Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
04.01.2010
Poruka
579
"Kada neko radi za dobrobit svih, cini stvari jos gorim jer ne moze se rukovoditi sopstvenim idejama sta je dobro za druge. Covek koji tvrdi da zna sta je dobro za druge je zaveden egom, opasan".

Sri Nisargadatta Maharaj
 
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.023
Nemam pojma o hinduizmu i smatram da Evropljani nikako i ne mogu znati o tome bilo šta.Nije to nabubati iz tih knjiga, kao školsko gradivo, već je to u genetskom sklopu, vjekovnoj tradiciji, načinu života i razmišljanja, u srži čovjeka. Zapadnjaci to ne mogu osjetiti ni srcem, ni dušom, jer im nije u prirodi,barem ja tako mislim. Ne znam , čini mi se da sam pročitala da je Ričard Gir primio budizam, navodno. Malo morgen, to da se pravi važan, ne vjerujem da može to stvarno osjetiti. Možda i griješim u svom razmišljanju, ali stvarno tako mislim.
 
Član
Učlanjen(a)
04.01.2010
Poruka
579
Priroda srca svih bica je ista. Nije bitno gde si rodjen/a, kako zivis, pod kojim uslovima odrastas jer kada jednom otvoris srce, vracas se korenu. Koren je ono najcistije bice. Duhovnost je put do tog korena :) Duhovni putevi su mnogi....

Sta znaci primiti budizam? Znaci postati prijemciv za stvari, biti otvoren da vidis stvari onakve kakve jesu a ne zatrpane predrasudama, misljenjem, stavovima o njima. Primiti budizam znaci biti prijemciv za sopstveni zivot...posmatrati sopstveni um, sopstveno srce. Da li tako nesto moze biti uslovljeno bilo cime.....
 
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.023
Pa takva sam bila kao srednjoškolka, kada je moj um bio i najplodniji, kada sam imala mnogo parapsiholoških fenomena u sebi , kada mi se otvorilo i " treće oko ", bila sam otvorena za Univerzum, pa ništa ne ispade od toga. Čitala sam o hinduizmu i budizmu, ali mi se nije " lijepilo " za srce.
 
Top