Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Ovo je toliko smesno sto ti pises da ja ostajem zabezeknut, i pitam se da li stvarno postoje ljudi koji mogu tako pricati i misliti?
Obori ono što sam iznio.
Kazes "svi bi oni bili izleceni" - kako svi mogu biti kad je "andjeo dolazio u tacno odredjeno vreme" i "samo jedan" , onaj koji prvi sidje bio je izlecen.
Sve objašnjeno. Lutrijska religija hokus-pokus.
Od hiljade bolesnih , nema sanse da bi svi bili izleceni.
Po vašem vjerovanju kao i tadašnjem bi svi.
Smesan si kao i uvek, i sebe pravis smesnim i sam sebi se rugas.. Zasto?
To nije nikakav arg. već sam dao kako su vjerovali pagani isto tako vjerujete i vi većina vas iz tradicio. crkvi.
Ti mozes prodavati price da je neposteno od Boga da samo pojedini budu izleceni, ali takve price ne prolaze, jer Bog tako uvek deluje.
To je tako zbog vašeg uvjerenja, ne zbog Božjeg.
Cak ni Hristos nije izlecio sve ljude, i u njegovom slucaju bi mogli reci "pa to je lutrija", i da su samo pojedini bili izleceni , jer "oni koji su mu dosli" su jedini bili izleceni -
Došli kod Boga koji je postao čovjek. Nisu samo oni koji nisu vjerovali. U vašem paganskom vjerovanju može i onaj ko ne vjeruje. Samo uđe u vodu buć i ozdravi.
- a doci u Hram ili doci k Bogu i Hristu je jedno te isto, i u potrazi klecanju i traganju za spasenjem, nema nista lose, jer Bog zeli da ga trazimo svim srcem i ponizno I DA DODJEMO K NJEMU.. Zato i postoje takva mesta, koja simbolicno predatavljaju Hrista.
Dolazak u Hram za praznike je definisano praznicima. Kada je dosta ljudi. Niko neobrezanog srca i tijela nije mogao ući u hram. Nikakve veze sa temom nemaju odlasci u Jerusalimu.
Kazes "nije bukvalno da su ljudi bili leceni, vec je to sujeverje" - opet sebe ismejavas? Zasto?
Ja ne ismijavam vašu nauku, ona je žalosna. Bogohulna jer vrijeđa Boga koji je sveprisutan i djeluje svugdje. Nikakva je pobožnost ljudi koji misle da Bog djeluje samo na određenom mjestu.
Da ljudi nisu videli cudesna isceljenja na tom mesti, davno bi ga napustili, i da taj covek nije video cudesna isceljenja tamo, ne bi proveo ceo svoj zivot lezeci kraj bazena, i nadajuci se da ce naci nekog da ga spusti u vodu.
Pa demoni rade lažna čuda, ne napuštaju jer im bude malo bolje, a niko ne spominje što im bude još 10 x gore. I to je objašnjeno.
Suludo je misliti da su ljudi tamo sedeli ni zasto, a da nikad nisu videli cudo.
Zar misliš da je tada bolje nego danas i obrnuto. Jesu vjerovali u laž.
Isus ovde samo pokazuje milost, jer ljudi nisu imali milosti jedni za druge, a nikako ne rusi razlog i svrhu postojanja tog mesta. Jer da je hteo da srusi, to bi odmah uradio!
I nije bolesnog ni odveo u vodu. Sam ga je izliječio zapobišao je glupo praznovjerje.
I jos nesto , kada se pozivas na pricu "nisu svi izleceni"(i to logikom pokusacas, a logike kod tebe nema..) - treba da shvatis da ni Isus nije izlecio "sve ljude sa tog mesta", vec "jednog jedinog coveka"!
Koji je vjerovao, a nije ostale jer su u mnoštvu paganskog religijskog sistema kakav je danas u tradicio. crkvama.
Ti ucis iz videa - a velika je razlika izmedju "nauciti napamet" i "razumeti nauceno".
Lupaš gluposti temu konkretno o ovome sam ovdje otvorio još davno prije videa. Tako da video nije svakako uticao na moje mišljenje. Dakle prije videa sam isto mislio.
To bi trebao znati , jel radis u skoli.
I demantovao te.
Ja bi vama svima dao keca, jer vi "ucite napamet" a "ne razumete nauceno" , zato ponavljate kao papagaji!
Dobro sam rekao jako si pokvarena i bezobrazna osoba.