Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

  • ATI

    Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

    Votes: 79 54,1%

  • Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
Pa ovako, ploca je ipak malo starija, dakle, neces dobiti nesto posebno, ali je sama po sebi dobra jer podrzava najnoviju generaciju Phenom II X6 procesora, a najveci je problem upravo ono sto ti hoces, a to je RAM i graficka.
Razlog je taj sto podrzava DDR2 RAM koji je po ceni gotovo isti kao i DDR3 koji je brzi, sto se tice graficke moze da se uradi solidan upgrade, s tim sto ti imas stariju verziju PCIex slota koji ne moze izvuci maximum kod novijih grafickih modula.
E sad, u sve to se ne isplati uloziti vise od 100 evra (to je max.), jer ima dosta ploca (AM3 Socket, tvoj je AM2+, oni su gotovo isti, a razlika je u memoriji i novoj verziji PCIex slota grafe i DDR3 RAM-a, STA III i USB 3.0) boljih od te za malo vise novca(tvoja ploca kosta 65 evra, AM3 ploca ima za 80 evra dobra).
Ako ti ta konfa gura to sto radis bez problema, ostavi je, ili skupi kintu (oko 300 evra), prodaj tvoju konfu, takvu kakva jeste (mozes dobiti nesto malo vise od 100 evra) i kupi novi socket AM3 sa novijom grafom i DDR3 RAM-om i bices miran duze vreme.
Sto se tice tvog upgrade-a mozes uzeti polovan DDR2 RAM (ne nov iz razloga sto ga ne mozes ugraditi kasnije u novu masinu, cena mu je sada oko 30 evra sto i nije malo), a grafu da kompenzujes sa nekim da dodas do 20-30 evra i das tu tvoju za Gigabyte Radeon HD 4650 1GB.
 
Član
Učlanjen(a)
16.01.2011
Poruka
7
Moras na servis, moguce da te je spasao osigurac neki. Ne mora da bude katastrofa.
Meni je monitor spasen neki malim bezveznim osiguracem sto je bio na ploci ulemljen.
 
Učlanjen(a)
10.10.2010
Poruka
21
intel pentium dual-core ili intel celeron dual-core?

Koji je od ova dva procesora bolji i zbog cega?
Zanima me razlika izmedju Intel Pentium dual-core i Intel Celeron dual-core i koji je bolji u svakom pogledu? Pozz
 
Član
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poruka
167
Ukratko, čim vidiš da je celeron zaobiđi u širokom luku bez obzira na cijenu. Iako u čitavoj svojoj povijesti nijedan celeron nije valjao , (možda jedino 300 A , opeta zbog omjera cijena/performanse a u to vrijeme pentiumi i na nižim frekvencijama su bili bezobrazno skupi) prvenstveno zbog male količine cache memorije, ipak se dobro prodaje jer ga zbog niže cijene masovno prodaju kroz uredska računala ili jednostavno ljudima koji se ne razumiju u kompjutere. Imam u uredu jedno starije računalo sa celeronom sa 2.3 GHz i 128 kb keša dok je prastari pentium III katmai jezgra imao 512. Arhitektura je naprednija ali svejedno performanse su katastrofalne.
Neisplati se uopće pisati o karakteristikama jer je jednostavno to loš procesor. Oslabljena verzija pentiuma. Kao da kupiš auto sa 3 kola. Kod kupnje procesora pripazi dali je Pentium Dual Core ili Core 2 Duo. Core 2 Duo je novija generacija. Nedavno mi je prijatelj kupio laptop i kaže kako je dobro prošao, tj da je dobio dobar laptop za male novce. Na kraju se ispostavilo da između ostalog ima procesor starije generacije, pentium dual core. Još jednom zaključak, bježi od celerona ko od vraga. poz
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2010
Poruka
3
Midi kabl za zvučnu karticu

2139.jpg

kupio sam karticu i hoću da priključim midi klavijaturu, ali je potreban ovakav kabl!!!
Gde kupiti ovakav kabl za zvučnu karticu?
 
Učlanjen(a)
01.11.2010
Poruka
27
tamo gde i zvucnu, ako nema nek naruce. ako ne zele opozovi se na garanciju. ne bi tvrdio ali ko sto na grafi s onim tamo "levim" utorom dobis adapter, trebao si i sa zvucnom ovo. opcenito svaka zvucna iznad 60E to mora imati kao dodatak
 
Natrag
Top