samo pojedini, a ne svi.
Jevreji nisu imali euharistiju!
Imali su praznike koji su ukazivali na Isusovu žrtvu, opet nema nove nauke.
Šta je pričest nego nova Pasha, što je ukazivalo na žrtvu, a sada je spomen na to.
Ko god tvrdi da nema novih zapovesti, i da Hristos nije uspostavio novi zakon a ukinuo stari, taj laze i izmislja!
Sve ti je osporeno.
Tripo ce naravno tvrditi da je Bog to dozvoljavao jevrejima zbog okorelosti srca, ali to jeste bio Mojsijev Zakon a on je u NZ promenjen, a neke nove zapovesti su jos dodate!
Nisu dodate nego je Isus objasnio smisao značenja, po tebi je nova zapov. NE ČINI PRELJUBE.
Pa vidiš da Isus uzme zapov. i objasni je zbog zabluda Jevreja.