Hristov dolazak na zemlju ili PRISUTNOST?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Мислиш ли да није могао да говори у себи? Да Га нико не чује? Како би ми онда знали како да поступамо према Богу? Кажем ти, бити УЗОР некоме значи прво показати како се нешто ради. То је и била сврха мисије Спасења, као што је била сврха мисије Откуп нас грешних.

Kako je duh dosao dole a komunicira sa duhom gore. Kome se obraca duh koji je dole? Koliko puta se Isus obratio bogu? I poslednje reci Isusa (ne mozemo biti sigurni koje su stvarno poslednje, posto se kao sto znas jevandjelja bas ne slazu medjusobno na tu temu) su upucene ocu u neverici i razocarenju: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?
Jel se obraca sam sebi? Jel sam sebe iznenadio? Jel je sam sebe razocarao?
Dakle nisu isto, nisu jednaki.

Зато ми говоримо о Тројству, да схвате они који не схватају (ако уопште неки желе да схвате).

34. И у деветом сату повика Исус гласно говорећи: Елои! Елои! Лама савахтани? Које значи: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио? (Марко 15)

Иначе, то је из Псалма 22. где Давид говори како се ругачи опходе према Њему (распетом и прободеном Христу). Цео тај Псалам је о Христовом страдању.

1. Боже, Боже мој! Зашто си ме оставио удаљивши се од спасења мог, од речи вике моје?
7. Који ме виде, сви ми се ругају, разваљују уста, машу главом,
8. И говоре ослонио се на Господа, нека му помогне, нека га избави, ако га милује.
16. Опколише ме пси многи; чета зликоваца иде око мене, прободоше руке моје и ноге моје.
17. Могао бих избројати све кости своје. Они гледају, и од мене начинише ствар за гледање.
18. Деле хаљине моје међу собом, и за доламу моју бацају жреб.

А то се управо дешавало на Голготи. У питању је испуњено пророчанство које даде Дух Свети Давиду да испише пре времена испуњења.

39. А који пролажаху хуљаху на Њ машући главама својим.
40. И говорећи: Ти који цркву разваљујеш и за три дана начињаш помози сам себи; ако си син Божји, сиђи с крста.
41. А тако и главари свештенички с књижевницима и старешинама подсмевајући се говораху:
42. Другима поможе, а себи не може помоћи. Ако је цар Израиљев, нека сиђе сад с крста па ћемо га веровати.
43. Он се уздао у Бога: нека му помогне сад, ако му је по вољи, јер говораше: Ја сам син Божји.
44. Тако исто и хајдуци разапети с Њим ругаху Му се.

23. А војници кад разапеше Исуса узеше Његове хаљине и начинише четири дела, сваком војнику по део, и доламу; а долама не беше шивена него изаткана сва с врха до дна.
24. Онда рекоше међу собом: Да је не деремо, него да бацамо коцке за њу коме ће допасти. Да се збуде писмо које говори: Разделише хаљине моје међу собом, а за доламу моју бацише коцке. Војници, дакле, тако учинише. (Јован 22)

7. Он у дане тела свог мољења и молитве к Ономе који Га може избавити од смрти с виком великом и са сузама приношаше, и би утешен по својој побожности.
8. Иако и беше Син Божји, али од оног што пострада научи се послушању.
9. И свршивши све, постаде свима који Га послушаше узрок спасења вечног.(Јеврејима 5)

Јер Христ испуни Писмо потпуно, до задњег словца. То никако није могло да се "наштелује". Чак и последње речи беху испуњење Писма.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Stihove koje si postavio govore o tome kako ih ima vise, kako nisu jednaki i kako je jedan u podredjenom polozaju odnosno zavisi od volje drugog. Stvarno mi nije jasno zasto insistirate na trojstvu kao jednom bogu (jasno mi je, ako ne kazes trojstvo i ne koristis specijalne izraze i "objasnjenja", hriscanstvo je u principu mnogobostvo odnosno nema neke razlike u odnosu na paganizam), kada biblija to ne podrzava.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Чекај, ако захватиш из језера воду, да ли је иста суштина у језеру и у том суду у коме си захватио? Да ли је језеро "веће" од тог суда у коме је захваћена течност?

И онда однесеш тај суд негде, а касније вратиш у језеро (у слави Очевој се налази).

