E vidiš ja znam čoveka koji mi rod rođeni i glavni uvoznik i distributer je za Srbiju, od koga verovatno ti uzimaš ploče ako ih prodaješ posle. Generalni direktor Imtel D.O.O čuo si verovatno
Iz priče je da kada se naručuje u startu se naruči duplo više gigabajtovih ploča jer polovina ili ima fabricke greške, ili su felericne da moraju da se daju nove korisnicima.
Takve ja imam informacije, a i znam za ljude oko mene i po drugim forumima da se dosta njih žali da je gigabajt katastrofa loš, jer pokušava da se gura na tržište gde normalno Asus dominira pa prodaje ploče budzašto. Samo ja sam promenio za nekih 4 godine oko 10-ak gigabajtovih ploča, isto me je jedan klinac kao ti (mislim nisi ti klinac nego) ložio da su oni vrh ja budala verovao mu i svaka druga u proseku nije radila kako treba, dok je ASUS u tom polju neprevazidjen.
Ali eto kao što ti kažem imaš od mene informaciju iz prve ruke što se tiče jedinog ovlašćenog uvoznika za Srbiju a i bogami za region.
QDI je JAPANSKA firma, sa sedištem i fabrikom u Kini, i ne nisu propali već su pod drugim imenom prodali licencu i ne rade inostrano tržište od pre 2 godine, jer su imali problema sa Asus-om koji im je skoro direktno diktirao tempo, a nisu mogli da postignu željeni kvalitet i popustili. Jebiga zakon jačeg tu vlada.
Ista priča je bila sa onom jednom firmom mislim sa Tajvana koja je pokušala da uleti u priču oko grafičkih gde su ih u startu nVidia i ATi poklopili i firma je bankrotirala i otišla pod stečaj, a jedne godine na Cebitu su predstavili svoj model koji je tada bio reda radi 4x jači od najjače nvidie kartice yes3