Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
115
Jesi li brisao tragove nakon bratovog korišćenja facebook-a...
Ako koristiš Mozillu uradi ovo, Tools pa Clear Private Data...
Za IE ide ovako Tools - Internet Options - General - Delete Cookies - Delete Files - Clear History...

Pa onda pokušaj...

Uradio sam sve to, i zatrazio sam i promenu sifre ali kada kucam svoj e-mail i sifru pojavljuje se profil brata.
A jos je zanimljivo da on nema uopste prijatelje i poruke na tom profilu.
Znaci,zamrseno je 100%,treba mi strucnjak da resim problem.
Ako znate nekog ko mi moze pomoci..........

Član
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poruka
323
I ko je taj "QDI" proizvodjac? Bavim se ovim poslom jako, jako dugo i nikada nisam cuo da su Japanci napravili i jednu jedinu maticnu plocu

Možda bi ti ipak trebao da batališ taj posao kojim se baviš toliko dugo, pa si već verovatno pozaboravljao elemnetarne stvari i to ko je do pre 10-ak godina držao monopol nad tržištem matičnih ploča :(

I daj mi jedan dokaz da Asus nije BEST BUY za ono što nudi!? Imaš Lifestyle njihovu seriju od koje nema jače i za OC i za stabilnost tu nema govora, imao sam dosta računara sa feleričnim gigabajtovim pločama, i uvek im je nešto falilo, sa Asusom nikad ali NIKAD nisam imao ni jedan jedini problem, sve je radilo 1/1.

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
8
Možda bi ti ipak trebao da batališ taj posao kojim se baviš toliko dugo, pa si već verovatno pozaboravljao elemnetarne stvari i to ko je do pre 10-ak godina držao monopol nad tržištem matičnih ploča :(

Nista ja nisam zaboravio, jednostavno nemam taj luksuz ;). Navedi mi jedno ime, jednog prozivodjaca iz Japana? Pomenuti QDI je kinez 1/1 ukupno su napravili dve ploce i firma je radila manje od 2 godine, dok nisu propali. Oni su bili kao sto je danas Zito ili Frontier.

I daj mi jedan dokaz da Asus nije BEST BUY za ono što nudi!? Imaš Lifestyle njihovu seriju od koje nema jače i za OC i za stabilnost tu nema govora, imao sam dosta računara sa feleričnim gigabajtovim pločama, i uvek im je nešto falilo, sa Asusom nikad ali NIKAD nisam imao ni jedan jedini problem, sve je radilo 1/1.

Dokaz? Kao sto rekoh stepen otkaza. Znam koliko mi se ploca vrati kojih prozivodjaca i koliko se ploca pojedinih prozivodjaca proda. Ne govorim ja o OC-u, nego o stabilnosti u radu i kvalitetu izrade. Recimo da je ove godine bar 20% svih prodatih ploca bio Gigabyte ( koliko otprilike i Asus ) i nijedan se nije vratio na reklamaciju. Asusa, desetine.

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
8
Ono što sam mu predložio je VRH za njegov računar.

Džaba njemu kartica i od 2gb rama kad mu je CPU užasan

A sto mislis da je ova prejaka za masinu? Pa i ona ima 256 DDR2 rama, postoje izvedve i sa 64-ovobitnom sabirnicom, mali potrosac, nista spec. A bolja je od 6200 bar 3x. Kao prvo 6200 XS 2.0 dok je 3650 VS 4.1, generacijski je znatno ispred NV44 cipa ( kakav je koristen u 6200 ), odnosno dve generacije je iznad, a kosta malo vise. Jednostavno nema razloga da kupuje nesto losije za skoro isti novac.

Član
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poruka
323
E vidiš ja znam čoveka koji mi rod rođeni i glavni uvoznik i distributer je za Srbiju, od koga verovatno ti uzimaš ploče ako ih prodaješ posle. Generalni direktor Imtel D.O.O čuo si verovatno :)

Iz priče je da kada se naručuje u startu se naruči duplo više gigabajtovih ploča jer polovina ili ima fabricke greške, ili su felericne da moraju da se daju nove korisnicima.

Takve ja imam informacije, a i znam za ljude oko mene i po drugim forumima da se dosta njih žali da je gigabajt katastrofa loš, jer pokušava da se gura na tržište gde normalno Asus dominira pa prodaje ploče budzašto. Samo ja sam promenio za nekih 4 godine oko 10-ak gigabajtovih ploča, isto me je jedan klinac kao ti (mislim nisi ti klinac nego) ložio da su oni vrh ja budala verovao mu i svaka druga u proseku nije radila kako treba, dok je ASUS u tom polju neprevazidjen.

Ali eto kao što ti kažem imaš od mene informaciju iz prve ruke što se tiče jedinog ovlašćenog uvoznika za Srbiju a i bogami za region.

QDI je JAPANSKA firma, sa sedištem i fabrikom u Kini, i ne nisu propali već su pod drugim imenom prodali licencu i ne rade inostrano tržište od pre 2 godine, jer su imali problema sa Asus-om koji im je skoro direktno diktirao tempo, a nisu mogli da postignu željeni kvalitet i popustili. Jebiga zakon jačeg tu vlada.

Ista priča je bila sa onom jednom firmom mislim sa Tajvana koja je pokušala da uleti u priču oko grafičkih gde su ih u startu nVidia i ATi poklopili i firma je bankrotirala i otišla pod stečaj, a jedne godine na Cebitu su predstavili svoj model koji je tada bio reda radi 4x jači od najjače nvidie kartice yes3

Natrag