HRISTOS VASKRSE

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Hvala Bogu. Ako trebamo da verujemo Tripu i Milosu Bogdanovicu samoproklamovanim prorocima, onda bismo krsili Hristove reci, a rekao nam je: "mnogi ce doci u moje ime govoreci Ja Sam.."

Ovaj (Tripo) cak tvrdi za sebe da je "bog" citiram ga: "ja cu ti biti bog kao Mojsije faraonu".

To je totalna arogancija, bolje reci primitivizam sta on radi. Svadja se, izaziva, "zakucava teze" po forumu, kao i otac mu Martin Luter koji je to isto radio, jer je patio je od egoizma kao i ovaj.
Brate, mi moramo da "verujemo" takvim "autoritetitma" jer se Bog i njegove reči menjaju sa protokom vremena. (Ironičan sam) "Duh proroštva" je u njima. A mi "ne smemo" da sumnjamo u Duha.... (nastavak ironije).

Sada ozbiljno. Od svih darova Svetog Duha, oni su se kao pijanci tarabe uhvatili "proroštva", Pitanje je zašto? Gde su ostali darovi? Manje su važni? Ne, nego je namera da svoje budalaštine predstave kao delo Duha Svetoga. I tu dolazimo do osnove svega, do onoga što im ruši sve.

A to je šta? Poznata ili ustanovljenja ISTINA. Vera je vekovima pre pojave svih tih samoproklamovanih "proroka" i "crkava" objavljivana i uvek je bila ista. Nepromenljiva. Kao i Bog sam, koji je isti juče, danas, i sutra.

Šta to ovi bleferi onda nude? Bajku o tome da je neko, ili čak čitava Crkva, zarad nekih "podlih" ciljeva "sakrivala" istinu i "iskrivljavala" veru. Oni nude bajku, fantazmagoriju o tome da su se arhijereji, naslednici apostola, dogovarali da ubace, čas ovo, čas ono u veru, i da to sakriju samo iz jednog razloga a to je održavanje moći.

Nude nam teoriju zavere po kojoj su oni bili navodni čuvari "isitne", a mi sledili laž, i da je Duh Sveti, koga "genije" uTripo41Vani čas negira, čas ga priznaje, čekao da udari jednu ženu u SAD u glavu da bi objavio nešto što je u koliziji sa svime što je objavljivao kroz vekove.

Po njima Duh Sveti, koga oni navodno drže autorom pisama, menja mišljenje i umesto "taj dan i čas ne znaju ni anđeli" postaje "računaj taj dan piramidama, proročkim godinama,". Pa i da je samo to, a i to je Hula, nego se tu dodaju i negiranja objave Svetom Apostolu Pavlu. Pa ni to nije im bilo dovljno, nego je i sam Bog postao žrtvom promene, te se NEGIRA NOVI VEČNI SAVEZ i sve zasniva na čemu? Na Mojsiju i dekalogu, tačnije njihovom tumačenju istog.

Dakle ne da Hule, nego su Hula na n-ti stepen. Negiraju Sina, čime negiraju i Oca, pojedini idu dotle da negiraju utelovljenje, uskrsnuće,... I onda traže da se zovu Hrišćanima.

Bog je samo jedan i nezamenjiv.

I nepromenljiv.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I nepromenljiv.

Zasto ste onda promenili jevandjelje i dodali mnostvo nebiblijskih elemenata.

Sagledavajuci te vase novine unesene u crkvu tokom istorije, i sa druge strane celu bibliju, moze se samo zakljuciti da se po vama Bog promenio, i porekao ono sto je otkrio u svojoj reci.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Zasto ste onda promenili jevandjelje i dodali mnostvo nebiblijskih elemenata.

Sagledavajuci te vase novine unesene u crkvu tokom istorije, i sa druge strane celu bibliju, moze se samo zakljuciti da se po vama Bog promenio, i porekao ono sto je otkrio u svojoj reci.
Nema nikakvih "nebiblijskih elemenata" sve je u skladu sa njom, i to u savrsenom skladu. A to sto su tebe propagandom uverili u suprotno i sto su ti umesto istinite ponudili laznu istoriju i sve to lepo upakovali i prorostva izokrenuli i usmerili protiv crkve, to je vec problem tvoje naivnosti! I sto takvim "samoproklamovanim prorocima" verujes! A Hristos je bas upozorio protiv njih!

