Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
MIre, celokupna "pop" muzika je od polovine 60-ih godina 20 stoleča u rukama tajnih službi i njima bliskim "vladarima iz senke". Sublimacione poruke, otvoreni ili prikriveni satanizam (pravi i onaj folklorni) sve je to deo scenografije.
Igrom slučaja u ranijim danima (čitaj mladosti) bavio sam se istraživanjem uticaja okultnog u muzici, i mogu ti reći da Bitlsi nisu stradali zbog "ljubavi" nego zbog svog otvorenog koketiranja sa okultnim. Uostalom, Lenon je otvoreno sebe prikazivao kao popularnijeg od samog Hrista.
Shodno tome, ali i svim ostalim detaljima, poznatim i manje poznatim,sudbine pevača, muzičara i njima sličnih su takve kakve jesu, jer satana dolazi po svoje. "Moć" i popularnost koju on i njegovi sluge daju, kratkog je daha, i naplata dolazi kad tad, najčešće veoma brzo.
PS. Majkl Džekson bi se ponajmanje mogao uzeti kao primer žrtve, Sony kao primer "poštene kompanije" (seti se, ili potraži na Internetu šta je bio i ostao sinonim za Sony, i kako je taj sinonim reklamiran. Ako i ne nađeš, podsetiću te: Sony se otvoreno igrao sa Hrišćanskim, njegov najpoznatiji proizvod se zvao Trinitron (i zaista jeste bio najbolji) i reklamiran je sloganom: Trinitron, The One and Only. Sama reč Trinitron vodi poreklo od načina na koji je stvarana slika na tom tipu katodne cevi, gde su postojala tri identična ali i različita elektronska topa koji su u stvari bili jedan. The One And Only ti je Jedan i Jedini.
Što se tiče Majkla, bio je u svemu tragična figura, izmanipulisan do samog kraja, čovek koji je pokušavao da pobegne od rase kojoj je pripadao. Ali, to ne znači da je bio nevin po pitanju poruka koje su njegove pesme slale. O, ne. Recimo njegova pesma "Give in to me" ili Predaj mi se, recimo ima stihove:
"Love is a feeling
Give it when I want it
'Cause I'm on fire
Quench my desire
Give it when I want it
Talk to me woman
Give in to me
Give in to me
Ovi stihovi su na pojedinim izdanjima bili
Love is a feeling
Give it when I want it
'Son of fire
Quench my desire
Give it when I want it
Talk to me woman
Give in to me
Give in to me
Ako nisi zaboravio, pali serafim ili kerubim po nekim tumačenjima, poznat je kao Sin Vatre - Son of Fire.
Da ne govorim o tome da je Majklov uspon počeo pesmom i spotom Thriller, u kome se na kraju pretvara u zombija....
Da slazem se uglavnom, koliko ja znam bitlsi su bili projekat da se vidi kako ce muzika uticati na ljude. Da li su oni stradali zbog svoje veze sa okultnim mozda jesu, jer to svakako dolazi na naplatu kad tad, a da li su se neki i pokajali, mi to ne znamo, ja mislim da jesu. Takodje mislim da se Michael pokajao iz nekog razloga i okrenuo protiv njih. Razlog zna samo on. A da je to istina vidi se po njegovim videima i nastupima. Zasto bi inace ljude upozoravao na vladare iz senke na laznu istoriju itd.. ? I nije pokusavao da pobegne od rase kojoj je pripadao, nego je imao boleat koze vitiligo. Mislim da su optuzbe protiv njega vecinom namestene.