Hoće li islam 'usisati' kvazikršćanske sekte i sektaše?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Iz znatiželje sam okrenula WEB stranicu Adventističke crkve i tamo piše ovako:
https://adventisti.hr/krscanski-odgovor-na-antitrinitarijanizam/

"Ukoliko Isus nije vječno postojeći JAHVE, onda On ne može u potpunosti biti Spasitelj. ..
Postoji pregršt drugih biblijskih redaka koji jasno pokazuju da je Isus Svemogući Bog JAHVE..."

P. S. Možda ti ne priznaješ ovo što drugi adventisti ispovjedaju, možda misliš da su oni otpali jer su skrenuli u "ekumenu" s Katoličkom Crkvom? Nisu. U to biti siguran.

Ovdašnji adventisti - Kainos, tripo, Jovan i Laodikeja - su tzv. "adventisti pionirci". I oni ne vjeruju Isusu, apostolima i Svetom pismu, oni vjeruju samo "pionirima ASD".

Isabeleta, najljepši ti pozdrav, neka te dobri Bog ovdje čuva i molim te, pomoli se nekada i za mene.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da Stvarnoslap tako je, ali u tvojim kosmarnim snovima.

 Ja Isusa verujem, i imam licna iskustva sa njim.

A tebi Bog dao mekano srce da mu se iskreno obratis, jer si u svezi nepravde.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne zamjeram ti mire, ali potpuno si u krivu. Ja i adventisti uopće ne nastupamo niti sa istih pozicija niti sa jednakovrijednim argumentima. Ti često ističeš da "plodovi nemaju veze s vjerom", sa čime se ja ne slažem potpuno, ali svejedno ne pada mi napamet navoditi 'grijehe pastora' kao argumente da im je vjera kriva. Ja 'krivoću' adventističke vjere, kao i zloćudnost samog njihovog nastanka, dokazujem drugim argumentima koji su nepobitni.

Nisam ni mislio bukvalno na pastore.. Nego kad Laodikeja i Tripo postave sta rade katolicki svestenici u vreme nacizma ili Papa, onda i ti postavis npr. da su adventisti slavili hitlerov rodjendan, da je EGW pijandura i sl..

I ja sam postavio onog transvestita adventistu koji je staresina crkve, to je strasno.. Ali mislim da se vatra vatrom ne gasi..

Njih najvise zaboli kada kazes da je EGW pijandura i sl.. , a onda oni jos vise skacu da pisu kakvi su katolicki svestenici i da je Papa djavo..

Pametniji uvek popusta, vatra se vatrom ne gasi, to sam rekao!

Meni je najvaznija doktirna, i nemam averziju prema nijednoj zajednici, niti sudim zajednice po rodovima! To nije razumno! Jer kada bi ja tako generalizovao, vise uopste ne bih bio Hriscanin, jer su rodovi Hriscana u globalu, mnogo gori nego bilo koje druge religije!

Mire je negdje spomenuo Euharistiju i sakramente i to treba imati u vidu kada se govori s protestantima koji sve to odbacuju i tome se još izruguju.

Ne postoji ni jedna protestantska zajednica koja veruje u transupstancijaciju..

I to navede coveka da se zapita, da nije to mozda nacin na koji se prepoznaje "antihrist"? Jer Jovan pise da se antihrist poznaje po negaciji tela i krvi Hristove!

Svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.

---> Ebioniti, koje Jovan ovde pominje su takodje izvrtali Euharistiju pa su umesto vina uzimali vodu, jer nisu prihvatali krvnu zrtvu. Dok adventisti uzimaju sok, Jehovini Svedoci se ne pricescuju, a ostali protestanti simbolizuju Euharistiju..

Da nije to "znak" prepoznavanja? Neka se svako to zapita..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisam ni mislio bukvalno na pastore.. Nego kad Laodikeja i Tripo postave sta rade katolicki svestenici u vreme nacizma ili Papa, onda i ti postavis npr. da su adventisti slavili hitlerov rodjendan, da je EGW pijandura i sl..

Da, samo što je papa, kojega subotari nazivaju "Hitlerov papa", u vrijema Hitlera spasio 800.000 Židova. Ovo je dokazao Židov Gary Krupp, potkrijepljujući ovu svoju tvrdnju sa 76 tisuća dokumenata. Dakle subotari lažu i kleveću. A ja ne lažem, pa prema tome i ne klevećem adventiste, jer je istina da su Njemački adventisti sedmog dana slavili Hitlerove rođendane, i ne samo to.

I ja sam postavio onog transvestita adventistu koji je staresina crkve, to je strasno.. Ali mislim da se vatra vatrom ne gasi..

Ne slažem se ni ovdje potpuno. Ponekad vatra Istine naprosto mora spaliti djela oca laži.

Meni je najvaznija doktirna, i nemam averziju prema nijednoj zajednici, niti sudim zajednice po rodovima! To nije razumno! Jer kada bi ja tako generalizovao, vise uopste ne bih bio Hriscanin, jer su rodovi Hriscana u globalu, mnogo gori nego bilo koje druge religije!

A što ti se čini vjerovanje i propovjedanje da je 22.10.1844. završilo vrijeme spasenja za grešnike. Meni je, na primjer, ovo bogohulno. A tebi. A što ti se čini vjerovanje i naučavanje pionira ASD da je Trojstvo suprotno zdravom razumu, suprotno Bibliji i da je poganskog podrijetla. Itd, itd, ...