Kako to da svi imate po jednog "proroka" osnivaca sekte? Luteranci imaju Martina, Jehovini Svedoci C.T.Russell-a, Adventisti Elen White, Mormoni Josepha Smitha itd..

To su sve egoisticni pojedinci koji su bili zeljni slave, bili su bolesni od ponosa, kao i otac im djavo. Pa su se delili i osnivali svoje sekte izmisljajuci kojekakve lazi.

I vi ste zarazeni time, pa se medju sobom delite i osnivate svoje sekte i "reformne pokrete"! Tripo ima svoj pokret, ti imas svoj, Jovan Prezviter svoj, Kainos svoj a Marko se i dalje drzi zvanicnog ucenja..

Ni u cemu niste saglasni, jer vas djavo egoizmom vuce na svoju stranu, autoritet ne postujete crkvu ne postujete, protiv svoje sekte se bunite i protiv onih koji misle razlicito. Dok bibliju koristite samo kao hranu za svoj ego jer u njoj vidite podrsku za svoj "induvidualizam" i licno tumacenje! Citanje biblije vam daje osecaj "da ste posebni"!

A to je sve pokazatelj da vam je sotona podmetnuo bibliju, zaveo vas je da njome pothranjujete svoj ponos i ego, i da crkveno tumacenje kako nase tako i vase vlastite crkve odbacujete!
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A to je sve pokazatelj da vam je sotona podmetnuo bibliju, zaveo vas je da njome pothranjujete svoj ponos i ego, i da crkveno tumacenje kako nase tako i vase vlastite crkve odbacujete!

Mire, nije im Sotona podmetnuo Bibliju, oni su je sami uzeli u ruke, sotona je samo podmetnuo hranjenje ega i tumačenja koja su se sviđala kako njemu tako i njima. Sotoni se sviđa jer tako zavodi ljude i tera ih od Boga, a ovima jer im je daje osećaj moći.

Nije za čudo što su oni u koliziji sa zajednicama u kojima su, iako te zajednice nisu Crkva, što su u kontradikciji sa njihovim učenjem. I sam sotona je kontradiktoran, zato ga i zovu otac laži. Kod njega je uvek "a što ne bi moglo" .

Da ne govorim o tome da mu ovi, iako navodno "rade" za Boga, njemu, sotoni pridaju mnogo veću moć nego što je on zaista i ima. Stavljaju ga na istu ravan sa Bogom, a to on i želi. Primer ti je to što ga Ellen Gould White pominje više nego Isusa u svojim pisanijama, njen pobunjeni sledbenik ga ovde naziva drugom silom kosmosa, Džehovisti su isti, skoro svi nastali na Luterovom zakucavanju teza pridaju ocu laži veličinu i moć koju on za Hrišćane nema.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pa gde si EGWajjtista "nezabludivi" tvoj brat katolicki profesir teologije poslao ti cestitku za Uskrs, a ti ni da je procitas, akamo li d amu odgovoris;

Ovo ti je cestitka:

95 teza
Martin Luter

Martin Luter, (1483-1546) začetnik nemačke Reformacije. Teolog, avgustinac i vikar u svom monaškom redu, 31.10.1517. godine okačio je na crkvena vrata u Vitenbergu teološku raspravu u obliku 95 teza, napisanu uglavnom kao odgovor na propovedi izvesnog J. Tecela o oproštajnicama koje je izdao papa Lav Deseti, kako bi donacijama obnovio baziliku Svetog Petra u Rimu. Teze su uskoro postale manifest reforme i postale široko poznate no čitavoj Nemačkoj ubrzo pošto su objavljene.

U aprilu 1518. godine Luter je u Hajdelbergu morao da brani svoje stavove pred predstavnicima svog monaškog reda, i u toj debati odneo je pobedu. Međutim, te godine je optužen u Rimu za jeres i morao je da odgovara pred kardinalom Kajetanom u Agusburgu. Pošto je odbio da se pokaje, pobegao je u Vitenberg pod zaštitu Elektora Frederika trećeg Saksonskog. Godine 1519. u Lajpcigu, Luter je odrekao papin primat i bezgrešnosti velikih Koncila. Već sledeće, 1520. godine Luter je uputio proglas nemačkom narodu u kojem ih poziva da reformišu Crkvu, i objavljuje tri rada u kojima afirmiše ovu ideju.

