Šta je novo?

HRISCANSKI OTPAD-Kad se pojavio i njegovi nosioci

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nastavljamo o istraživanju Hrišćanskog otpadništva.

»Tamni, gusti oblaci gomilaju se udarajući jedan o drugi. Nebo - vazdušni omotač iznad zemlje - izmače se kao knjiga kad se savije; tamo kroz taj otvoreni prostor možemo da vidimo Orion odakle dolazi Božiji glas. Kroz taj otvor sići će i Sveti Grad. Videla sam da se zemaljske sile već pokreću ...« (Ibid., I, 41. str.)

Ванземаљци су на Земљу дошли из сазвежђа Орион и још на њу утичу
У МОСКВИ БОРАВИО ШЕФ МАСОНСКОГ РЕДА МЕМФИС-МИЦРАИМ БАРОН ФРАНК РИПЕЛ
l.php_.jpg


  • Главна мистерија коју скривају пирамиде управо је у томе што је требало да помогне фараону, који почива ту у својој посмртној одаји, да се уз помоћ енергије пирамиде подигне до сазвежђа Орион и постане Бог
  • Три велике египатске пирамиде у потпуности опонашају положај три главне звезде у сазвежђу Орион. Али, не само те пирамиде. Све оне оличавају целокупно сазвежђе Орион. То јест, ванземаљци су у потпуности репродуковали на Земљи сазвежђе Орион
  • Постоје ли сада ванземаљци из сазвежђа Орион на нашој планети? Да ли су они међу нама? Верујем да постоје различите врсте живота, различите расе, које настављају да утичу на Земљу и Земљане. На Земљи се могу видети ванземаљски објекти. На хиљаде таквих објеката се види сваке године. А то значи да постоје различите врсте ванземаљаца који долазе овде на Земљу
У КРАТКОЈ посети Москви боравио је Франк Рипел, шеф Реда Египатског Масонства Древног и Прихваћеног Обреда Мемфис-Мицраим, једини носилац стотог степена иницијације у масонској хијерархији. Човек чија пуна титула гласи: Император, Велики Генерални Хијерофант обе хемисфере, Суверени Архитекта Света.

У интервјуу за лист „Нове ведомости”, он је говорио о пореклу древних цивилизација и улози у том процесу ванземаљаца:

  • Сињор Рипел, да ли је могуће да су и пирамиде у Гизи и цивилизацију Древног Египта створили дошљаци из свемира?
У свим древним цивилизацијама света можемо наћи облик пирамиде. Он постоји у Египту, а постоји и у јужноамеричким цивилизацијама Маја и Ацтека. Пирамиде су грађене и у древној Кини. Генерално, облик пирамида је присутан свуда. Фактички, све ове цивилизације, које никада нису дошле у контакт једна са другом, поседују та знања, и умеле су да изграде пирамиде. Према томе, јасно је да је постојао неки ванземаљски утицај, неки контакт којим су ванземаљци предали ту вештину грађења пирамида. Не тако давно изашле су моје књиге „Древни Богови” и „Из таме времена”. И у њима се говори о древним цивилизацијама, почевши од ванземаљских цивилизација које су донеле живот на планету Земљу, које су створиле прве древне цивилизације - Хипербореју, Лемурију, Атлантиду. А онда, почевши од Златног доба, ове цивилизације су се међусобно смењивале. Књига је конструисана у облику романа, у облику новеле. И то је једини текст који сам написао у облику приче.

  • Како се комбинује та прича, тзв. палеоконтакт са вештином грађења пирамида? Ванземаљци су се спустили на Земљу, предали то знање, или их је само човечанство питало о томе?
По мом мишљењу, управо су се ванземаљци у неком тренутку спустили на Земљу и предали то знање. Знамо да су египатске пирамиде изграђене са инжењеријском прецизношћу којом Египћани једноставно нису располагали.

  • Пирамидама се придаје мистично значење. Било да су то пирамиде у Јужној Америци, било пирамиде у Египту, било пирамиде и гробнице на територији Русије. Какво то мистично значење носе у себи ове пирамиде?
Пирамида се гради по савршеној геометријској форми, тзв. златном пресеку. Сходно томе, пирамида је - оличење савршенства.

