Laodikeja ali Isus jest Bog i ne pišem ti to jer ja tako mislim već znam kako ti je, bila sam u tvojoj poziciji, u suštini, na prvu izgleda kao da ima logike, ali jednostavno nije tako ne pišem ti iz pozicije da te napadam ili slično. Naš um u potpunosti ne može to razumjeti. Evangelist John Wesley je napisao pokaži mi crva koji razumije čovjeka a ja ću ti pokazati čovjeka koji može razumjeti Boga. Razmisli ipak o svemu.
Vidjela sam da si pisao kako je Isus doslovno rođen, mene je isto to zanimalo pa sam išla dalje istraživati rano kršćanstvo i shvatila sam da to nije od Arija već su svi tada vjerovali da je Isus mudrost iz Izreka no smatrali su da je on uvijek bio sa Bogom kao Logos i nisu se usudili ići dalje. Arije je to shvatio ovako - ako je Isus mudrost iz Izreka onda je postojalo vrijeme kada Isusa bilo nije i pisao je lako pamtljive pjesmice narodu i nastala je pobuna jer su se međusobno izazivali. Moje je mišljenje da je to izazivanje pokrenulo pobune i zbog toga oni moraju dati striktnu definiciju, Konstantin naređuje da što prije da se dogovore. Ne znam kakav je bio po karakteru Arije i neću u to ulaziti, ali jest čudno da je Atanazije živio većinu svog života u progonu. Da li se radilo o dobrim ljudima koji progone nekoga i žele ga maltretirati, vrebati i špijunirati, pa to je ultimativno zlostavljanje. Isus je rekao svojim učenicima kada su takve stvari htjeli raditi drugima ne znate kojeg ste duha. Za kraj da kažem ja ne znam kakvog je Atanazije bio karaktera, ali evo da je bio i zloča i da je i njegova skupina proganjala on je dobro to platio, jer 5 puta biti progonjen i skrivati se, živjeti po svugdje u strahu nije mala stvar.