Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
http://www.pik.ba/
Ja nisam ni pisao da kupuje 2 HDD-a, sta ga tupis sad.
Drugo, kakve veze ima iskoriscenost CPU-a sa juznim mostom (SATA600 controller na AMD-ovom chipsetu radi preko SB950 chipa), nije Intel u pitanju?
Kod SSD-ova, NCQ (Native Command Queueing) ima zadatak da omogući bolje iskorišćenje uređaja obezbeđivanjem paralelnog izvršavanja operacija kad god je to moguće, kao i kroz raspoređivanje izvršavanja komandi u trenucima kada je celokupni sistem posvećen izvršavanju procesorskih poslova.
A ti ako imas Intel (H61, P67, B75, Z68 ili Z77) i koristis RST, to je sasvim druga prica i ne mesaj te 2 stvari jer Intel nije isto sto i AMD, kod intela integrisani memorijski controller za integrisani SB vrsi funkciju, dakle nije isto.
Tu igra ulogu RAM, i nema veze sa CPU-om, ako vec radis sa racunarima znas o cemu pisem.
Ja nisam osporio razliku u performansama, tacno je da ce brze ucitati igru sa SSD-om, ali nije presudno, i jos si napisao "Dzabe ti sve ove komponente ako ti je hard disk usko grlo", kao da ce koristiti HDD SATA150 ili neki krs na 5400 RPM, uostalom on moze da se opruzi toliko, ja nisam nametnuo 2 HDD, vec je to on napisao.
Da se ja pitam uzeo bih Hitachi od 1TB.
Nisi rekao ni ti koji SSD imas, koja ti je masina, poredjujes teoretske vrednosti 4x brze, npr WD Black caviar ima prosek 90MB/sec, to znaci da SSD ima u praksi 360MB/sec? Pa malo si preterao, to vazi za znatno skuplje modele od 10000 din.
Za model od 100 evra (Intel ili Patriot koji sam spomenuo), nemoze preci realno 160-180MB/sec, i to za velike file-ove, za manje pada brzina.
Ti si banalizovao moje preporuke, kao da komponente, koje sam preporucio nemaju efekta, gotovo nikakvog na performanse.
Da je tako lako izdvojiti jos 100 evra preko svega za SSD, svi bi imali SSD i to samo za sistem, bez storage-a, kao da su ljudi ludi sto ne kupuju SSD, ali nema svako da priusti, jos smo mi daleko od trenda....
Sto se mene tice, nemam nista protiv, za njegove novce moze kupiti i od 512GB SSD, ako to zaradjuje, a ako sluzi za igranje to je cisto bacanje para u ovoj situaciji...