Papa je 12. juna 1520. godine izdao papsku bulu "Exsurge Domine" u kojoj je napao 41 tezu iz Luterovih radova. Luter je odgovorio tako što je javno spalio bulu, zajedno sa mnogim katoličkim knjigama. To je uzrokovalo njegovu ekskomunikaciju 3. januara 1521. godine. Opasnost od progona teraju Lutera da se skloni, gde u miru skrovišta u Vartburgu započinje sa prevodom Novog zaveta na narodni jezik. Luteranska crkva je znatno modifikovala neka od njegovih učenja već 1577. godine.



1. Kada je naš Gospodar, Gospod Isus Hristos rekao: "pokajte se...", time je hteo da kaže da čitav život vernika treba da bude život pokajanja.

2. Ovu reč ne možemo da shvatimo kao da se odnosi na sakrament pokore, odnosno na ispovest i razrešenje služenu od strane sveštenika.

3. Ipak se ona ne svodi samo na unutarnje kajanje, jer unutarnje kajanje nije ništa ako se neispoljava u raznim oblicima umiranja telesnosti.

4. Sve dok mrzimo sebe (a to je pravo unutrašnje pokajanje), kažnjavanje greha ostaje i to sve dok ne uđemo u Carstvo nebesko.

5.
Papa nema ni volju ni moć da oprosti bilo koje kazne osim onih koje je nametnuo svojom sopstvenom odlukom ili kanonskim zakonom.

6. Papa ne može da oprosti krivicu nego samo da proglasi i potvrdi da je Bog oprostio; ili u krajnjoj liniji on može da oprosti jedino u slučajevima koji su u delokrugu njegovog odlučivanja. Ignorisati ovakva oproštenja bi, naravno, ostavilo krivicu nedirnutom.

7. Bog nikada nikome ne oprašta krivicu a da se osoba istovremeno potpuno ne ponizi pred sveštenikom, Božijim predstavnikom.

8. Propisi o pokori odnose se samo na žive, i kao što to vidimo u samim kanonima, nijedan od njih se ne odnosi na umiruće ljude.

9. Prema tome, Sveti Duh deluje za naše dobro kroz papu, tako da stalno odstupa od svojih propisa u slučajevima nastupajuće smrti ili potrebe.

10. Neznanje je i greška sveštenika da ostavlja za umiruće kanonske kazne u čistilištu.

11. Onda kad su kanonske kazne promenjene u pokoru u čistilištu, biskupi mora da su spavali dok se sejao kukolj.[1]

12. Ranije kanonske kazne su, kao dokaz istinskog kajanja, bile nametane pre, a ne nakon razrešenja od greha.

13. Umirući će platiti svoje dugove svojom smrću, i oni su već mrtvi za kanonsko pravo i slobodni od njegove pravne vlasti.

14. Narušeno duhovno zdravlje ili ljubav koja je u umirućem čoveku, nužno donosi sa sobom golemi strah, i što je ta narušenost veća, to je i strah veći.

15. Ovaj strah i užas su sami po sebi dovoljni (prevladavaju sve ostalo) da sačinjavaju kaznu čistilišta, jer se veoma približavaju užasu beznađa.

16. Izgleda da je razlika između pakla, čistilišta i neba istovetna razlici između beznađa, stanja blizu beznađa i sigurnosti.

17. Što se tiče duša u čistilištu, izgleda da njihova ljubav nužno jača stišavanjem njihovih užasa.

18. Čini se da se ne dokazuje ni razumom ni Pismima da su ove duše izvan stanja zaslužnosti, niti da su nesposobne da rastu u ljubavi.

19. Niti se čini dokazanim da su one - ili u najmanju ruku svaka od njih - sigurne i uverene u svoje spasenje, čak iako smo mi sami u to potpuno uvereni.

20. Stoga papa svojim sveopštim oprostom svih kazni ne misli na "sve" u apsolutnom smislu, već samo oprost onih kazni koje je on sam nametnuo.

