Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ona sve lepo objasnila i pojasnila u detalje da niko nema sumnje. Samo treba pročitati.

Pa tako je.

Ne citaju se samo delovi pa da se onda na osnovu toga zakljucuje, vec se cita recimo celo poglavlje u kontekstu, koje govori o jednoj temi, i to ne jednom, vec vise puta ako je tekst tezi za razumevanje.

Mada, kod onoga sto je pisala Ellen White - sve je kristalno jasno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I sad vidim da namerno nećeš da navedeš nastavak teksta..a tamo ona kaže da je sa prvom vizijom ostavila tu zabludu...u decembru 1844

Laže tamo, sram je bilo i 'jadna joj majka'.

Reci ti meni je li vama EGWistima, klanjateljima Ellen White, zabranjeno sumnjati ono što je "proročica" napisala? Ako vam je zabranjeno, ja ti predlažem da to napraviš tajno, evo i ja ću ti u tome pomoći i pokazati što ti je proročica vjerovala još 1851. godine. :)

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

Pogledaj, ne samo da "proročica" nije odbacila svoju "vjeru i naučavanje" u prosincu 1844., nego tako vjeruje još u lipnju 1851. :):)U tom trenutku ostala su, po Batesu, još dva mjeseca do Isusova dolaska na zemlju 22.10.1851.

Dakle, ono što ti navodiš, kako nakon prvog viđenja u prosincu 1844. nije više tako vjerovala i naučavala, notorna je laž, jer gornji citat potvrđuje kako tako vjeruje još u lipnju 1851. Sori, za razliku od tebe ja smijem sumnjati u "duh proroštva", smijem provjeravati "duh proroštva", i ja pronađoh i pokazah ti kako ti "proročica" "gleda u oči i laže" da je u prosincu 1844. odbacila "teoriju zatvorenih vrata".

A što to tako očito i namerno radiš? Šta ti je na umu kada svesno to radiš?

A zašto ti lažljivicu braniš? Ja ti pokazah da EGW još u lipnju 1851. vjeruje u ono za što će kasnije ustvrditi kako je to odbacila u prosincu 1844. ;)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Laže tamo, sram je bilo i 'jadna joj majka'.

Reci ti meni je li vama EGWistima, klanjateljima Ellen White, zabranjeno sumnjati ono što je "proročica" napisala? Ako vam je zabranjeno, ja ti predlažem da to napraviš tajno, evo i ja ću ti u tome pomoći i pokazati što ti je proročica vjerovala još 1851. godine. :)

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

Pogledaj, ne samo da "proročica" nije odbacila svoju "vjeru i naučavanje" u prosincu 1844., nego tako vjeruje još u lipnju 1851. :):)U tom trenutku ostala su, po Batesu, još dva mjeseca do Isusova dolaska na zemlju 22.10.1851.

Dakle, ono što ti navodiš, kako nakon prvog viđenja u prosincu 1844. nije više tako vjerovala i naučavala, notorna je laž, jer gornji citat potvrđuje kako tako vjeruje još u lipnju 1851. Sori, za razliku od tebe ja smijem sumnjati u "duh proroštva", smijem provjeravati "duh proroštva", i ja pronađoh i pokazah ti kako ti "proročica" "gleda u oči i laže" da je u prosincu 1844. odbacila "teoriju zatvorenih vrata".

A zašto ti lažljivicu braniš? Ja ti pokazah da EGW još u lipnju 1851. vjeruje u ono za što će kasnije ustvrditi kako je to odbacila u prosincu 1844. ;)

Tamo je pojasnila šta je "pokvareni svet". One dve grupe..sećeš se. Plus nepokajani grešnici naravno. Kada citaraš Elen Vajt moraš je citirati do kraja dosledno. Jer ti nisi bio tamo 1851 pa da znaš šta je ona podrazumevala tada. Rekla ti je sama sve. Jedino ako si bio tamo pa čuo...a to malo teže.

Jesi bio tamo 1851 i pitao je tada? Ako nisi logično je da primi njeno objašnjenje.

Tebe muči isto tako misao što za neke grešnike vrata bivaju zatvorena. Pa to su Isus i apostoli učili već. Šta kaže Jovan u poslanici...ima greh koji vodi u smrt i onaj koji ne vodi u smrt...za one koji su u grehu k smrti ne trabe se ni moliti. To kaže Jovan. No ja razumem pozadinu tvog ogorčenog stava. Ti se bojiš da ako je Bog takav i pravedan da ti neće tolerisati život u grehu...i zato tebi odgovara Bog koji uvek toleriše greh...ma koliko ga činio dok Bog koji sudi greh i koji ima granicu strpljenja ti ne odgovara. To je pozadina tvog stava.

Ti misliš da je evanđelja "samo" radosna vest. Ono jeste radosna vest za one koji se kaju. Ali je isto tako osuda za one koji žive u grehu...njima je smrtna presuda. Bog ima strpljenje ali ne toleriše doveka greh:"neće se moj duh doveka preti s ljudima"...tako kaže Jahve. Zato Bog itekako ima prag milosti i granicu. Kada se pređe nema nazad.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jer ti nisi bio tamo 1851 pa da znaš šta je ona podrazumevalo tada.

