Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
23.10.2009
Poruka
3
Pomoć oko grafičke

Možda će ovo nekom zvučati jako smešno ali bih molio za pomoć!
Evo u čemu je problem: posedujem konfiguraciju iz praistorije ( matična AsRock K7VT4A+, procesor AMD Sempron 2200+, DDR memorija 1024 MBytes 166,6MHz, grafička AGP nVidia GeForce 4 MX 4000, HD Maxtor 60 GB, ostalo nije ni važno... ), klinac mi se naložio na Farming simulator, ja lepo skin'o, instalir'o, kad ono kod pokretanja igrice izbaci poruku: Error Could not init 3D system. Shared Model 2.0 is required. Please instal the latest video drivers.
Koliko sam shvatio, grafička je krš za ovu igricu pa bih Vas lepo molio da mi predložite neku drugu, ali da ne narušim stabilnost ovog mog "starca" od kompa. Unapred zahvalan.

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
AGP slot???
copy.png
favicon.ico

Član
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poruka
323
Odprilike sve što budeš uzimao...... ASUS i ni jedna više firma!

Oni su ti alpha i omega u polju matičnih, nekada davno QDI je bio sjajan, ali japanci nešto sjebaše fabriku i ode sve u tri lepe...

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
8
Gigabyte GeForce 6200, AGP8x, 256MB DDR2, - 3.600

Sobzirom da je u pitanju AGP slot, ovo ti je VRH.

Ovo je apsolutno netacno. Za AGP moze da se nadje 7600GT, Ati Radeon-a 3650 ima koliko hoces, a na kasicicu se pojavljuju i 4650. Najrasirenija je 3650, prakticno nema gde je nema, recimo PowerColor je najcesci izbor. Kosta oko 50 evra.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
8
... Izbegavaj Gigabyte za nove intele. U trci za trzistem, izgleda da su nesto ostavili nedovrseno, tako da se mnogi zale na neke misteriozne poruke od strane biosa ili cega vec.

U poslednjih godinu dana, Gigabyte je najpouzdaniji prozivodjac maticnih ploca ( nista ne pisem napamet ;) ). Stepen otkaza prakticno i ne postoji. Ploce rade onako, kakava se klasa kupi i to je sve. Kvar kod Gigabyte je gotovo nepoznata stvar. Trenutno ne postoji bolji proizvodjac. Ne da su se promenili u poslednjih par godina, nego su bukvalno napravili kvantni skok. Svi ostali su bar tri koraka iza njih ( sto se kvaliteta tice ).

@BlueX

Na kojim cinjenicama zasnivas stav da "Asus i niko vise"? I ko je taj "QDI" proizvodjac? Bavim se ovim poslom jako, jako dugo i nikada nisam cuo da su Japanci napravili i jednu jedinu maticnu plocu :???:, cak sta vise ne znam da su japanci bilo kada u istoriji napravili i jednu maticnu plocu.

Poslednja izmena:
Natrag