  • А какве тајне крију у себи те пирамиде? Многи су склони да верују да су све експедиције откривања гробница фараона, пирамида Маја, Инка и Ацтека, наших руских гробница касније донеле неку несрећу човечанству и друге глобалне катастрофе.
Не мислим да откривање пирамиде доноси несрећу. Главна мистерија коју скривају пирамиде управо је у томе што су то посмртне одаје фараона, зато је облик пирамиде требало да помогне фараону, који почива у својој посмртној одаји, да се уз помоћ енергије пирамиде подигне до сазвежђа Орион и постане Бог.

  • Зашто баш у сазвежђу Орион обитавају Богови?
Орион- је сазвежђе са кога су на Земљу у древним временима сишли ванземаљаци. И три египатске пирамиде у потпуности опонашају положај три главне звезде у сазвежђу Орион. Али, не само те пирамиде. Постоје и оне као што је „црвена пирамида”. А све оне оличавају целокупно сазвежђе Орион. То јест, ванземаљци су у потпуности репродуковали на Земљи сазвежђе Орион. Као што сам већ говорио, три египатске пирамиде образују три главне звезде, а затим остале пирамиде, потпуно репродукују на Земљи свих седам звезди сазвежђа Орион.

  • Постоје ли сада ванземаљци из сазвежђа Орион на нашој планети, и насељавају ли они нашу цивилизацију? Да ли су они међу нама?
Верујем да постоје различите врсте живота, различите расе, које настављају да утичу на Земљу и Земљане. И постоје различите врсте ванземаљаца. Штавише, на Земљи се могу видети ванземаљски објекти, и на хиљаде таквих објеката се види сваке године. А то значи да постоје различите врсте ванземаљаца који долазе овде на Земљу.

d07b81.jpg
Франк Рипел

Објашњење:

Неупућени људи често се питају који је највиши степени у масонској хијерархији. Неко помиње 33. (ово је највиши степен у Шкотском обреду), неко - 90. (највиши степен иницијације у Египатском масонству, обреда Мемфис-Мицраим), неко - 99. (овај степен има Хијерофант обреда Мемфис-Мицраим „Који стоји пред Великим Архитектом Васељене”).

У ствари, систем обреда Египатског масонства у разматрању на конгресу у Бриселу 1934. године, предвидео је постојање 100 степена.

Велики Хијерофант (вођа Обреда) мора да има 98. степен, 99. степен даје се „Вишим Непозантим Челницима” (тајним руководиоцима обреда), а 100-ти степен, назван „Суверени архитекта света” се додељује идеологу Реда.

Међутим, Гиљермо Тројло (Аргентина), који је на Конгресу требало да преузме дужност Великог Хијерофанта Мемфис-Мицраима, почео је да протестује против постојања у Реду „непознатих рукводилаца”. Рекао је притом да је у ХХ веку тешко задржати било какву анонимност и да сама идеја о „непознатим челницима” у историји слободног зидарства никада ништа добро није донела. Јер, ако човек ни са чим себе није прославио – чеме онда он претендује да руководи Редом? А ако је он познат – како онда да буде „непознати челник”?

8127-3-f.jpg


Због тога је број степена смањен на 99.

У XXI веку је одлучено је врати 100-ти степен у повељи Мемфис-Мицраим. Статут овог степена гласи:
“100 ° степен предтавља сами
врх масонске пирамиде - пирамидион.

Стотог степена може бити удостојен само један човек на свету, који је на челу обреда Мемфис-Мицраим и који има Светилишта (или ложе) на већини континената на Земљи.

Стоти степен се додељује одлуком Заменика Великог Хијерофанта који имају степен не нижи од 97°, и којих мора бити најмање четири, симболизујући четири стране света. Најмање један од потписника дипломе мора имати 98° степен (S::I::)».

Садашњи власник 100-ог степена је Франк Рипел (барон Ђанфранко Перили), чувени италијански езотерик и окултиста, аутор бројних књига, преведених на пет језика (укључујући и руски).

Франк Рипел је на челу Египатског Масонства Древног и Прихваћеног Обреда Мемфис-Мицраим (MEAPRMM), које има 53 светилишта широм света (светилишта се зову ложама обреда, и у њима се обављају послови највиших степена).

Оснивач Обреда Египатског Масонства је био гроф Алесандро Калиостро (рођен у Тунису, и живео 1749-1796).

Он не подлеже, како је наведено у неким изворима, идентификацији са неким Ђузепеом Баљзамом (1743-1795), авантуристом, родом из Палерма, врбованим од стране Језуита у циљу дискредитације правог грофа Калиостра.

