Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
12.11.2009
Poruka
23
ja radim na device manageru i update-ujem gfx i odjednom nesto puce celo napajanje nestade,ugasi se racunar i poce nesto da smrdi zamalo da se ugusim:) ja otvorim racunar kad ono sve je apsolutno OK i ja pogledam onaj produzni kabl sa 6 uticnica i skinem ga i otvorim ono sve postalo pepeo :D

zamenili ja i otac neke delove i prikacis sve ono radi

kad odjednom opet puce i sve stade a ja sam se bas iznervirao jer mi je bio skoro gotov update i ja otrcim do prodavnice i kupim drugi kad ono opet radi

ja se smirim i zavrsim update i na kraju opet puce i sve se ugasi i hteo sam da se ubijem

ispostavilo se da je zbog toga sto mi je sestra natrtila 50 kablova u 6 uticnica glavna uticnica je pocela da proizvodi previse energije i ona povadi nekoliko i ode kad nije moglo da oslabi i samo puce

i tako sve dalje i na kraju morali smo da povadimo osigurace posto je pocelo da izbija nesto plavo iz uticnice ali bilo je prekasno jer me je drmnulo i zalepilo za drugi zid

smejali bi ste se kad bi videli kakva mi je bila frizura ali bio sam dobro i dan danas kompjuter stoji u mojoj sobi umesto u sobi moje sestre(kakva pobeda :)) a ona uticnica je izvadjena i zamenjena i sad je sve ok

Član
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poruka
1
Ma obadva proizvođača su tu negde,ali bi laganu prednost dao Nvidiji.Trenutno koristim Nvidia karticu(gtx285),i možda nagodinu uzmem neku DX11.

Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
1
Hardware Help Desk - pitanja, pomoć, saveti, info...

Moze li neko da sastavi i podeli sa svima detaljno upustvo sa slikama kako sami iz komponenti da sastavimo racunar? Da to bude nasih ruku delo, a ne tamo u nekom servisu da nam stavljaju polovne stvari i ako smo platili
nove.

Učlanjen(a)
31.08.2009
Poruka
6
Ja imam 939 cpu, 3200+ 64bit, vec par godina. Za sada popunjava sve moje potrebe. Razmisljao sam i raspitivao se o pojacanju ali ne postoji pametno resenje u vezi sa tim.

AMD nije bas bio nadahnut po pitanju ovog socketa, tako da ako zelis ista da menjas na racunaru, menjaj prvo plocu i procesor.

Sto se tice licnog iskustva, jedino gde izdise, kao i svi ostali AMD procesori, jeste obrada video materijala. Igrice, uz kvalitetnu graficku (Ati 1950 Pro), rade ok. Jos uvek mogu da pokrenem sve sto sam zeleo od novih igara. Naravno sve to sa fabrickim podesavanjima. Protivnik sam overkloka.

Učlanjen(a)
31.08.2009
Poruka
6
Budi malo odredjeniji, za amd ili intel?

U svakom slucaju neces pogresiti ako uzmes bilo sta kod provereih distributera na nasem trzistu sa sto vecom garancijom.

PS Izbegavaj Gigabyte za nove intele. U trci za trzistem, izgleda da su nesto ostavili nedovrseno, tako da se mnogi zale na neke misteriozne poruke od strane biosa ili cega vec.

Srecno !!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Otvoriš google kopiraš jedan od linkova ili kopiraš tačan naziv filma, znači sa sve onim tačkama i crticama koje eventualno stoje između reči u nazivu. To bi trebalo da je to :)

Natrag