Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poruka
174
sve se radi iz bios-a a koliko mogu da zakljucim po tvom pitanju nisi bas vican poznavalac kompjutera i zato ti je moj savet mani se "corava" posla to je dobar procesor koji jako dobro radi imam ga ja kuci i zadovoljan sam njime ... uparen je sa dva giga ddr2 memorije... i nikad nisam imo problema sa njim ... prijateljski savet bolje ne diraj jer ako ga sprzis gubis garanciju ...
pozz

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
dobar je procesor,imam i ja takav al ako ne znas kako se overklokuje onda ne diraj nista. nije to samo ukucati frekvenciju vec treba i voltazu podesavati sto nije nimalo jednostavno

Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
Kako da overclock-ujem ovaj procesor AMD Athlon X2 Dual-Core 4000+???
I da li postoji neki program sa kojim se to radi ili se to radi u BIOS-u???

moj savet ti je nediraj nista!
ali ako hoces, na sopstvenu odgovornost, onda ce ti dati neke smernice.
udjes u bios, i tu nadjes odeljak vezan za procesor.
sad tu imas mnozilac, kod mene je 11, sad neznam kod tebe koliko iznosi...
i imas imas magistralu, vrednost se krece recimo od 100mhz do recimo 300mhz, i ta vrednost se mnozi sa mnoziocem, i recimo, mnozilac ti je na 250*11=2650mhz.
e sad sa podizanjem magistrale, moras da podizes i napon...
a imas i programe ne netu koji mogu da simuliraju taj postupak, rade direktno i windowsu, i u programu mozes da vidis do koje granice mozes da isteras frekvenciju, a da sistem radi stabilno...
ovo su ti samo neke veoma kratke smernice...
jos jednom, sve sto budes radio, radis na sopstvenu odgovornost...

Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
pa nisi napisao koliki ti je budzet....
al moja preporuka ti je:
grafika:
do 150e
asus 5750 ili 5770 1gb ddr5
ako mozes da izdvojis do 200e
onda 5830...
a za nvidiu
170e
VGA GeForce GTX 260 XFX 896MB,/DDR3/DualDVI/Assasin Creed/448bit

a za monitor, ovo ti je moja preporuka, oko 180e
Monitor TFT 21.5" Samsung P2270, 1920x1080/Wide 2ms DC50000:1 DVI Black

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
kucista

inace najbitnija je konfiguracija u kompu al i izgled pa oni koji vole dobar izgled neka pogledaju odlicna kucista i ostalo. sve se moze naruciti preko interneta, razne cijene su u pitanju. ovde ostavljajte svoje odgovore sta vam se najvise svidja na ovoj stranici i sta bi voljeli imati Computer Cases & Computer Towers at Xoxide.com - PC Cases

Član
Učlanjen(a)
13.03.2010
Poruka
1
crvene linije na monitoru

Za početak pozdrav.Evo otvaram ovu temu jer imam problem sa crvenim linijama na monitoru.Počelo mi se u zadnje vrijeme kad upalim računar na screen saver-u sa crnom podlogom pojavljivati crvene linije ali samo na njemu.Ovamo gdje god ušao sve u redu.To bude tako jedno vrijeme i onda se vrati na normalu.Pozdrav

Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
koliko ti je star monitor?
jel crt ili lcd?
koja marka, oznaka?
ako ti je crt, i ako je stariji, recimo preko 4 godine, to ti je znak da pocinje polako da se gubi, jednostavno je dotrajao, i to je to...

Član
Učlanjen(a)
10.04.2010
Poruka
37
Mozda ti je comp zahvatio virus ... A mozda i trojanac pa je dosao do stavki monitora gde pocinje da pravi probleme ... Da li ti je plasma ekran ili stare verzije punih ekrana ? Koji ti je anti virus?Skeniraj tvoj comp...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
79
Za početak pozdrav.Evo otvaram ovu temu jer imam problem sa crvenim linijama na monitoru.Počelo mi se u zadnje vrijeme kad upalim računar na screen saver-u sa crnom podlogom pojavljivati crvene linije ali samo na njemu.Ovamo gdje god ušao sve u redu.To bude tako jedno vrijeme i onda se vrati na normalu.Pozdrav
Pozeljno bi bilo da jos kazes da li ti se te crvene linije pokazuju uvek na istim mestima na monitoru ili je nepredvidivo.......da li traju citavo vreme dok je screen saver ili ......pogledaj malo sliku desktop-a pa vidi primecujes li mesanje boja ili zamucenja u uglovima monitora...mozda ce nesto od tih informacja pomoci kvalitetnijem odgovoru,pozzz

Natrag