- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Brate, mi moramo da "verujemo" takvim "autoritetitma" jer se Bog i njegove reči menjaju sa protokom vremena. (Ironičan sam) "Duh proroštva" je u njima. A mi "ne smemo" da sumnjamo u Duha.... (nastavak ironije).Hvala Bogu. Ako trebamo da verujemo Tripu i Milosu Bogdanovicu samoproklamovanim prorocima, onda bismo krsili Hristove reci, a rekao nam je: "mnogi ce doci u moje ime govoreci Ja Sam.."
Ovaj (Tripo) cak tvrdi za sebe da je "bog" citiram ga: "ja cu ti biti bog kao Mojsije faraonu".
To je totalna arogancija, bolje reci primitivizam sta on radi. Svadja se, izaziva, "zakucava teze" po forumu, kao i otac mu Martin Luter koji je to isto radio, jer je patio je od egoizma kao i ovaj.
Sada ozbiljno. Od svih darova Svetog Duha, oni su se kao pijanci tarabe uhvatili "proroštva", Pitanje je zašto? Gde su ostali darovi? Manje su važni? Ne, nego je namera da svoje budalaštine predstave kao delo Duha Svetoga. I tu dolazimo do osnove svega, do onoga što im ruši sve.
A to je šta? Poznata ili ustanovljenja ISTINA. Vera je vekovima pre pojave svih tih samoproklamovanih "proroka" i "crkava" objavljivana i uvek je bila ista. Nepromenljiva. Kao i Bog sam, koji je isti juče, danas, i sutra.
Šta to ovi bleferi onda nude? Bajku o tome da je neko, ili čak čitava Crkva, zarad nekih "podlih" ciljeva "sakrivala" istinu i "iskrivljavala" veru. Oni nude bajku, fantazmagoriju o tome da su se arhijereji, naslednici apostola, dogovarali da ubace, čas ovo, čas ono u veru, i da to sakriju samo iz jednog razloga a to je održavanje moći.
Nude nam teoriju zavere po kojoj su oni bili navodni čuvari "isitne", a mi sledili laž, i da je Duh Sveti, koga "genije" uTripo41Vani čas negira, čas ga priznaje, čekao da udari jednu ženu u SAD u glavu da bi objavio nešto što je u koliziji sa svime što je objavljivao kroz vekove.
Po njima Duh Sveti, koga oni navodno drže autorom pisama, menja mišljenje i umesto "taj dan i čas ne znaju ni anđeli" postaje "računaj taj dan piramidama, proročkim godinama,". Pa i da je samo to, a i to je Hula, nego se tu dodaju i negiranja objave Svetom Apostolu Pavlu. Pa ni to nije im bilo dovljno, nego je i sam Bog postao žrtvom promene, te se NEGIRA NOVI VEČNI SAVEZ i sve zasniva na čemu? Na Mojsiju i dekalogu, tačnije njihovom tumačenju istog.
Dakle ne da Hule, nego su Hula na n-ti stepen. Negiraju Sina, čime negiraju i Oca, pojedini idu dotle da negiraju utelovljenje, uskrsnuće,... I onda traže da se zovu Hrišćanima.
Bog je samo jedan i nezamenjiv.
I nepromenljiv.