Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

  • ATI

    Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

    Votes: 79 54,1%

  • Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
Chipset driveri su potrebni Operativnom sistemu da bi prepoznao i radio sa motherboard. Osnovni chipset driveri su ukljuceni u Windows OS ali proizvodjaci motherboards daju drivere kojima se postize najbolja funkcionalnost motherboard. To su driveri za North bridge (kontrolise memoriju,grafiku...) i South bridge (kontrolise com portove...)
Problem sa grafickom karticom,koji si opisao, je zajednicki mnogim radeon karticama, troubleshooting procedura je opisana na sledecem linku:
Kod:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/737-27116RadeonSeries-ATIKMDAGhasstoppedrespondingerrormessages.aspx
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
Ako izuzmemo problem sa bad sectors, verovatno je problem sa nekom od PCB komponenti (elektronika na poledjini hard diska). Vreme je da kupis nov hard disk. Evo probaj sledeci eksperiment. Skini elektronsku plocicu sa hard diska, stavi je u plasticnu kesu i ostavi je 1 sat u zamrzivacu. Proveri posle toga dali ce da radi. Mozda ces imati dovoljno vremena da "spasis" vazne files sa diska. Srecno.
 
Član
Učlanjen(a)
05.02.2013
Poruka
52
Maticna ploca.

Ljudi imam maticnu JW-N61P I hocu da kupim novu maticnu posto nemam graficku karticu pa ocu da kupim...
E sada imam procesor AMD Atholn(tm) X2 215 i hocu noviju maticnu ali da odgovara ovaj procesor maticna je V1 Sada mozda ce odgovarati na istoj maticnoj ali na v2 sta mislite ?
 
Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
A DA NIJE,MOZDA,PROBLEM U os. NEGDJE,NA OVOM FORUMU,SAM PROCITAO DA JE TIP IMAO ISTI PROBLEM. NAIME,ON JE IMAO INSTALIRAN WIN7 I NIJE CITAO HDD,INSTALIRAO JE WINXP I OTITAO GA JE NORMALNO. I U MENE JE INSTALIRANA WIN 7.
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
Nema to veze sa OS-om, jel` ti je na tom HDD-u OS ili samo podaci.
Kada se prijavi HDD, da li mozes da pristupis podacima? U Disk management-u proveri da li se vidi HDD i dodeli mu slovo (Letter), ako ga vidis tu.
Drugo, to sto ga ne ocitava moze biti ostecen MBR, odnosno da su bad sectori prosireni na boot sektor HDD-a.
Treca stvar moze biti infekcija boot loader-a, posto nisi detaljno objasnio da li je to 2-gi HDD, na kome su posebno podaci, onda nemozemo blize doci do resenja.
Skini MCShield i sa njim preskeniraj taj HDD:
Kod:
http://amf.mycity.rs/mcshield/downloads.html
Program rade nasi momci i veoma je dobar i pouzdan.
Proveri i kabel od napajanja za taj HDD, stavi sa drugog uredjaja, ako nemas drugi SATA kabel iz napajanja ili molex adapter.
Koliko SATA uredjaja imas u kompu, koja je maticna ploca?
Odradi ponovo skeniranje za bad sectore sa programom HD Tune Pro, imas na forumu, ali odcheckraj Quick scan, neka skenira detaljno.
Javi sta si uradio
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2010
Poruka
7
pregrevanje procesora

imam procesor intel celeron 331 2.66ghz matična gigabyte ga-945pl-ds3 s775 udario nas grom jesenas crklo napajanje i mrežna kartica. zamenio karticu i napajanje i bilo ok do nedavno. usporio se sad totalno malo malo pa se gasi temp na procesoru 105 stepeni. kažu da zamenim procesor al neznam za koji jer ovaj više kao ne postoji tj nema novi. pomoć!!!! al što jeftinije jer ovi <majstori> deru za informacije ko da smo prepuni
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top