A ovim se bavi i Slap, i on njima vecito odgovara bacajuci im u oci grehe adventistickih pastora..
Ja sam na ovom forumu napisao malo manje od
17 tisuća postova. I gle čuda, ne mogu sjetiti da sam
i jedan post napisao o nekom
konkretnom adventističkom pastoru, navodeći njegove grijehe. Osim što nisam spomenuo konkretne pastore, također nikada nisam ni općenito spominjao adventističke pastore i njihove grijehe, i onda time dokazivao zločestoću adventizma sedmog dana.
Ja sam uvijek, zaista uvijek, govorio
isključivo o istini (činjenicama potkrijepljenoj)
o nastanku adventizma sedmog dana i o vjerovanju adventista sedmog dana. I još važnije, kada sam govorio o vjerovanju adventista sedmog dana, nisam govorio
podmećući im da vjeruju ono što oni ne vjeruju, kao što adventisti nama kršćanima podmeću da se klanjamo Mariji, svecima i kipovima, nego sam točno naveo neko od njihovih 28 vjerovanja, koje su sami deklarirali kao svoja vjerovanja. Je li neki adventist ovdje ikada citirao Katekizam Katoličke crkve, i onda išao 'problematizirati' to što je citirao? Ne nikada.
Ne zamjeram ti mire, ali potpuno si u krivu. Ja i adventisti uopće ne nastupamo niti sa istih pozicija niti sa jednakovrijednim argumentima. Ti često ističeš da "
plodovi nemaju veze s vjerom", sa čime se ja ne slažem
potpuno, ali svejedno ne pada mi napamet navoditi 'grijehe pastora' kao argumente da im je vjera kriva. Ja '
krivoću' adventističke vjere, kao i
zloćudnost samog njihovog nastanka, dokazujem drugim argumentima koji su nepobitni.
Na kraju, najslikovitije i najtočnije:
1. Ja ne bih bio katolik, kada bih gledao "trun u oku" pojedinih adventista i onda im prokazivao crkvu. Jer mi to priječi nauk moje Crkve.
2. Adventist sedmog dana ne bi bio adventist sedmog dana, ako mene katolika ne bi smatrao "Bludničinim (Kurvinim) sinom". Jer adventistu
njegova crkva nalaže da propovijeda
vijesti trojice anđela, a jedna od vijesti jeste vijest da je Katolička crkva Bludnica (Kurva) iz Otkrivenja.