Rise, zavisi gde zivis?
Moji susedi su pretezno protestanti, a ti dobro znas da skoro svi oni uce svoju decu biblijskim istinams. Medjutim, nije vazno sta susedi rade, vazno je sta ti i ja cinimo za svoju porodicu?
Potrebno je versko obrazovanje i to najopre pociva na roditeljima, kao i na Crkvi.
Medjutim, deci je potreno i naucno obrazovanje, priprema za zivotnu profesiju. Zato vaspitanje treba da bude uravnotezeno.
Dragi moj cika Miko,
ja dobro znam kako roditelji pravoslavci uce svoju decu Biblijom,a nista bolje nisu ni ostali,cast izuzecima....
U ovoj temi govorimo o hriscanskom obrzaovanju dece,a ne o naucnom obrazovanju iz medecine,prava ,gradjevine,informatike itd.,ali svako ima slobodan izbor.
Naprimer deca se ne teraju nasilno da se krste kao JS,niti da moraju da slede hriscansku nauku ako to ne zele...Svako ima svoj izbor.
Deca se poucavaju dok su mala,dok su pod roditeljsim starateljstvom.Kad odrastu biraju kako ce,naprimer neki slede put JS,a neki put "izgubljenog sina" iz isusove price ,stvar licnog izbora .
Eto i sotona koji je imao najbolje uslove ,otpao je od svoga Oca i povukao za sobom mnogo drugih andjela prozvanih kasnije demonima...