Јован, глава 17

5. И сад прослави Ти мене, Оче, у Тебе самог славом коју имадох у Тебе пре него свет постаде. (Јован 17)

27. Јер ће доћи Син човечији у слави Оца свог с анђелима својим, и тада ће се вратити свакоме по делима његовим. Јов 34:11, Псал. 62:12, Приче 24:12, Јер. 17:10, Дан. 7:10, Мат. 25:31, Мар. 13:26, Рим. 2:6, 2 Кор. 5:10, 1 Пет. 1:17, Откр. 2:23
28. Заиста вам кажем: имају неки међу овима што стоје овде који неће окусити смрт док не виде Сина човечијег где иде у царству свом. (Матеј 16)

15. Који је обличје Бога што се не види, који је рођен пре сваке твари.
16. Јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били престоли или господства или поглаварства, или власти: све се кроза Њ и за Њ сазда.17. И Он је пре свега, и све је у Њему.
18. И Он је глава телу цркве, који је почетак и прворођени из мртвих, да буде Он у свему први;
19. Јер би воља Очева да се у Њ усели сва пунина, 20. И кроза Њ да примири све са собом, умиривши крвљу крста Његова, кроза Њ све, било на земљи или на небу.

21. И вас који сте некад били одлучени и непријатељи кроз помисли у злим делима,

22. А сад вас примири у телу меса Његовог смрћу Његовом, да вас свете и без мане и без кривице изведе преда се; (Колошанима 1)

Само што се овде ради о нечему што није материјално, зато је и мени лично тешко да нађем адекватне термине. Не може се мерити "величина" и упоређивати на тај начин као да је нека физичка величина у питању. Нити је маса нити било која друга величина, већ се мери СЛАВОМ (Светлост од Светлости).

16. И, као што је признато, велика је тајна побожности: Бог се јави у телу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповеди се незнабошцима, верова се на свету, узнесе се у слави. (1.Тимотију 3)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ako sadrzaj suda pomesas sa necim, u ovom slucaju sa Marijom onda konacni proizvod nema isti sastav kao jezero. Nisu isti, nisu jednaki.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Опет говориш о телу...то је обична материја, прах, земља, распадајућа твар. Нешто се не може "помешати". Немој да мислиш да желим научно да доказујем нешто, не пада ми на памет. Нисам "креациониста" јер то нема сврхе. Дајем ти један обичан пример:

"Kloniranje predstavlja jedan oblik bespolnog razmnožavanja tako da potomak nema ni majku ni oca. Za kloniranog potomka postoje samo davaoci gena.

Davalac gena moze biti:

1. ženka koja će biti klonirana i u čijoj će se materici odvijati razviće kloniranog embriona. (Potomak je njena kopija ima samo njene gene, i ima samo jednog roditelja)

2. ženka, koja je samo davalac jedra, a zbog starosti, bolesti ili nekog drugog razloga ne može da donese mladunče.( Potomak nema roditelje,ona koja mu je dala gene ne bi ga rodila)

3. mužjak, koji će biti kloniran.( Ženka u čijoj se materici razvija embrion je ''mama'', mada potomak nema nijedan njen gen, a "tata" je davalac gena. Njihov muški potomak će dakle imati majku koja ga je donela na svet, a sa kojom nema nikakve genske srodnosti i oca čija je apsolutna kopija.)"
Lana Lemaić

Дотле је доспела људска игра бога. Желим само да ти покажем да материја (тело) није једино што се узима у обзир, а ти стално у том смеру сагледаваш. Овде се не ради о комбинацији гена као што лупета холивудска машинерија. Гени су остали људски (тело), али је Дух Божији. Ово је савршено довољно да се закључи:

16. И, као што је признато, велика је тајна побожности: Бог се јави у телу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповеди се незнабошцима, верова се на свету, узнесе се у слави. (1.Тимотију 3)

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Znaci Isus je kopija Jahuea, njegov klon. Marija je inkubator. Sto dalje znaci da obozavate dva boga. Originalnog i kloniranog. Naravno klonirani je ocigledno u podredjenom polozaju.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Опет говориш о телу...то је обична материја, прах, земља, распадајућа твар.

Овде се не ради о комбинацији гена као што лупета холивудска машинерија. Гени су остали људски (тело), али је Дух Божији.

Више сам него сигуран да разумеш, само не знам зашто покушаваш да се опет ругаш. Интелигентан си човек, текст који сам поставио је за тебе јасан.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Опет говориш о телу...то је обична материја, прах, земља, распадајућа твар.

Овде се не ради о комбинацији гена као што лупета холивудска машинерија. Гени су остали људски (тело), али је Дух Божији.

Више сам него сигуран да разумеш, само не знам зашто покушаваш да се опет ругаш. Интелигентан си човек, текст који сам поставио је за тебе јасан.

Nije problem u tekstu, problem je sto proces kloniranja poredis sa zacecem Isusa. Tako ispada da dobijas dva boga.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Гени су остали људски (тело), али је Дух Божији.

Natrag