- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
- Misa sa popratnim elementima kao svakodnevna služba na Latinskom jeziku - u pravoslavlju Liturgija na crkvenoslovenskom.
Tko će tvoje nesuvisle i nepovezane hrpetine čitati. Ali evo, ostavio sam tvoju zadnju rečenicu. Svakodnevna euharistijska slavlja (Euharistija, sveta Misa, Liturgija) seže do apostola, i u Novom zavjetu imamo jasno zapisano kako se apostoli i kršćani svakog dana okupljaju na Euharitiju (lomljenje kruha). Naravno, vi adventisti nemate veze s ovim. Katolici i Pravoslavni do danas nastavljaju ovu svakodnevnu "pogansko-apostolsku" praksu, a vi računajte datume i čekajte Isusa po nekakvim kukuruzištima.
Da, Miroljuba Petrovića niko ozbiljan ne uzima ozbiljno, ali koliko je samo "miroljuba petrovića" na svijetu - bilo i biće, ali, u principu mislim da se i u raspravama sa takvim, treba držati dostojanstveno i ne posezati za njihovom diskvalifikacijom neprimjerenim izrazima, kada se to može učiniti na primjereniji način.
Ima veze i sa temom, a da ja ne bih gazio svoje dostojanstvo evo iz Miroljubovih usta:
Miroljub Petrović: Znas kako ti je to sokole, popovi su ti kao i lekari, ili policajci, rade za platu i sve sto im se kaze, to i rade, da se ne zamere sistemu koji ih hrani. Moje emisije su isle nekoliko godina na radiju Svetigora, i bile su najslusanije, a onda je direktora radija Jovana Plamenca nazvao onaj ekumenista iz Beograda, usrani Aleksandar Djakovac, i poceo da se zali na mene, pa Plamenac da se ne zameri ovim bitangama iz Beograda, ukinio najpre moju emisiju, a posle skinuo sa njihovog sajta sve moje emisije, iako nikada nije imao nijednu zamerku na njih, nego ih je do neba hvalio.
Cinjenica je da sam ovde, na mom forumu, rekao da to sto rade popovi na Ostrogu velika sramota za Boga i znamenitog Vasilija Ostroskog. Izneli su njegove posmrtne ostatke i pokrili cebetom, i ljudi dolaze i ljube njegovo mrtvo telo, sto je gnusoba nad gnusobama. I jos lazu narod kako treba da se mole mrtvom Vasiliju, da ce im on mrtav pomoci, iako Bog u Svetom Pismu jasno kaze da je "onaj koji prica sa mrtvima gad pred Gospodom" (5. Mojsijeva 18,11.12). Tako prizivaju demone i navlace prokletstvo na narod. Pogledaj sta nam rade satanisti u Crnoj Gori. To se ne bi desilo u vreme Vasilija Ostroskog ili Njegosa, ali moze u vreme ovih bitangi od popova koji reketiraju narod i zaglupljuju ga sa svojim paganskim ucenjem koje nema veze sa pravoslavljem. Ne bi me iznenadilo da Bog vaskrsne Vasilija, pa kad ovaj vidi sta se radi na Ostrogu i Crnoj Gori, da ih sve pocisti kao Ilija Valove proroke.