Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Izgubljena Administratorska lozinka (Windows XP)
Ovdje je potrebno malo više posla, no ništa posebno nije u pitanju.
Prvo rebootajte Windows XP u Safe Modu tako da pritišćete tipku F8 dok vam se ne pokažu opcije za Safe i Normal Mode. Odaberite Safe Mode. Tada (u Safe Modu) pritisnite Start, zatim Run... i u otvoreni prozor ukucajte slijedeću komandu :
control userpasswords2
Sada ćete imati pristup svim korisničkim računima, uključujući i administratorski račun i moći ćete resetirati izgubljenu/zaboravljenu lozinku. Samo kliknete na Administratorski korisnički račun i kliknete na opciju Reset Password. Morat ćete dodati novu lozinku u New Password i potvrditi je na Confirm New Password, zatim kliknuti OK.
Sve je riješeno, uspješno ste povratili izgubljenu admin lozinku
Resetiranjem CMOS-a i vađenjem baterije BIOS se vraća u defaultno stanje što nikako nema veze sa OS,u ovome slučaju su to Windowsi i
sve što je sejvano,pa tako i passwordi, ostaje.
Može je i otkriti ako je nije predugačka i ako nije sastevljena od niza brojeva,slova, interpunkcijskih znakova i specijalnih simbola.Sifru iz windowsa nemozete videti jel ni on sam nezna koja je , vec je mozete samo obrisati. Skini Hirens boot ubaci ga i pokreni boot, u njemu imas program koji prepozna sve korisnicke sifre pa i administratora, izaberi koju hoces da izbrises i to je to. Pri sledecem startovanju nece ti je traziti. Ja sam tako radio do sad na manje vise 50 racunara.
sta treba da uradim posle instalacije? da li je dovoljno da samo pokrenem ovaj program ili da... neznam.