P.S. Nemoj mi spominjati da oni sada više to ne vjeruju. Jer, prvo, svjedok si ovdje da sva četvorica subotara s gađenjem odbacuju Trojstvo. I drugo, ne pokušavaj mene uvjeravati da je nevažno što su oni 40-tih i 50-tih godina 19 stoljeća vjerovali, jer njihova proročica Ellen White tvrdi i inzistira upravo na vjerovanjima koja su oni tada postavili. Oni koji pokušaju promijeniti, što smo tada postavili (1850-tih), bit će otpadnici, Omega otpad - piše Ellen White pred kraj svoga života.

Je li ti sada jasno zašto Omega otpadom među adventistima sadašnji subotari (tripo, Kainos, Jovan, Laodikeja) smatraju one adventiste koji su u drugoj polovici prošlog stoljeća u adventistička vjerovanja uvrstili i Trojstvo (1980. god.), i sve današnje adventiste koji deklariraju vjeru u TRojstvo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ellen White nije učila da se 22. 10. 1844 završilo vreme za spasenje grešnika jer je tada bila devojčica od 17 godina.
Već ona piše da je zajedno sa pripadnicima različitih crkava pa i Katolicima okupljenih oko Milera - verovala da Isus dolazi i da je prestalo vreme milosti.

Kada je Bog dao svetlost o očišćenju nebeske Svetinje i Isusovoj posredničkoj službi u Svetinji nad Svetinjama - ona i ostali nisu više u to verovali jer im je Bog otkrio tu istinu.

Oni koji su odbacili ovu svetlost i Isusovo posredništvo - oni su bili odbačeni.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ellen White nije učila da se 22. 10. 1844 završilo vreme za spasenje grešnika jer je tada bila devojčica od 17 godina.
Već ona piše da je zajedno sa pripadnicima različitih crkava pa i Katolicima okupljenih oko Milera - verovala da Isus dolazi i da je prestalo vreme milosti.

Kada je Bog dao svetlost o očišćenju nebeske Svetinje i Isusovoj posredničkoj službi u Svetinji nad Svetinjama - ona i ostali nisu više u to verovali jer im je Bog otkrio tu istinu.

Oni koji su odbacili ovu svetlost i Isusovo posredništvo - oni su bili odbačeni.

Sada si postao krivotvoritelj i njezinih riječi. Ovdje nije riječ o tjednima ili mjesecima, pa je "JElla Bela" dobila nova viđenja i promijenila ovo bogohulno vjerovanje i naučavanje, kako ti pokušavaš smuljati i slagati. Ovu bogohulnost, da se krešnici nakon 22.10.1844. ne mogu više spasiti, 'proročica ti je naučavala još punih osam godina. Osam godina, sram je bilo, bogohulnicea teška.

I drugo, ovo što također pokušavaš slagati i podmetnuti, kako je riječ o nekim ljudima koji su bili nešto prihvatili pa odbacili, je besramna tvrdnja. Tko je ona da za bilo koga ustvrdi kako je za njega 22.10.1844. završilo vrijeme za pokajanje i za spasenje. Samo sotona može ovo izreći. Ne znamo previše o njemu, ali znamo da je bio razbojnik, i kada na križu pored Isusa 10 sekundi prije umiranja zavapi k Isusu, Isus mu kaže - Spašen si, danas ćeš biti u raju.

P.S. Dakle, sotonska je nauka Ellen White da se nakon 22.10.1844. neki ljudi više neće moći obratiti i spasiti, bez obzira na koje ljude je ona pri ovome mislila.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja dadoh odgovor i on je u skladu sa kontekstom događaja.

A ti laži i dalje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja dadoh odgovor i on je u skladu sa kontekstom događaja.

Ovo je tvoj jauk, a ne odgovor. Ja te razumijem, jer vama sljedbenicima Ellen White, nakon neoborivih dokaza da je bila i bogohulnica i kradljivica i lažljivica i brakolomka i alkoholčarka, osim jaukanja ništa drugo nije ni preostalo. Zato, svaki ponovljeni tvoj jauk je nova potvrda da vam je proročica sve to bila.

P.S. Braća ti se ušutila. Nit jauču nit JEllenu brane. Sav jad na tvoja pleća svalili.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, to je tvoj jauk i to bolni.

 Jer na sve tvoje laži su dati odgovori.

Ali, ja te razumem.

Kad ne možeš svoju veru braniti biblijom, moraš verskom patologijom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Je li ti sada jasno zašto Omega otpadom među adventistima sadašnji subotari (tripo, Kainos, Jovan, Laodikeja) smatraju one adventiste koji su u drugoj polovici prošlog stoljeća u adventistička vjerovanja uvrstili i Trojstvo (1980. god.)

Jasno je meni, njima su pioniri merilo, i da nije bilo njih, ne bi ni dosli na takvu ideju.. Ja kada sam prvi put citao bibliju, potpuno je jasno bilo da je Isus Bog, i nikakve sumnje. Mi ovde svi vecinom verujemo u Trojstvo, za razliku od njih. Nadam se samo da ce se i oni vratiti. A da ih nesto preterano ubedjem, to nece pomoci, dok sami ne shvate..

Sto je rekla bezimena ako je Isus malim slovom "bog", to ga cini obicnim covekom, jer i ljudi su sa malim "b" opisani kao bogovi u bibliji! I to je onda strasno!

Covek, mora dobro razmisliti sta pise ovde, i da li time Hrista unizava. Ako je tako, onda ta nauka nije od Boga ni od Svetoga Duha!

Natrag