Član
- Učlanjen(a)
- 28.09.2009
- Poruka
- 856
pitam ovo jer u zadnje vreme imam dosta problema sa drugim kompom. on ima integrisanu graficku i desava se da me pokoci dok sam u sred servera ili u sred download-a restartuje sistem bez ikakvog obavestenja. takodje usporava rad na internetu bar za trecinu vrednosti servera.
da li neko zna u cemu je problem i da li je u pitanju to sto ima graficku samo na ploci?
hvala unapred
Nesto ti se greje u racunaru, maticna/sistem, CPU, Hard, Graficka?
Ali nije ona po opisu, jer kada graficka pocne da blesavi imas problem samo sa slikom, bez obzira sto je integrisana.
Znaci verovatno nesto od onih tri stvari.
Kako proverit ?
Vecina nezna da to pogleda u BIOSu, mada temperature koje daje/ocitava bios, nisu one pri opterecenju racunara-u radu sa aplikacijama su temperature vece.
Ili Everest program ili SIW, oba ova programcica iscitavaju hardver i stanje istog i daju veoma realnu sliku stanja sistema i naravno one tri stavke sa pocetka.
Predlazem SIW, free je i lako ga nadjes na netu, a imas ga, link i objasnjenje i na forumu, portabl je i samo ga startas.
Dijagnostika je vise od pola resenja.
Jos i ovo, Bios je po difoltu predefinisan da kada se odredjene temperature podignu do definisane granice (75 ili 85 stepeni), iskljuce racunar, restartaju, zbog spasavanja komponenti, kao osigurac ili termoprekidac !
Tako da je ova procedura koju sam izneo prvi korak kod resavanja problema, a servisiram racunare vec par godina.
Poz