Алесандра Калиостра у Египатско масонство је иницирао мистериозни Мастер Алтотас 1776. године, у години када је образован Ред Илумината.

Превео: Срђан Ђорђевић

Vidite,masonerija komunicira sa Bogom i oni su povezani sa bogom koji je na Orionu isto kao i veštica što je bila u poseti svojima i otuda tvrdnja da satana neće bitivezan iako Bog kaže da hoće.
Njen mesija je onaj na koga će Isus položiti grehe sveta.
Ona odbacuje Izrailja a Bog ne.
Ona ubacuje pagane kao Jakovljeve potomke a Bog ne.
Ona nudi spasenje kroz subotu a hrišćani kroz Isusa.
Ona ljude pretvara u knjige.
Ona zabranjuje mesnu hranu kojuog daje.
Ona zagovara vegetarijanstvo što je izrazita odlika veštica.
Ona je padala u trans dok Božji proroci nisu to činili,onisu imali otvorene duhovne oči a ona se kočila kao epileptičari.
Svi okultni krugovi imaju Orion kao mesto znanja u njihovom poslu.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
17.552
Ponovo iznosis neistine

Mire se zalio na Tripa zbog duhovnog nasilja koje vrsi nad Pravoslavnom crkvom - a ti to isto cinis sve vreme nad Afventistickom crkvom i Ellen Vhite.

Jer ja vredzam tvoje ili pravoslavne lidere, svece, svestenike, i slicno?

Zamolio bih te bratski ako mozes da Ellen White vise ne nazivas vesticom.
Hvala ti unapred.

Da odgovorimo na ove navode koje ponavljas iz komentara u komentar, i ako je na njih vec dat odgovor.

1. Vidite,masonerija komunicira sa Bogom i oni su povezani sa bogom koji je na Orionu isto kao i veštica što je bila u poseti svojima i otuda tvrdnja da satana neće bitivezan iako Bog kaže da hoće.

Ovo je insinuacija.

Ona nigde nije izjavila da je bila na Orionu i odatle nesto prenosila, to si izmislio.

Sotona ce biti vezan na zemlji -ali ne stvarno, vec ce njegovo kretanje biti ograniceno samo za zemlju, jer i Bozja rec to kaze - da ce se izjednaciti sa covekom i srce ljudsko dace mu se.

on danas moze da leti i odlazi van zemlje.
Ali ce tada biti vezan za zemlju, jer izraz bezdan u koji je on bacen - je identican izrazu za zemlju na pocetku stvaranja, gde kaze "I bese tama nad bezdanom" misleci na zemlju.

2. Njen mesija je onaj na koga će Isus položiti grehe sveta.

Ovo je izvadzeno iz konteksta.

Isus je Mesija koji je preuzeo grehe ljudske na sebe.

Biblija tipoloskim simbolicnim jezikom govori - da ce na kraju kada verni vec budu u carstvu nebeskom - svi gresi biti baceni na sotonu kao njihovog zacetnika, da on umre sa njima u ognjenom jezeru.

Greh ce dakle na kraju biti unisten sa sotonom u ognjenom jezeru, i to nema veze sa njegovim navodnim mesijanstvom, vec sa unistenjem njega i njegovih plodova greha.

3. Ona odbacuje Izrailja a Bog ne.

I ovo je neistina.

Izraiilj je odbacio Isusa kao Mesiju, i on vise nije Bozji izabrani narod.
Svaki Izrailjac kao pojeinac moze da bude spasen ako prihvati Isusa za spasitelja, i krene putem vere i posvecenja, i biti prihvacen od Boga kao i svki drugi covek bez razlike.

4. Ona ubacuje pagane kao Jakovljeve potomke a Bog ne.

Svi ljudi su duhovni Izrailj, i Bog nikoga ne odbacuje u novozavetnom periodu,

5. Ona nudi spasenje kroz subotu a hrišćani kroz Isusa.

Ovo je ne istina.

Spasenje dolazi verom u Isusa Hrista i prihvatanjem njegove odkupne zrtve i prolivene krvi na krstu, iz cega Bog od coveka stvara novo bice koje radza duhovne rodove i rod poslusnosti zapovestima.

6. Ona ljude pretvara u knjige.

Ovo je neistina.

Biblija simbolicno na jednom mestu u otkrivenju govori o dva svedoka kao svedocanstvima reci Bozje u odredzenom periodu istorije.

7. Ona zabranjuje mesnu hranu koju og daje.

Biblija jasno definise koja hrana je u bibliji zdrva a koja ne.

