Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Bolje se kokuju Intel prcesori posebno 2 core koji je odlican izbor za zahtevne igre...
Ja imam AMD Phenom 4 core na 2,2Ghz koji uz dobro hladjenje procesora to isto radi sa lakocom.... ne moram da ga kokujem.... i necu. ( klokovani procesori traju..duplo krace, a i ostale komponente koje rade u tom rezimu ).

Dodatak

Ako se ipak odlucis za klokovanje...tecni azot je zadnje resenje iako sa njim mozes da iz procesora izvuces - Maksimum - ali ne zaboravi na cipset i graficku. I njima ce trbati pojacano hladjenje....
Vazno - Nemoj da se hvalis po komsiluku jer tecni azot je zabranjen za kucno drzanje i ako izcuri pored ostalog je vrlo " otrovan ".

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Imao ga je moj sestric....sami smo ga napravili....sve komponente su dostupne.. ali je verovatno malo skuplji od nekog gotovog koji sa serijski proizvodi...vani...i njega moras da porucis.
Sve delove sem vodenih hladnjaka mozes da nadjes, a njega moras da narucis....

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Moraš da se opredeliš...brži procesor...veća ram memorija... ili jedno i drugo...

Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
165
Tipa Call Of Duty 5, Wolfenstein (2009), Championship Manager 2010 itd.
Pa to nisu profesionalne, vec zahtevne igre care, svaka igra je profesionalna jer se prodaje za kintu. A i gde nadje Managera, joj. Zahtevne igre su GTA IV, Kriza, Metro 2033...

Kad imas para sve ti je dostupno.....sto da vozis Ficu-Pentium 4 kad mozes Ferari -Pentium 4.....pohvali malo svog Tatu....
Unhandled Exception at adress 0x0000wtf

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Bolje se kokuju Intel prcesori posebno 2 core koji je odlican izbor za zahtevne igre...
Ja imam AMD Phenom 4 core na 2,2Ghz koji uz dobro hladjenje procesora to isto radi sa lakocom.... ne moram da ga kokujem.... i necu. ( klokovani procesori traju..duplo krace, a i ostale komponente koje rade u tom rezimu ).

Dodatak

Ako se ipak odlucis za klokovanje...tecni azot je zadnje resenje iako sa njim mozes da iz procesora izvuces - Maksimum - ali ne zaboravi na cipset i graficku. I njima ce trbati pojacano hladjenje....
Vazno - Nemoj da se hvalis po komsiluku jer tecni azot je zabranjen za kucno drzanje i ako izcuri pored ostalog je vrlo " otrovan ".

Ko kaže da ga ja držim u podrumu. To skladištimo u hangaru 2 km udaljenom od grada. A sa tečnim azotom se na barata ako se ne zna šta se radi jer pri dodirom sa kožom izaziva opekotine. Znam sve o azotu da je zabranjen za kućnu upotrebu i tako to pa ga zato koristimo samo za takmičenja ili kad hoćemo da osjetimo miris sprženog proca.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109

Računalo za tatine sinove

alienware-area-51-750i-desktop.jpg

Dok jedni sastavljaju vlastita računala i izvlače svaki atom snage iz njih kako bi igre radile bolje, oni s viškom novca imaju priliku dobiti najbolje gamersko računalo na svijetu bez imalo truda.
Alienware Area-51 podiže gamerska računala na jednu sasvim novu razinu. Već po dizajnu kućišta se može vidjeti njegova kvaliteta i snaga, ali ono što čini ovu konfiguraciju posebnom je ono što se nalazi unutra.

Za grafiku će se pobrinuti najbolje Nvidijine ili ATI-jeve grafičke kartice (po vašem izboru), koje će vam omogućiti najveću rezoluciju s uključenim maksimalnim detaljima u bilo kojoj igri. Ako odlučite još malo povećati račun, možete dodati još jednu grafičku karticu u sustav. Sve ovo će pokretati Intelovi najjači procesori, dok će cijeli sustav imati vodeno hlađenje i tako osigurati dobar rad.

Naravno, ni kućište nije samo estetski dodatak, od njega možete očekivati najbolje performanse, posebno kontrolirane ventilatore, pa čak i posebno osvjetljenje.

Ako ste mislili da samo najbolje komponente krase ovo računalo, to nije sve. Dobit ćete i set aplikacija uz pomoć kojih se vaše izvanzemaljsko računalo pretvara u pravi komandni centar odakle možete kontrolirati svoj sustav i konstanto ga unapređivati.

Ono što ne zvuči tako dobro je, naravno, cijena. Početna cijena konfiguracije je 2000 dolara, dok biranje jačih komponenti može dovesti cijenu i do preko 6000 dolara. Kada se to preračuna u kune prema "posebnom tečaju" kakav se primjenjuje na takvu robu, dolazimo do cifre od preko 25 tisuća kuna.

net.hr

4000kn - 1000km - 500 evra ----- kurs na crno

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
933
Neka ja sam sasvim zadovoljan mojim kompom...Ne treba mi takva cudesa. Pre bi ulozio pare nego kupio komp za tolke pare....

Apsolvent
LEGEND
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
1.439
Čuo sam za marku Alienware. Oni su "jezivi" što se tiče konfiguracije (a o ceni i da ne govorim). A, evo i zašto:
Kod:
[url=http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/proizvodjac/alienware]Alienware laptopovi - Laptop Notebook Prodaja Racunari Desktop PC Beograd Novi Sad najbolje cene Akcija Toshiba HP Asus MSI[/url]

Što se tiče onog kućišta, što liči na "svemirski brod", malo sam se našalio oko cene. Nadam se da mi nećete zameriti oko toga. Iskreno da vam kažem, ne znam ni ja koliko vredi ono "čudovište" (mislim na onaj "svemirski brod"). Možda vredi 2500 - 3000 evra, a možda i više, ko zna? 10000 evra, ne verujem (osim ako je to specijalno napravljeno za tu osobu).

Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
165
Pola od te cene ide Alienware-u kao brendu, ne budite smesni, takav komp sa sve vodenim hladjenjem i jos boljim kucistem mozete i u Srbiji kupiti za manje od 1500e. Kakvih crnih 10 hiljada vi ste prsli. Pod konfom podrazumevam:

i7920 - 240e
HD5970 ili GTX480 - 550e
6GB DDR3 (GEiL, HyperX, Corsair) - 100-150e
DFI, ASUS ili GIGABYTE sa X58 - 100-130e
750 W Chieftec - 100e
Cooler Master HAF 922 ili Sniper - 120-150e

U najgorem slucaju, 1300 evra.
Pa ako nekom od ovog treba jace, neka puca sebi u nogu.

Poslednja izmena:
Natrag