Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
Jedino neki hitachijevi harddiskovi pokazuju istu velicinu kao sto je i napisano, kod drugih je uvek manje i to nekih 15-20%

Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
Pa zasto se u narodu racunar zove pentium4? znaci ipak pentium ima ogromnu prednost

Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
Jedino mozes da pokusas sa formatiranjem ,jer ako je detektuje komp onda nije problem sa elektronikom,kada ima problema sa elektronikom ili je komp uopste ne vidi ili blokira sve

Član
Učlanjen(a)
02.07.2010
Poruka
2
HP6735s problem

Imam ili imao sam ne znam sta da kazam, laptop HP6735s star 2,5 godine laptop je lepo radio bez i jedne greske, samo sto je baterija bila crkla (15 min) mada kako je to potrosni materijal na laptopi, sve do pre neki dan kada je pao u stand by ivise se nije digao iz toga... Kada pokusam da ga upalim samo se cuje cd rom kako pokusava da se pokrene ali ne uspeva i nista drugo se ne desava.... Pokusavao sam sa skidanjem rama harda sve ali sve je uzalud.

Ako neko ima odgovor zam,olio bih za pomoc.

Unapred zahvalan.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
zavisi u koju svrhu koristis komp. Ako je zbog igrica onda uzmi amd, a ako je zbog programiranja i slicno tome onda intel. iskreno po meni je bolji amd, najvise sto podnosi veliku temperaturu i nemas nikakvih problema sa njim, a to ti je za igrice zakon

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
45
HDD-pitanja...

Pozdrav drugari! Postavio bih nekoliko pitanja na temu hard diskova...

1. Eksterni HDD- Postoji li neki dobar nacin (software) da se zastiti od virusa i koji je to? OK imam antivirus na kompu, ali ako ga dajem nekom drugu i sl. Znaci, da li treba imati neki zastitni software ubacen u sam eksterni hdd ili je dovoljan AV na kompu?

2. Na kompu imam standardne dve particije hard diska C i D. Hteo bih "na zivo" (bez sistemskog cd-a, hirens boot-a...) da skratim D a da povecam C. Ali rekli su mi da su ti programi (partition magic, wizard, menager...) rizicni tj postoji velika mogucnost da se neki podaci izgube. Ok, postoje back up-ovi, narezacu i na cd bitne podatke... moje pitanje je koliko su stvarno ti programi rizicni i koliko je dobro da se sa njima cacka C particija? Koji program vi preporucujete? Znam da moze i iz win-a to da se radi. I ako moze malo upustvo kako to da uradim, da povecam C?

Hvala Vam unapred drugari!

Učlanjen(a)
27.02.2011
Poruka
1
Pozdrav svima.
Cenim sva vasa misljenja ali imam i neke primedbe.

Sta ce vam u stvari jaci ili bolji procesor od 2.2 Ghz pa makar bio on ili celeron ili pentium.Ako uzimate racunar radite nesto korisno na njemu a ne samo da igrate igrice.Ja sam nedavno uzeo notebook-racunar i veoma sam zadovoljan sto se tice performasa i mojih potreba kao sto su npr:Crackovanje komsijinog wi-fi interneta. . . . . .Kao i jos mnogo toga da ih ne nabrajam sad.Pozz

Ovaj, salim se naravno.
Komsiju malo zezam sto se tog interneta tice.Pustam mu net kad ja hocu i tako . . . . . .
Ali sad stvarno.Radite nesto korisno na tim racunarima a ne samo PLAY THE ULTIMATE GAME.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
1. na eksterni ne mozes staviti antivirus zato sto eksterni hdd ti je kao usb stick, nema sistema na njemu, samo sporedna memorija

2. mozes povecati iz windowsa ali je bolje preko norton partition magic-a, prvo smanjis D particiju i onda povecas C. podaci se nece izgubiti, vidjeces koliko ces moci skratiti memorije, tj moci ces do zauzete ali ces vidjeti da je oznaceno nekom drugom bojom. sto se tice rizika i nije nesto strasno, mozes cackati ali kazem ti samo do popunjenog dijela memorije, a to ces vidjeti

Učlanjen(a)
10.10.2010
Poruka
21
Ljudi hvala vam!!! ali ste me sada jos vise zbunili koji procesor da kupim!!! za oba kazete da su dobra, pa ne znam sta cu!!!

Natrag