8. Ona zagovara vegetarijanstvo što je izrazita odlika veštica.

Ne, nego odlika duhovno i telesno zdravog coveka.
Mogi ljudi u svetu od obicnog naroda i intelektualaca koji nemaju veze sa Adventizmom, a ponajmanje sa vesticama - su vegetarijanci.

9. Ona je padala u trans dok Božji proroci nisu to činili, onisu imali otvorene duhovne oči a ona se kočila kao epileptičari.

Insinuacija.

Ona nije imala epilepsiju.

Ona je prilikom vizija imala iste manifestacije koje su imali proroci.

"I gle, kao čovek dotače se usana mojih, i otvorih usta svoja, i progovorih i rekoh onom koji stajaše prema meni: Gospodaru moj, od ove utvare navališe moji bolovi na mene i nema snage u meni.
A kako može sluga mog gospodara govoriti s gospodarem mojim? Jer od ovog časa u meni nesta snage i ni dihanje ne osta u meni" ( Danilo 10. 16 - 17 )

10. Ovo je odlika proroka
Svi okultni krugovi imaju Orion kao mesto znanja u njihovom poslu.


Insinuacija.

Ellen White nema vee sa Orionom, niti je o njemu pisala - kako ti ovde predstavljas.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Svatko ima pravo nekog ne voljet , ali nije ljepo vređati ,i nazivati ga pogrdnim rečima,i Lali je potpuno u pravu

Pogrdne reči su one što vređaju a uvreda je samo onda kad se osoba oslovljava onim što ona nije a ako za vešticu kažete da je veštica to je samo potvrda onog što je i to nije uvreda.
Sem toga to nisu moje reči ja samo prenosim šta čuh o ,,Veštica sa kristalnim zubima koja govori o kraju sveta,, i ja nesmem menjati ono što čuh jer ja neznam ko je bila dotična ali ima ko zna i zato predložih Adventistima da mole iskreno Boga i On će otkriti koto reče i niko to ne čini jer ne smeju strah ih zato što će se suočiti sa istinom pa je lakše ovako moliti nekog da piše mile reči kako su vešticeBožji proroci i sl.ja ne mogu laskati.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.466
Pogrdne reči su one što vređaju a uvreda je samo onda kad se osoba oslovljava onim što ona nije a ako za vešticu kažete da je veštica to je samo potvrda onog što je i to nije uvreda.
Ti, Taramana, uvodiš neka nova pravila u etici i ne samo u etici nego i u pravu?! Ovo što ti tvrdiš je suprotno i etici i pravu, jer nemaš pravo i niko ni tebi niti bilo kome drugome to pravo ne može dati - da nekoga nazivaš vješticom, sotonom i sličnim pogrdnim izrazima. Ni dokazanom kriminalcu ne smiješ reći da je kriminalac, dok to ne utvrdi odgovarajući sud. Ako to uradiš, bićeš kažnjen zbog uvrede. Tako stvari stoje sa pravom i zaštitom ličnosti, u svim civilizovanim zemljama. Jednako bi bio kažnjen i kada bi tvrdio kao sada, da nisi to ti izmislio nego da si od nekoga čuo.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
17.552
Taramana tvrdi da mu je Bog javio da je Ellen white vestica.

U tom slucaju sve je jasno - jer Bog koji vidi realnost tako nesto ne iznosi o nekome, iz razloga sto Ellen White nema nikakve vee sa vesticarenjem.
Taj koji mu je to javio "ako mu je javio" nije to ucinio jer je to istina, vec sa istim ciljem vredzanja i opadanja, a tu je jasno da je to sotona koji i ima taj naziv "satanas" sto znaci "opadac brace" i ciji jedan od ciljeva taj - da opada i osudzuje verne ljude pred Bogom.

Bog je ljubav i on se ne bavi sirenjem glasina o ljudima - cak i onim najgorim, vec zeli da ih spasi i dovede u poznanje istine i u zajednicu sa sobom.

Svako moze procitati njenu autobiografiju koju je sama pisala u 1 svesci svedocanstava za crkvu.

Ja sam je citao i plakao kao kisa,
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana tvrdi da mu je Bog javio da je Ellen white vestica.

