Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poruka
82
problem sa komjuterom kad pokrenem komp nemam slike na munitoru

zdravo.imam problem pokrenem racunar ventilatori rade normalno sve radi al slike na munitor nema .proverijo sam graficka je ispravna i napajanje mislim da je maticna problem ili procesor ?jesteli vi imali slicnih iskustava i kako ste resili problem?

Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
moraš malo detaljnije opisati šta se događa kada startuješ komp, da li zvučnik daje kakve zvučne signale, da li ti istestira memoriju, da li imaš odjavu grafičke i biosa jer ovako kako si opisao vrlo je teško reći u čemu je problem
za početak probaj otkačiti hard i cd rom izvadi ram slotove i malo očisti ležišta rama na matičnoj i kontakte na samom ramu i vrati ram memoriju u njen slot uključi komp ako istestira ram onda možemo dalje
takođe pogledaj da li je dobro spojen kabl monitora sa grafičkom, a kako si opisao nebi bilo zgoreg da proveriš monitor da možda on nije riknuo (odneseš svoj kod nekog frenda ili njegov ispravan spojiš na svoj komp)

pozdrav!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poruka
82
e ovako pokrenem kompjuter kuciste ventilatori rade ali nema nikakvog zvuka graficku sam testiro na drugi komp radi hdd isto radi ocistijjo sam komp sve slotove ,probao sam i tako da odkacim cd rom i tako te stvari nije pomoglo.ali znas sta je zanimljivo maknem graficku i pokrenem komp on ne javlja onim zvukom da nesto nije uredu svatas nego samo se vidi da ventilatori rade nikakvog zvuka nema i munitor je ispravan isto sam ga ukljucevo znaci ovako HDD NIJE GRAFICKA NIJE slotove sam ocistijo napojnu sam isto testirao u drugi komp u redu je kabala sva sam proveravao sva su ok sve dobro povezano to je to sto mogu da ti kazem .znaci nema uopste slike na munitor i nema nikakvog zvuka da javi komp sta god da radim svatas?

Član
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poruka
82
i imam jos jedno pitanje jedan HDD nisam uspeo da mu instaliram sistem na njega pise smart comande failed tako nesto .sta vi mislite o tome jeli on definitivno pokvaren poso ne javlja nista drugo sem to.znaci unaprijed da ti kazem formatizaciju znam da radim.:bafghjd:

Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
ako ti vrte ventilatori i radi disk to još uvek nije znak da je napajanje OK možeš to proveriti sa univerzalnim mernim instrumentom
minus pol instrumenta spojiš na crnu žicu a plus pol ideš od žice do žice i trebao bi da dobiješ sledeće vrednosti
- žuta 12 v
- crvena +5v
- narančasta +3.3v
- plava -12v
- ljubičasta 5v
vrednosti bi trebale biti oko tih vrednosti, ako je napajanje uredu onda probaj prekontrolisati stanje baterije na matičnoj, izvadi bateriju i izmeri vrednost trebala bi biti 3 volta
ako je i to ok onda je otišla ili matična ili procesor

što se tiče HDD probaj zameniti kabl koji ide na matičnu, ako i dalje javlja istu grešku HDD je odradio svoje

pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poruka
82
kao prvo hvala na lijepom odgovoru.a ovo nisam merijo mada ja sam siguran da je ispravna napojna iz razloga sto sam je probao na drugi pc radi ok tako da ostaje samo da izmerim vrijednosti na bateriju da budem 100% siguran.posle ostaje maticna i cpu na njih sam i sumnjao jer sve sam isproveravao drugo :)

Član
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poruka
82
problem slotovi za ram memoriju

zdravo.imam problem sa kompjuterom od jednom kompjuter mi ne prima ram mermoriju u jednom slotu da pojasnim bolje imam 2 slota i u oba slota imao sam ram od 1GB i nece komp da se upali ako izvadi jednu ram on moze da se upali ali sa 1GB U JEDNOM slotu kada vratim u drugom slotu ram isto od 1 gb on nece da se upali ???

Natrag