Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
11.09.2009
Poruka
9
Ako je " gornji "....a onaj ispod njega sistemski....a...jedan do drugog.....mozda se ovaj gornji pregreva.....jer nema dovoljan zazor za cirkulaciju vazduha.....

Da li tako stoje.....

Da stoje oni tako al sam napravio prostora izmedju njih dovoljno, odmaknuo sam ih tako da moze stat izmedju njih jos jedan Hdd bez problema :D.

Član
Učlanjen(a)
04.06.2010
Poruka
84
I ja imam jednog takvog, WD 250 gb, isto škljoca i kod startanja dugo treba da se učita. Izgleda da je pri kraju a nije prestar, oko 3g.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
pogledaj napojnu mozda je otisla. meni se to dogodilo. nije radio ventilator na napojnoj i kad stavis ruku na kuciste mogao si jaje ispeci . i culo se skljocanje u hardu. pregrijavaju se ploce. moze doci do njihovog pucanja. sve je to do hladjenja.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
I ja imam jednog takvog, WD 250 gb, isto škljoca i kod startanja dugo treba da se učita. Izgleda da je pri kraju a nije prestar, oko 3g.

trebao bi cesce raditi defragmentaciju diska , hard uopste nije star. mom hardu je 5 godina i radi ko grom. maxtor isto 250 gb.

Član
Učlanjen(a)
11.09.2009
Poruka
9
Kuler na napojnoj radi, mada sam imao prije problema sa napojnom ( 2x mi je riknula) al et ova sad dura dugo. Preporucili su mi neki program za skeniranje HDD-a i rezultati nisu bas ohrabrujuci. Koristio sam hard disk sentinel i Health u prvog HDD-a na kojem je windovs je jako nizak samo 6%, ima cak 1212 Bad sectors-a :S. Haman pri kraju, nece valjda bas sad riknut.

Član
Učlanjen(a)
04.06.2010
Poruka
84
Bili su na njemu windowsi, ali kad je počeo zezat instalirao sam ih na drugi a ovaj sam formatirao i sad na njega pohranjujem s torrenta i sl. al neznam dokle će još izdržati. Nekad treba i 10tak min. da se učita u bios.

E da , check disk mi ne pokazuje da ima bad sektora.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
diskove velikog kapaciteta ,obavezno djelite na particije i vidjecete da ce brze citati. sto je veci hard . vise vremena mu treba da ocita . jer kod instalacija , kopiranja ,sejvanja on razbacuje podatke svuda po disku i dok on to pronadje i poslozi treba mu vremena. na manjim particijama to ide daleko brze . ja sam npr. svoj disk od 250 gb podijelio na cetri particije i mogu slobodno reci da leti , a defragmentaciju uradim kad se sjetim i kad mi nije ljeno.

Član
Učlanjen(a)
04.06.2010
Poruka
84
Particioniranje, za mene, ima jednu veliku manu a to je da prebacivanje( npr. filmova) s jedne na drugu particiju traje 100 god.

U redu je da operat. sistem bude na posebnoj particiji, ali manipuliranje s arhivama je daleko brže ako se radi samo s folderima unutar particije, samo povlačiš s jednog u drugi.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Ej ljudi sta to radite sa njima ....da probam i ja ....da mi rikne neki HD......
Nije mi rikno " Nijedan " do sada ....tako da nemam .....vasa ....bolna ....iskustva...

Mozda je fora u hladjenju....naime svaki moj HD ima svoj mali ventilator koji ga hladi ( lmam dva HD-a ) i na oba je temperatura oko 37 C.....mozda zbog toga...sta vi mislite....

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
kad radis particije ostavis jedno 50gb za os . da mu nije tijesno , tj da moze raditi optimalno. velicine ostalih particija napravis po zelji. i za prebacivanje filmova ,sto kod downloada odmah u dowloaderu ne namjestis gdje ce ih slati , na koju particiju i nema prebacivanja tamo ,ovamo.

Natrag