U tom slucaju sve je jasno - jer Bog koji vidi realnost tako nesto ne iznosi o nekome, iz razloga sto Ellen White nema nikakve vee sa vesticarenjem.
Taj koji mu je to javio "ako mu je javio" nije to ucinio jer je to istina, vec sa istim ciljem vredzanja i opadanja, a tu je jasno da je to sotona koji i ima taj naziv "satanas" sto znaci "opadac brace" i ciji jedan od ciljeva taj - da opada i osudzuje verne ljude pred Bogom.

Bog je ljubav i on se ne bavi sirenjem glasina o ljudima - cak i onim najgorim, vec zeli da ih spasi i dovede u poznanje istine i u zajednicu sa sobom.

Svako moze procitati njenu autobiografiju koju je sama pisala u 1 svesci svedocanstava za crkvu.

Ja sam je citao i plakao kao kisa,

I reče Jelena Bela kako se ne može u nebo jedući koke a onda bolest dođe i ona iscrpljena pade u krevet i nije odbila supicu od koke a koka ima masnoću i zato ista nije otišla u nebo po njenoj reči.
Tako ista reče da joj anđeo reče ako ostane verna biće i ona u broju 144000 muških devica jer će i ona postati devica posle porođaja i postaće muško...niti smrti neće okusiti a krepnula jadnica tako ponjenoj reči znamo da nije ostala verna niti je postala muško niti devstvenik jer je smrt preteče.

Tipično za sve okultiste da padaju u trans i izvrću Božju reč učeći poverioce da zaborave na dug...poštenjačina ta veca.
Ja znam šta čuh to i rekoh a ko ne veruje neka iskreno moli i saznaće.

Nema tu ,,ako je čuo,, nisam ja nevernik već čovek koji se boji Boga i zna šta svaka reč znači zato neka naše DA bude DA a NE neka bude NE i zato kad kažem DA sam to čuo onda je to tako po pitanju života.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
17.552
Ti nisi covek koji se boji Boga - jer tvoje ponasanje i same reci te odaju i prikazuju sasvim drugaciju sliku.
Ti nemas Isusa, a mozes ga imati samo akoto zelis, ali ocigledno da ga ne zelis, vec da ides svojim putevima za svojim mislima.

Sve sto si napisao o Ellen Vhite su insinuacije i ponesto proisteklo iz tvog tumacenja biblije, a ne realnosti i same biblije.
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.086
I reče Jelena Bela kako se ne može u nebo jedući koke a onda bolest dođe i ona iscrpljena pade u krevet i nije odbila supicu od koke a koka ima masnoću i zato ista nije otišla u nebo po njenoj reči.
Tako ista reče da joj anđeo reče ako ostane verna biće i ona u broju 144000 muških devica jer će i ona postati devica posle porođaja i postaće muško...niti smrti neće okusiti a krepnula jadnica tako ponjenoj reči znamo da nije ostala verna niti je postala muško niti devstvenik jer je smrt preteče.

Tipično za sve okultiste da padaju u trans i izvrću Božju reč učeći poverioce da zaborave na dug...poštenjačina ta veca.
Ja znam šta čuh to i rekoh a ko ne veruje neka iskreno moli i saznaće.

Nema tu ,,ako je čuo,, nisam ja nevernik već čovek koji se boji Boga i zna šta svaka reč znači zato neka naše DA bude DA a NE neka bude NE i zato kad kažem DA sam to čuo onda je to tako po pitanju života.

Eto sve štosi napisao mnogi će se složit , a naj ljepše je od svega nigde nisi napisao (VJEŠTICA) . Zar nije ljepše kad pišeš citiram;"I reče Jelena." Nego reče vještica
:opaaa: Eto čudim se nigde nepročita veštica
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
3.929
Evo ide vreme bozicnih praznika i terevenki...
Sta mislite sta Biblija kaze o Bozicu?
Mnogi ce se iznenaditi,ali Biblija ne kaze ni jednu jedinu rec ,a kamoli recenicu...
Pre svega Biblija ne odobrava slavljenje rodjendana,jer se tada slavi osoba,a ne Bog kome jedini pripada slava.
U Bibliji se spominju samo dva rodjendana,i na oba se desilo nesto ruzno,nista lepo,ubijeno je dvoje ljudi.
Rodjendani su bili strani i za Izraelce toga vremena ,a i za hriscane takodje.
Sveto pismo pise da vredjamo Boga ,ako ga obozavamo na nacin koji on nije propisao.2.Moj 32:5
I eto,tako je poceo da se uvlaci otpad medju hriscane,a sada je na vrhuncu....ratovi,homosexualnost,kradje..itd
 
Top