Bio joj je muž tamo 1851., pa je on pravi svjedok, :) a vidi što on, 'žena ga rodila", svjedoči:

Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)

Rezimirani Džemo:

- vrata su zatvorena u jesen 1844.
- tada (22.10.1844.) su naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike prestale
- tada (22.10.1844.) je naš rad za svijet bio zauvijek završen
- tada (22.10.1844.) je griješnik ostao bez zagovornika Isusa

Rekla ti je sama sve. Jedino ako si bio tamo pa čuo...a to malo teže.

Rekoh ti da bila lažljivica i da je lagala - "grande lažljivica". Evo, i muž je svjedoči da je lagala.

P.S. Pozvat ću još neke svjedoke, njoj vrlo bliske, da posvjedoče da je lažljivica i da laže kada tvrdi da je teoriju zatvorenih vrata odbacila u prosincu 1844. :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventisti i danas to veruju, i oduvek su, ali zatvorena od Svetinje, i otvorena od Svetinje nad Svetinjama.

I danas su jos uvek, i svako ko vrruje i prihvata Isusovu posrednicku sluzbu, on ulazi u Svetinju i nalazi spaenje.

Ko ne veruje - ostaje napolje, iza zatvorenih vrata.

AMIN!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bio joj je muž tamo 1851., pa je on pravi svjedok, :) a vidi što on, 'žena ga rodila", svjedoči:

Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)

Rezimirani Džemo:

- vrata su zatvorena u jesen 1844.
- tada (22.10.1844.) su naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike prestale
- tada (22.10.1844.) je naš rad za svijet bio zauvijek završen
- tada (22.10.1844.) je griješnik ostao bez zagovornika Isusa

Rekoh ti da bila lažljivica i da je lagala - "grande lažljivica". Evo, i muž je svjedoči da je lagala.

P.S. Pozvat ću još neke svjedoke, njoj vrlo bliske, da posvjedoče da je lažljivica i da laže kada tvrdi da je teoriju zatvorenih vrata odbacila u prosincu 1844. :)

Ti nisi bio tamo. To je suština. A Elen je objasnila sve.

Pojam "grešnik" u ovom kontekstu su one dve grupe...sećaš se. Ona piše o tome. Kada citiraš James White imaj na umu reči Elen.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti nisi bio tamo. To je suština. A Elen je objasnila sve.

Vidjesmo da vam je "proročica" lagala, citirao sam njene spise iz 1851. u kojima govori o "pokvarenom svijetu, kojeg je Bog odbacio", zatim sam joj muža doveo da ovdje svjedoči, i svjedočio je da je lagala, a evo sada za svjedoka sam "priveo" i Joseph-a Bates-a, koji svjedoči:

"Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

Dakle i Joseph Bates svjedoči da su još 1851. godine vjerovali kako je 22.10.844. Isus prestao posredovati za grešnike i kako je tada završilo vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika - poznata pod imenom "teorija zatvorenih vrata".

Ako bude trebalo "privest ćemo još svjedoka". :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ako bude trebalo "privest ćemo jš svjedoa". :)

Ako, ako.... no subotari su slučaj već izgubili

Dvanaestorica porotnika ih već osuđuju (12 Apostola)

Pazi, da je to što su oubotari sebe zavaravali nakon što su poverovali u Milerove laži, ostalo samo na tome, bio bi njihov lični problem i greh (koji bi time bio manji jer su bili zavedeni), ali oni su čitavo svoje postojanje zasnovali na verovanju u Millerove laži u toj meri da su ga, a to i danas veruju proglasili "evanđeljem", na to su se onda nadodale i sve ostale blasfemije kojima su ljude zavodili i dan danas ih zavode.

O tome da za takve stvari koriste Sveto PIsmo, da i ne govorim.

Više se dakle tu ne radi o ličnom grehu zavedenih, sada iza toga stoji namera i ustrajavanje u grehu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vidjesmo da vam je "proročica" lagala, citirao sam njene spise iz 1851. u kojima govori o "pokvarenom svijetu, kojeg je Bog odbacio",

A taj "pokvaren svet" je fraza za dve grupe ljudi koje je opisala:

1.one koji su odbili prihvatiti poruku kada im je bila iznesena, te 2. one koji su se, nakon što su je prihvatili, naknadno odrekli svoje vjere.....te dvije grupe pokazane su mi u viđenju

Džaba ti hrpa citata kada ne znaš sa njima :). To je kao da imaš puno para a ne znaš sa njima da rukovodiš.

Evo dakle koje su to dve grupe. Dakle "pokvareni svet" je fraza za one koji su odbacili vest anđela a bili osvedočeni u istinu.

Tako iste greške praviš u tumačenju Pisma. Jer ne razumeš frazeologiju već samo onako sirovo tumečenje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)
Vidjesmo da vam je "proročica" lagala,

Slap vs Biblija

Subotni odmor zapovjeđen je samo Izraelcima.

---------------

Da Isus je to potvrdio, nije rekao da je za čoveka, nego samo za Izraelce.

:mig: :beee: :roll: :beee: :mig: :mig:

Natrag