PC konfiguracije, pomoc ako moze
Pozdrav,
Bavim se 3D modeliranjem masinskih elemenata, masina i enterijera. Radim u programima kao sto su Inventor, SolidWorks, 3DsMax,Alias.
Zelim da kupim novi kompjuter, jer sa sadasnjim ne mogu da izvrsim kvalitetno i brzo renderovanje. (Dell Inspiron 17R N7010)
Cilj mi je da mogu uraditi fotorealsiticno renderovanje. Budzet mi je 2000 evra, ali se ne razumem toliko u PC konfiguracije.
Najveci problem mi je sto nalacem na razlicita misljenja citajuci forume.
Prvo oko cega se dvoumim je graficka kartica. Koliko je i da li je ona bitna za rendereovanje - (dobijanje kvalitetnih textura) neko kaze da je za 3D renderovanje graficka veoma bitna neko kaze da nije.
Posto pare nisu male, nisam u mogucnosti da se zalecem, i kupim prvo sto mi padne pod ruku.
Sve u svemu , ne zelim da dam za nesto sto necu koristiti 100% njegovih mogucnosti niti nesto sto mi nece vrsiti posao.
Pa bih vas zamolio da mi date vase misljenje, i konnfiguraciju za koju mislite da bi mi vrsila posao. Imajte na umu da sa hardware nimalo ne poznajem. Tako da bi mi najvise pomoglo kad bi mi sastavili konfiguraciju. Hvala najlepse