21. Otud su oni propovednici oproštajnica (indulgencija) u zabludi kada kažu da je papinim oproštajnicama čovek razrešen i pošteđen svake kazne.

Sledi nastavak
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire Mire, ili si zaslepljen, ili debelo govoris neistine.

Postavicu te dokaze drugom prilikom.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Vladika Jefrem služio Vaskršnju liturgiju: Nema ljepše zemlje i boljeg naroda


Infomagazin

Zar se valja šaliti na Uskrs.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Brate, mi moramo da "verujemo" takvim "autoritetitma" jer se Bog i njegove reči menjaju sa protokom vremena. (Ironičan sam) "Duh proroštva" je u njima. A mi "ne smemo" da sumnjamo u Duha.... (nastavak ironije).

I to je jos jedan dokaz Darthove telecologije.

Sada ozbiljno. Od svih darova Svetog Duha, oni su se kao pijanci tarabe uhvatili "proroštva", Pitanje je zašto? Gde su ostali darovi? Manje su važni? Ne, nego je namera da svoje budalaštine predstave kao delo Duha Svetoga. I tu dolazimo do osnove svega, do onoga što im ruši sve.[/QUOTE]

Tako misli novi "telecolog".
Mislim da ne gresim, ja sam do sada mislio da smo se mi ovde sastali ozbiljni i posteni ljudi da diskutujemo o veri, nadi, spsenju u Hriostu Isus, Bibliji, itd, ali vrag je doneo svoje. sada se samo vodi rasprava o lagarijama i klevetama, humoru i tefterima.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
Mislim da ne gresim, ja sam do sada mislio da smo se mi ovde sastali ozbiljni i posteni ljudi da diskutujemo o veri, nadi, spsenju u Hriostu Isus, Bibliji, itd, ali vrag je doneo svoje.

Provjerimo koliko je iskrenosti u ovome što Marko ovdje piše. Ili je, možda, "vrag svoje još prije i na drugi način donio"?

113256
Evo, pa sami odgovorite na gornju dilemu.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
rovjerimo koliko je iskrenosti u ovome što Marko ovdje piše. Ili je, možda, "vrag svoje još prije i na drugi način donio"?

Ne znam koliko je iskrenosti u bilo čemu što se od strane adventista postavlja. Bilo da se radi o odbrani neodbranjivog, bilo da se radi o naivnom pokušaju da se operu ruke od saučešća u zaveri.

Ono što je u svemu ovome indikativno je to da je operacija, oko koje je buknuo "rat" na forumu započeta sa ciljem ućutkavanja. Ok, razumem "osetljivost" adventista na istinu,i alergičnost istih na argumente. Ali ne razumem, niti ću ikada moći da razumem potrebu da se neko eliminiše isključivo zato što pripada određenom narodu.

Da, narodu, jer napad na tebe Slape, kao i na Antoniju, nije išao samo linijom napada na Una Sancta Ecclesia Catholica, nego i prljavom nacionalističkom linijom.

Pre svega tom linijom.


Tebi i Antoniji, ova dvojica, pa i njihov prilepak negirali su pravo da iznostiš istinu samo zato što si Hrvat, Njih trojica išli su i dalje idu u svojim pokušajima da na nacionalnoj osnovi rasture front koji se suprotstavlja njihovoj doktrini.

Ako je i od advenstista, koji su i tokom rata za Jugoslovensko nasleđe lešinarili na svim stranama, udarajući i levo i desno, mnogo je.

Igraju valjda onako lukavo na dnevno političko poistovećivanje Katoličanstva sa Ustašama, kao što su to radili i tokom devedesetih, predstavljajući se kao "jaganjci" koji eto pokazuju "istinu" o "zajedničkom" neprijatelju srpstva i "remnanta". Naravno sve dok ne zadobiju poverenje naivnih, a onda pokazuju svoje pravo lice pljujući i SPC, istim poganim jezikom kao što to rade i Katoličkoj Crkvi. O čemu svedoče i napadi na Tomu, Adriana... da pomenem samo neke. od primera, kao i besomučno izazivanje "unterhaltung meistera".
 
Natrag
Top